8-11 daagse autorondreis Hart van Spanje & Portugal

lissabon-6

Tijdens deze mooie autorondreis door het landschap van Spanje en Portugal ontdekt u prachtige streken en volop historische steden en nog lieflijke Portugese plaatsjes met een trotse en rijke geschiedenis. Uw autorondreis start vanaf Madrid waarna u via Salamanca naar Porto gaat. De natuur onderweg is overweldigend. Hier komt u in contact met zowel de gastvrijheid van de lokale bevolking als de geschiedenis! Aansluitend via de hoofdstad Lissabon en Extremadura naar de UNESCO stad Toledo.

Dag 1: Madrid
Na aankomst op de luchthaven van Madrid neemt u uw huurauto en reist naar het nabijgelegen overnachtinghotel. Madrid is een boeiende stad met schitterende musea, statige boulevards, prachtige pleinen, imposante gebouwen en paleizen. In de gezellige volkswijken met leuke straatjes vol traditionele taveernes en typische winkeltjes maakt u kennis met het dagelijkse leven van de Madrileños. In de grote overdekte markthal liggen de Spaanse gastronomische producten aantrekkelijk uitgestald. Maar in de avond komt Madrid pas echt tot leven en stromen de straten, terrassen en bars helemaal vol.

Dag 2: Madrid – Salamanca (ca. 210 km)
De historische stad Salamanca staat bekend om zijn bekendste universiteit van Spanje en tevens wordt hier ook het zuiverst de Spaanse taal gesproken. Daardoor zijn er ook veel taalscholen . Het historisch centrum is uniek en het grote plein Plaza Mayor met zijn vele terrassen is de mooiste Plaza Mayor van Spanje! Geniet in volle teugen van het levendige sfeertje, want met de vele studenten leeft deze stad dag en nacht! 

Dag 3: Salamanca – Porto (ca. 350 km)
Porto ligt, verbonden door  2 stalen bruggen uit de 19e eeuw (van architect Eifel), langs beiden oevers van de rivier de Douro. In het oude centrum vindt u steil aflopende, smalle straatjes met pittoreske winkeltjes en eethuisjes. Ruimte is er ook, in de kasteeltuinen, stadsparken en bij de stranden. U moet natuurlijk een bezoek brengen aan de beroemde wijnkelders, want met een glas goede Port in de hand beseft u pas hoe mooi het leven in Porto is.

Dag 4 en 5: Porto – Coimbra – Lissabon (ca. 300 km)
Na uw ontbijt rijdt u via Coimbra naar de hoofdstad van Portugal Lissabon. Coimbra was de hoofdstad van Portugal in de Middeleeuwen en werd in de Renaissance-tijd de stad van de wetenschap, nadat Dom Joao besloot om de universiteit hier naar toe te verhuizen. Vanuit Coimbra rijdt u naar door naar Lissabon. Deze stad ademt een heerlijke sfeer uit met kleine straatjes en de bekende kleine trams, die zich door de steile straatjes omhoogtrekken. Prachtige pleinen met fonteinen en een mooi gelegen kasteel waarvan u een magnifiek uitzicht heeft op de stad. De stad werd 20 eeuwen geleden opgericht aan de oevers van de rivier de Taag. Eén van de oudste wijken is Alfama, die zijn Arabische structuur met en doolhof aan straatjes, pleintje en lanen heeft behouden. U vindt er de mooie kathedraal The Sé en de gezellige vlooienmarkt Feira da Ladra. Hiernaast liggen de wijken Castelo en Mouraira, in de maand juni vol met muziek, dansen en lekker eten tijdens Santos Popularos (patroonheilige) feesten. Baixa is het commerciële en financieel district. In het westen van de stad vindt u de bekende monumenten zoals de Belém. Wij reserveren 2 nachten Lissabon voor u.

Dag 6: Lissabon – Evora – Badajoz – Caceres (ca. 310 km)
Vanaf Lissabon brengt u eerst een bezoek aan Evora, daar kunt u een korte wandeling door de stad en gezellig centrum maken, met een bezoek aan de Praça do Giraldo en de lokale markt naast de Sao Francisco kerk, beroemd om de macabere botten kapel. Aansluitend rijdt u via Badajoz naar het hart van Extremadura. Door het land van Don Quichot de La Mancha reist u langs het bedevaartsoord Guadelupe naar de Extremadura. Een streek met een veelbewogen geschiedenis en waar de bekende conquistadores vandaan komen. De buitengewone rijkdom van de prachtige steden als Cáceres en Trujillo bewijst dat de veroveraars niet met lege handen zijn thuisgekomen! De streek kenmerkt zich vooral door de vele burchten en de vele ooievaars die hier jaarlijks massaal neerstrijken!

Dag 7: Cáceres – Toledo (ca. 260 km)
Hoog op een granieten rots verrijst de koninklijke stad Toledo die u reeds van ver ziet liggen. Hier kunt u heerlijk dwalen door de nauwe steile straatjes met middeleeuwse allure die naar een lange reeks van monumenten voeren waaronder de enorme kathedraal, kerken, synagoges, het Alcázar en niet te vergeten het El Greco Museum. De bekende en brede rivier El Tajo stroomt langs de historische stad.

Dag 8: Toledo – Madrid (ca. 70 km)
Vanaf Toledo is het een korte rit terug naar Madrid.

aankomst dagelijks8 dagen11 dagen
2024
01/01-15/03€ 335€ 475
16/03-31/05€ 525€ 650
01/06-15/09€ 575€ 695
16/09-15/11€ 550€ 675
16/11-31/12€ 425€ 550
prijs per persoon

Inbegrepen:

 • 8-11 daagse autorondreis volgens programma
 • 7-10 overnachtingen op basis 2 pers. kamer in 3-en 4 sterrenhotels
 • 7 -10 keer ontbijtbuffet
 • Nederlandse routebeschrijving en informatie Spanje & Portugal

Niet inbegrepen:

 • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
 • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
 • brandstofkosten en tolwegen
 • overige maaltijden, entreegelden
 • eventuele toeslag alleen 4-sterrenhotels € 100 p.p.(8 dg) € 150 (11 dg)
 • toeslag 1 pers, kamer € 175 (8 dg) € 250 (11 dg)

Opmerkingen:

 • Graag aangeven bij boeking of u 8 of 11 dagen wenst te reserveren.
  U kunt dan zelf kiezen/aangeven waar u wenst te verlengen.
 • Deze reis is altijd te verlengen/verkorten of aan te passen, naar eigen wens
  bij boeking ontvangt u direkt op uw bevestiging de gereserveerde hotels
  reservering direct, of via o.m. (SGR) reisburo’s (zie boekingskantoren)

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk contact met u op over de mogelijkheden.
De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan

Duik in de waanzin van crazy time - beleef het avontuur!