11 daagse autorondreis Praag-Budapest-Wenen-Salzburg

wenen-5

De drie mooiste hoofdsteden van Europa: Praag, Budapest, Wenen en als mooie afsluiter de muziekstad Salzburg. De overeenkomsten tussen deze steden zijn, muziek, romantiek en theatrale architectuur. Ook zult u duidelijke verschillen merken. Budapest is onmiskenbaar de hoofdstad van de klassieke badhuizen, in Praag hangt een licht rebelse sfeer en Wenen is de romantische stad van de chique mensen. U zult tijdens deze fantastische reis merken dat de bezienswaardigheden van deze steden eindeloos zijn!

praag-2

Dag 1: Nederland/België – Hannover/Braunschweig (ca. 400 km)
Vanaf Nederland of België reist u in een rustig tempo naar Hannover/Braunschweig
U verblijft in Hotel Best Western Braunschweig (of gelijkwaardig)

Dag 2: Braunschweig – Praag (ca. 450 km)
Vanaf Braunschweig rijdt u in ca. 5 uur door naar de schitterende hoofdstad van Tsjechië, Praag. Deze unieke stad is een toeristische trekpleister, zeker door de unieke bouwstijl van de binnenstad. U verblijft 2 nachten in Hotel St. Georg **** (of gelijkwaardig).

praag-5

Dag 3: Praag
De Tsjechische hoofdstad Praag wordt gezien als één van de mooiste steden van Europa. Niet voor niets is het na Londen, Parijs, Rome, Madrid en Berlijn de nummer zes op de lijst van meest bezochte steden van Europa. Praag heeft de bijnaam De Gouden Stad. Het historisch centrum van Praag staat sinds het jaar 1992 als geheel op de Unesco-werelderfgoedlijst.

Wie Praag wil bezoeken zal ongetwijfeld gecharmeerd raken van deze prachtige stad. De diverse architectuurstijlen maken van Praag een fraai geheel. Het autoluwe centrum biedt volop bezienswaardigheden waar je gemakkelijk een lang weekend mee kan vullen. Wie Praag wil bezoeken die zal er rekening mee moeten houden dat het vooral in het late voorjaar en vroege najaar erg druk kan zijn. Behalve de duizenden toeristen is Praag dan ook drukbezocht door scholieren die hun schoolreis naar Praag maken.

Dag 4: Praag – Budapest (ca. 525 km)
Vandaag reist u vanaf Praag door de het groene en bosrijke landschap naar Hongarije waar u natuurlijk een bezoek brengt aan de mooie stad Budapest. Wij hebben voor u hier 2 overnachtingen gereserveerd in Hotel Mediterran **** (of gelijkwaardig).

boedapest-5
boedapest-4

Dag 5: Budapest
Boedapest is de ruim tweeduizend jaar oude hoofdstad van Hongarije, een land gelegen in centraal Europa. De naam van de stad komt van de twee stadsdelen die ieder aan een over van de Donau liggen, de rivier die Boedapest in twee stukken deelt. Op de rechteroever vind je Boeda en Óbuda, op de linkeroever Pest. In het Hongaars wordt de stad Budapest genoemd. Boedapest is een sfeervolle stad met tal van bezienswaardigheden die eigenlijk als verzameling op de werelderfgoedlijst van Unesco staan.

wenen-1

Dag 6: Budapest – Wenen (ca. 245 km)
Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en ligt in het noordoosten van het Alpenland. Wenen vormt een eigen deelstaat binnen Oostenrijk en ligt aan de rivier de Donau. Met bijna twee miljoen inwoners is Wenen de grootste stad van Oostenrijk. Wenen vervult een belangrijke rol op cultureel, politiek en economisch gebied binnen het land. Wenen heeft een rijke historie wat geresulteerd heeft in een groot aantal musea en historische gebouwen.

Wenen wordt tevens gezien als het centrum van de klassieke muziek en opera. Talloze beroemde componisten hebben in Wenen gewoond en gewerkt, zoals Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven en Joseph Hayden. Met de Wiener Staatsoper heeft de stad één van de beste operahuizen ter wereld binnen de stadsgrenzen. Geen bezienswaardigheid maar wel een must-do in Wenen is het eten van de oorspronkelijke Sachertorte in Hotel Sacher, waar deze heerlijke chocoladetaart in het jaar 1832 uitgevonden is. U verblijft 2 nachten in Hotel Steigenberger Intercity **** (of gelijkwaardig).

wenen-4

Dag 7: Wenen
Vandaag kunt u deze heerlijke en stijlvolle stad ontdekken. Geniet van de mooie winkelstraten en breng zeker een bezoek aan het mooie paleis van Keizerin Sissi, Slot Schönbrunn met bijbehorende schitterende tuinen. Indien u in de stad wilt blijven, breng een bezoek aan de Hofburg door de Altstadt naar de Stephansdom. Paardenliefhebbers kunnen een bezoek en voorstelling meemaken van de Spaanse Hof rijschool en het Lippizaner Museum.

Dag 8: Wenen – Salzburg (ca. 295 km)
Vandaag rijdt u na het ontbijt rustig via het mooie noord-Oostenrijkse landschap naar de muziekstad Salzburg. Wij hebben voor u 2 nachten gereserveerd in Hotel Best Western Plus Amedia Art **** (of gelijkwaardig).

Dag 9: Salzburg
U kunt vandaag natuurlijk de bekende Sound of Music Tour maken welke langs veel bekende plaatsen van deze gelijknamige film gaat. Deze film uit 1965 werd onderscheiden met 10 Oscars. Salzburg is de vierde stad van Oostenrijk, een land gelegen in centraal Europa. Salzburg staat vooral bekend als de geboortestad van de wereldberoemde componist Wolfgang Amadeus Mozart. De in het noorden van Oostenrijk gelegen stad is verder rijk aan een grote schat van barokgebouwen. Mede hierdoor staat de gehele binnenstad van Salzburg op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.

salzburg-2

Dag 10: Salzburg – Frankfurt e.o. (ca. 550 km)
Frankfurt am Main is een moderne stad gelegen in het westen van Duitsland. De aanwezigheid van de Europese Centrale Bank, hoofdkantoren van diverse Duitse banken en de Duitse aandelenbeurs maken van Frankfurt een belangrijk financieel centrum binnen Duitsland en Europa. Frankfurt is de Tweede Wereldoorlog zwaar gehavend uitgekomen, waarna er een vrijwel compleet nieuwe binnenstad gekomen is met veel plek voor groen, prachtige stukjes architectuur en reconstructies van historische gebouwen.
Overnachting in Frankfurt Hotel Rheinischer Hof **** of Hotel Wyndham Garden/Lahnstein (waar Rijn en Lahn samenkomen).

Dag 11: Frankfurt – Nederland/België (ca. 350 km)
Vanaf Frankfurt rijdt u rustig terug naar Nederland of België en kijkt u terug op een mooie autorondreis met veel indrukken!

vertrek dagelijks2 pers kamerbijzonderheden
2024
01/03-15/03€ 495
16/03-31/05€ 595
01/06-30/09€ 675
01/10-3110€ 595
01/11-15/12€ 550
prijs per persoon

Inbegrepen:

  • 11 daagse autorondreis volgens programma
  • 10 overnachtingen op basis 2 pers. kamer in 3-en 4 sterrenhotels
  • 10 x ontbijt (buffet)

Niet inbegrepen:

  • overige maaltijden
  • toeslag 1 pers. kamer
  • entree en parkeergelden- tolwegen/vignetten

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk contact met u op over de mogelijkheden.
De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan