10 daagse autorondreis De Geheimen van Extremadura

merida-1

Tijdens deze autorondreis vertrekt u van de wereldstad Madrid via mooie routes via Toledo naar Cáceres waar u een aantal nachten verblijft om de omgeving rustig te ontdekken. Plaatsen als Trujillo en Merida zijn verborgen schatten! Aansluitend rijdt u naar de historische plaatsen Avila en Segovia waarna u via Sigüenza weer teruggaat naar Madrid.

Dag 1 en 2: Madrid
Madrid is een boeiende stad met schitterende musea, statige boulevards, prachtige pleinen, imposante gebouwen en paleizen. In de gezellige volkswijken met leuke straatjes vol traditionele taveernes en typische winkeltjes maakt u kennis met het dagelijkse leven van de Madrileños. In de grote overdekte markthal liggen de Spaanse gastronomische producten aantrekkelijk uitgestald. Maar in de avond komt Madrid pas echt tot leven en stromen de straten, terrassen en bars helemaal vol.

Dag 3: Madrid – Toledo – Cáceres (ca. 290 km)
Nadat u de huurauto heeft opgehaald gaat u op weg naar Toledo. Hoog op een granieten rots verrijst de Koninklijke stad Toledo die u reeds van ver ziet liggen. Hier kunt u heerlijk dwalen door de nauwe steile straatjes met middeleeuwse allure die naar een lange reeks van monumenten voeren waaronder de enorme kathedraal, kerken, synagogen, het Alcázar en niet te vergeten het El Greco Museum.

Door het land van Don Quichote de La Mancha reist u langs het bedevaartsoord Guadelupe naar de Extremadura. Een streek met een veelbewogen geschiedenis en waar de bekende conquistadores vandaan komen. De buitengewone rijkdom van de prachtige steden als Cáceres en Trujillo bewijzen dat de veroveraars niet met lege handen zijn thuisgekomen! De streek kenmerkt zich vooral door de vele burchten en de vele ooievaars die hier jaarlijks massaal neerstrijken! U maakt 3 overnachtingen in de mooie stad Cáceres

Dag 4: Trujillo (ca. 90 km retour)
Vandaag staat Trujillo op het programma deze plaats is niet alleen de geboorteplaats van de twee grote veroveraars Fransico Pizarro en Fransico de Orellana, maar hier stond ook de wieg van andere grote ontdekkingsreizigers zoals Fray Jerónimo de Loaísa en Nuflo de Chaves, de ontdekker van Bolivia. Truijlo heeft een enorme en indrukwekkende Plaza Mayor en vanuit hier kunt u een route lopen waarbij u vele paleizen, kerken en het kasteel van Truijlo bezoekt.

Dag 5: Merida (ca. 140 km retour)
Deze dag heeft u de keuze, óf u bezoekt de Romeinse stad Mérida óf de wereldberoemde kloosters van Guadalupe.

Mérida was ooit de hoofdstad van de Romeinse provincie Lusitanië en speelde later een belangrijke rol tijdens de uitbereiding van het christendom. In 1993 zijn de monumenten van Mérida door de Unesco uitgeroepen tot erfgoed van de mensheid. De tocht door Emérita Augusta, zoals Mérida in de tijd van de Romeinen heette, begint bij het Teatro Romano (1ste eeuw v. Chr.). Naast het theater ligt het Anfiteatro (1ste eeuw v. Chr.) waar de tribunes en de loges zo goed bewaard zijn gebleven dat u zich zo in de Romeinse tijd waant.

Dag 6: Cáceres – Avila (ca. 225 km)
Vandaag staat een mooie rit op het programma. Door het natuurpark Monfragüe, vooral bekend om de zeldzame vogels als de vale gier en zwarte ooievaars, reist u naar Plasencia. Het oude stadshart is omgeven door dikke muren waarbinnen fraaie renaissance gebouwen liggen. Vervolgens door naar Avila. Met een ligging op 1127 meter, is Avila de hoogst gelegen provinciestad van Spanje. De stad is vermaard om haar reusachtige middeleeuwse stadswallen met wel 88 torens die de hele oude binnenstad omsluiten.

Dag 7: Avila – Segovia (ca. 67 km)
Op weg naar Avila passeert u het indrukwekkende paleiskloostercomplex El Escorial, de voormalige residentie van Philips II. Door een fraai glooiend landschap gaat de tocht naar Segovia dat gedomineerd wordt door het indrukwekkende Romeinse aquaduct. Dit ingenieuze bouwwerk dateert uit 100 na Christus en is vervaardigd zonder ook maar een korreltje cement! De oude binnenstad met smalle straatjes is een ware schatkamer vol monumenten waaronder het fraaie, met torentjes uitgedoste, Alcázar.

Dag 8: Segovia – Sigüenza (ca.160 km)
In het noordwesten van Guadalajara ligt de bijzondere plaats Sigüenza. Dankzij het rijke monumentaal erfgoed werd de stad in 1965 uitgeroepen tot kunsthistorisch monument. Het oude stadscentrum van Sigüenza is in zeer goede staat bewaard gebleven met nog talrijke sporen uit het middeleeuwse verleden. Boven de stad torent het kasteel uit, nu parador.

Dag 9: Sigüenza – Madrid (ca. 130 km)
Al weer de laatste dag van deze reis vol hoogtepunten. Na het ontbijtbuffet rijdt u op weg naar Madrid en komt u langs Guadelajarra. De stad werd door de Romeinen gesticht onder de naam Arriaca en tijdens de islamitische invasie omgedoopt in Wad-al-Hayara ofwel ‘rivier van de stenen’. Maar het was gedurende de 15de en 16de eeuw dat de stad pas echt tot bloei kwam. Wij hebben voor u de laatste nacht weer in Madrid gereserveerd zodat u deze dag volledig kunt genieten van deze laatste mooie route naar Guadelajarra.

Dag 10: Thuisreis
Vandaag reist u weer naar huis, u kunt naar keuze ook altijd nog verlengen.

Extremadura

aankomst dagelijks2 pers kamerbijzonderheden
2024incl ontbijt
01/01-29/02€ 350
01/03-15/03€ 450
16/03-30/06€ 550
01/07-30/09€ 595
01/10-31/12€ 525
* prijzen per persoon

Inbegrepen:

  • 10 daagse autorondreis volgens programma
  • 9 overnachtingen op basis 2 pers. Kamer
  • 9 x ontbijtbuffet
  • Nederlandse routebeschrijving
  • algemene informatie

Niet inbegrepen:

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk contact met u op over de mogelijkheden.
De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan