9 daagse autorondreis Mooiste van Duitsland

duitsland-2

Deze autorondreis brengt u naar de mooiste en meest geliefde gebieden van Duitsland waarbij u de mogelijkheid heeft in een rustig tempo de charme en gastvriendelijkheid van Duitsland te ontdekken. Via het prachtige gebied vol wijnranken en heuvels rijdt u via het Zwarte Woud en het gebied rond het imposante kasteel Neuschwanstein en de beroemende ‘Romantische Straße’ naar de bekendste wijngebieden van Duitsland, waar Rijn en Moezel samenkomen. 

garmisch-2

Dag 1 en 2: Zwarte Woud (ca. 600 km)
Het Zwarte Woud is een dichtbebost gebied in het zuidwestelijke deel van Duitsland in de buurt van zowel de Zwitserse als de Franse grens. Het Zwarte Woud ligt in de deelstaat Baden-Württenberg. Het is één van de populairste vakantiegebieden in Duitsland. Ieder jaar trekken er honderdduizenden toeristen naar dit prachtige stukje Duitsland toe. De meeste toeristen komen hier om een actieve vakantie in de natuur te beleven. Het gebied is voornamelijk populair door de prachtige natuur en de vele bergen die er in het Zwarte te vinden zijn. In de wintermaanden is het Zwarte Woud populair als wintersportbestemming en in de zomermaanden bij wandelaars en fietsers. De hoogste berg in het Zwarte woud is met 1493 meter de Feldberg. De top van deze berg is net als veel andere bergen in het Zwarte Woud te bereiken via een kabelbaan. Naast de prachtige natuur staat de streek bekend om zijn koekoeksklokken en de Schwarzwalder Kirsch. Al komt de laatste oorspronkelijk hier niet vandaan. Wij reserveren 2 nachten in het Zwarte Woud/Freiburg e.o.

Dag 3 en 4: Zwarte Woud – Schwangau/Fussen/Garmisch Partenkirchen (ca. 235 km)
Vanaf het Zwarte Woud maakt u vandaag een schitterende en schilderachtige route langs de grens met  Zwitserland waarbij u langs Friedichshafen  en de mooie Bodensee de Allgau binnenkomt. In de driehoek Fussen/Schwangau/Garmisch Partenkirchen hebben wij voor u 2 nachten gereserveerd.

schloss-neuschwanstein-5

Schloss Neuschwanstein
Gelegen in het mooie plaatsje Hohenschwangau, in de staat Beieren in Duitsland, is een kasteel zoals ze alleen in sprookjes voorkomen. In Beieren tref je op veel plaatsen schitterende kastelen en buitenverblijven aan. Het allermooiste of zo je wilt meest waanzinnige is kasteel Neuschwanstein. Dit archetypische sprookjeskasteel is in de 19e eeuw gebouwd in opdracht van de later krankzinnig geworden Ludwig van Beieren.

“Dit is de allermooiste plaats in mijn land die ik kon vinden” schreef koning Ludwig aan Richard Wagner. Op verzoek van de koning maakte decorontwerper Jank ontwerpen voor het kasteel. Deze ‘decorstukken’ dienden later als voorbeeld voor architect Riedl. Neuschwanstein is nooit helemaal afgebouwd, want koning Ludwig overleed voordat klaar was. Het kasteel was voor die tijd voorzien van de aller modernste snufjes. Denk aan zaken als warm water in de keukens, verwarming en kroonluchters met elk 96 kaarsjes die met behulp van een katrol aangestoken moesten worden.

wuerzburg-1

Dag 5 en 6: Fussen/Garmisch – Kempten – Ulm – Bad Mergentheim (ca. 275 km)
Volgens velen is het meest mooie en romantische deel van Duitsland gelegen aan de De Romantische Strasse. Dit gebied is een ongeveer 385 kilometer tellende route die je langs plaatsen voert in het Zuid-Duits gelegen Beieren en Baden-Württemberg. De romantische route start in de plaats Würzburg en begint direct met een aantal opmerkelijke historische schatten zoals de Mainbrücke, vesting Marienburg en het bisschoppelijke paleis. De route eindigt vele kilometers later in Füssen, in Ostallgäu waar de natuur overweldigend is. Tijdens het volgen van deze zeer bijzondere route passeer je allerlei dorpen en steden met de meest uiteenlopende, romantische en soms opmerkelijke bezienswaardigheden. Daar waar vroegen de handel langs deze route werd bedreven tref je tegenwoordig de meest prachtige burchten, kastelen, kerken, kloosters en middeleeuwse stadskernen. De route laat zich duidelijk zien. Langs de weg bevinden zich wit omlijnde bruinen borden met daarop ‘Romantische Straße’. Het is een ervaring die we je niet willen onthouden. Natuurlijk bezoekt u vanaf hier het droomstadje Bad Rothenburg ob der Tauber, met zijn karakteristieke vakwerkhuizen.

bad-mergentheim-1

U heeft 2 dagen om deze prachtige omgeving in u op te nemen en te ontdekken. Bad Mergentheim is meer dan een kuuroord alleen. Het ligt in het prachtige Taubertal en aan het begin van de beroemde Romantische Strasse. Bloeiende weiden langs de Tauber, zonovergoten wijngaarden, een van de mooiste spa-faciliteiten in Duitsland, het levendige voetgangersgebied met mooie winkels en levendige cafes die u uitnodigen om te blijven hangen. En boven alles is de sfeer die een charmante stad, haar historie en heden, natuur en cultuur, gezondheid en welzijn combineert onopvallend. U verblijft 2 nachten in Bad Bergentheim of omgeving Würzburg.

moesel-1

Dag 7 en 8: Bad Mergentheim – Rijn en Moezel (ca. 255 km)
Na aankomst in het mooie heuvellandschap met wijngaarden en dorpen aan de Rijn en Moezel voelt u zich al gelijk in het buitenland mijn zijn warme Duitse gastvriendelijkheid! De rivieren van Rijn en Moezel komen samen bij Koblenz, waar u kunt genieten van de kleine wijndorpjes waaronder Cochem of Boppard en de schepen die langsvaren.

Geniet van de kleine dorpjes langs de Rijn en Moezel met hun wijnranken, de bekende wijn- en vakwerkhuizen en natuurlijk van de heerlijke wijnen. Geniet op een terras van de Duitse gastvijheid onder het genot van een heerlijke maaltijd, bekende taarten met koffie of een glas wijn! U verblijft in het heuvellandschap tussen de wijnheuvels van de Rijn in Boppard voor 2 nachten.

Dag 9: Terugreis (ca. 335 km)


Aankomst dagelijks2 pers. kamerbijzonderheden
2024
01/01-31/03€ 495
01/04-30/06€ 545
01/07-20/09€ 595
21/09-15/11€ 575
16/11-31/12€ 495
prijs per persoon

Inbegrepen:

  • 9 daagse autorondreis volgens programma
  • 8 overnachtingen in 3-4 sterrenhotels incl. ontbijt
  • algemene Informatie en routesuggestie

Niet inbegrepen:

  • eventuele lokale toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)
  • tolwegen en parkeerkosten
  • toeslag 1 pers kamer
  • overige maaltijden

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk contact met u op over de mogelijkheden.
De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan