15 daagse autorondreis Grand Tour Noord Spanje

madrid-plaza-cibeles-1

Een prachtige autorondreis door het noorden van Spanje en waarbij u ook de prachtige plaatsen Burgos, Salamanca, Avila en Segovia bezoekt. U ziet de kunstschatten waar Spanje zo bekend om staat, bezoekt de wilde kust van het noorden met prachtige stranden en rotsformaties en u ziet een groot aantal historische steden aan de Pelgrimsroute.

Dag 1:  San Sebastian e.o.
San Sebastian wordt ook vaak de mooiste stad van Spanje genoemd en daarbij is geen woord teveel gezegd. Prachtige historische gebouwen, bruggen, smalle straatjes, kerken doen uw hart sneller kloppen. In de middag kunt u in de vele tapa-bars “pincho’s” bestellen, deze zijn heerlijk en u dient minimaal 4-5 tapa-bars hiervoor te bezoeken.

Dag 2: San Sebastian- Bilbao (ca. 100 km)
De Baskische naam van de stad is “Donostia” in de autonome regio Baskenland. De stad heeft ca. 185.000 inwoners en het kroonjuweel van het noorden. Geniet van de prachtige gebouwen, pleintjes, het haventje en de vele pittoreske straatjes van deze stad.

bilbao-3

Dag 3 + 4:  Bilbao – Santander (Santillana del Mar) (ca. 100 km)
Santander is de hoofdstad van de provincie Cantabrië in het noorden van Spanje. De oude elegante stad met mooie boulevards en prachtige stranden biedt u veel bezienswaardigheden. De kust is ruw met prachtige brede zandstranden. De stad heeft een rijke historie en werd al bewoond in de tijden van het Romeinse Rijk. In de 7e en 8e eeuw speelde zich binnen de hoge stadsmuren een demografische verschuiving af, waarbij de inwoners van de stad zich in twee groepen verdeelden. Dit alles is te zien in de verschillende musea van deze statige stad. U verblijft 2 nachten in Santillana del Mar.

Naar wens kunnen wij voor u extra nacht(en) reserveren in Picos de Europa/Cangas de Onis
om het imposante berglandschap te beleven en wandelingen te maken!

Dag 5: Santander (Santillana del Mar) – Oviedo (ca. 195 km) 
Vanaf Santander rijdt u naar het pittoreske oude stadje Santillana del Mar, een autovrij plaatsje met rijke historie met kleine winkeltjes, restaurants en keienstraatjes. U gaat terug in de tijd van de jaartelling echter de huizen zijn allen gerenoveerd en de winkeltjes hebben speciale handgemaakte producten. Aansluitend rijdt u door naar Oviedo. U maakt een prachtige rit door de Picos de Europa en bereikt het heiligdom Covadonga. Hier zou in de 8e eeuw de Reconquista (herovering) zijn begonnen op de Moren, die in 1711 Spanje binnenvielen. Later komt u in Oviedo, de hoofdstad van het vroegere Asturië, waar u vandaag overnacht.

Dag 6 + 7: Oviedo – Santiago de Compostela (ca 330 km)
Vroeg opstaan want vandaag staat Santiago de Compostela op het programma. Deze dag staat in het teken van de Apostel Jacobus (Santiago) die na de dood van Christus hier met twee volgelingen vlakbij aan land kwam om te preken. Al sinds de Middeleeuwen is de stad een wereldberoemd pelgrimsoord en van verre komen de pelgrims naar het graf van de patroonheilige van Spanje. U verblijft 2 nachten in Santiago de Compostela.

Dag 8: Santiago de Compestela – León (ca. 330 km)
U komt over de beroemde Camino de Santiago die door het binnenland loopt, maar dan in omgekeerde volgorde. U rijdt door het prachtige landschap en zult Galicië bij de pas Piedrafita del Cebrero weer verlaten. Via Astorga met het bisschoppelijk paleis bereikt u Leon voor overnachting.

Dag 9: León – Salamanca (ca. 200 km)
Vandaag rijdt u via Zamora naar Salamanca, een prachtige en bekende historische studentenstad met rijke cultuur. De stad heeft natuurlijk een bruisend en gezellig uitgaansleven omdat de studenten hier de boventoon voeren. U verblijft 2 nachten in Salamanca.

Salamanca-1

Dag 10: Salamanca
Door de vele (taal) studenten is het altijd gemoedelijk in Salamanca. De Slag om Salamanca in het jaar 1812 betekende het einde van Napoleons verblijf in Spanje. De schade was enorm en de overgebleven gebouwen zijn in Romaans, Gotische en Renaissance stijl. Zoek de kikker (la rana) op de oude universiteit en breng een bezoek aan de kathedralen. Sinds 1988 staat het oude centrum op de lijst van Unesco.

Dag 11: Salamanca – Avila of Segovia (ca. 100 km)
Avila is een prachtige oude ommuurde stad met 88 torens en 9 toegangspoorten. Ook deze stad staat op de wereld erfgoedlijst van de Unesco. Geniet van deze mooie stad volop historie, smalle straatjes en gezellige pleintjes. U verblijft 2 nachten in Avila of Segovia.

Naar wens kunnen wij voor u een aantal nachten in de hoofdstad Madrid reserveren, Prijs
op aanvraag.

Dag 12: Segovia (ca. 70 km)
De charmante stad Segovia met haar oude ommuurde binnenstad staat vandaag op het programma. Er zijn hier veel Romeinse en middeleeuwse monumenten te zien zoals het Aquaduct van Trajanus en de kathedraal “La Dama de las Catedrales”op de gezellige Plaza Mayor. Verder zijn er volop andere bezienswaardigheden zoals kerken en kloosters. U kunt ook nog het indrukwekkende Koninklijke paleis bezoeken: “La Granja” met mooie fonteinen en tuinen, even buiten de stad.

Dag 13: Segovia – Burgos (ca. 90 km)
U rijdt vandaag in noordelijke richting naar Burgos. Deze stad is een belangrijke halteplaats voor de pelgrims naar Santiago. De enorme en indrukwekkende Gotische kathedraal werd gebouwd vanaf 1221 en staat nu op de wereld erfgoedlijst van Unesco. De kerk heeft veel zijvleugels en kapellen uit de 16e eeuw.

Dag 14: Burgos- Pamplona (ca. 210 km)
Vanaf Burgos gaat u weer in noordelijke richting en wat is er leuker om een laatste overnachting te maken in de bekende historische stad Pamplona.

Dag 15: Terugreis (einde reis)

vertrek dagelijks tussen:2 Persoonskamer
2024incl. ontbijt
01/01 – 31/03€ 595
01/04 – 30/06€ 650
01/07 – 31/08€ 695
01/09 – 31/10€ 650
01/11 – 31/12€ 595
* prijzen per persoon

Inbegrepen:

 • 14 overnachtingen op basis 2 pers.kamer in 3- en 4 sterrenhotels
 • 14 x ontbijtbuffet
 • Nederlandse routebeschrijving en informatie van deze reis

Niet inbegrepen:

 • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
 • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
 • overige maaltijden
 • toeslag 1 persoonskamer
 • eventueel toeslag verblijf in San Sebastian (Donostia) stad € 25 p.p.p.n
 • entreegelden en parkeergelden

BELANGRIJK:

 • u verblijft in prima  en goedgelegen 3- en 4 sterrenhotels volgens onderstaand schema in of vlakbij de steden
 • San Sebastian heeft weinig en daardoor zeer dure hotels. Wij reserveren voor u hotels in de omgeving (max. 20 min per auto) van San Sebastian. Indien u in de stad San Sebastian (Donostia) wilt verblijven dan bedraagt de toeslag € 25 p.p.p.n.

OVERNACHTINGEN:

 • 1 nacht San Sebastian e.o.
 • 1 nachten Bilbao
 • 2 nachten Santillana del Mar/Santander
 • 1 nacht Oviedo of Gijon
 • 2 nachten Santiago de Compostela
 • 1 nacht Leon
 • 2 nachten Salamanca
 • 2 nachten Avila of Segovia
 • 1 nacht Burgos
 • 1 nacht Pamplona

Opmerkingen:

 • deze reis is altijd te verlengen/verkorten of aan te passen, naar eigen wens
 • bij boeking ontvangt u direkt op uw bevestiging de gereserveerde hotels
 • Reservering direct, of via o.m. (SGR) reisburo’s (zie boekingskantoren)

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk contact met u op over de mogelijkheden.
De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan