12 daagse autorondreis Duitse Droomstadjes

droomstadjes01

Tijdens deze autorondreis heeft u de mogelijkheid in een rustig tempo de charme en gastvriendelijkheid van Duitsland te ontdekken. Via het prachtige gebied vol wijnranken en heuvels rijdt u via het Zwarte Woud, Zwitserland en de Romantische Strasse.

boppard

Dag 1 en 2:  Rijn/Moezel (ca. 300 km)
Na aankomst in het mooie heuvellandschap met wijngaarden en dorpen aan de Rijn en Moezel voelt u zich al gelijk in het buitenland mijn zijn warme Duitse gastvriendelijkheid! De rivieren van Rijn en Moezel komen samen bij Koblenz, waar u kunt genieten van de kleine wijndorpjes waaronder Cochem of Boppard en de schepen die langsvaren. U verblijft in het heuvellandschap van Lahnstein of aan de Rijn in Boppard, 2 nachten

Schwarzwaelder-Kirschtorte-F3831601jpg~2_img_308x0
klokken

Dag 3 en 4: Koblenz – Zwarte Woud (ca. 340 km)
Het Zwarte Woud is een dichtbebost gebied in het zuidwestelijke deel van Duitsland in de buurt van zowel de Zwitserse als de Franse grens. Het Zwarte Woud ligt in de deelstaat Baden-Württenberg. Het is één van de populairste vakantiegebieden in Duitsland. Ieder jaar trekken er honderdduizenden toeristen naar dit prachtige stukje Duitsland toe. De meeste toeristen komen hier om een actieve vakantie in de natuur te beleven. Het gebied is voornamelijk populair door de prachtige natuur en de vele bergen die er in het Zwarte te vinden zijn. In de wintermaanden is het Zwarte Woud populair als wintersportbestemming en in de zomermaanden bij wandelaars en fietsers. De hoogste berg in het Zwarte woud is met 1493 meter de Feldberg. De top van deze berg is net als veel andere bergen in het Zwarte Woud te bereiken via een kabelbaan. Naast de prachtige natuur staat de streek bekend om zijn koekoeksklokken en de Schwarzwalder Kirsch. Al komt de laatste oorspronkelijk hier niet vandaan. Wij reserveren 2 nachten in het Zwarte Woud/Freiburg e.o.

Zurich

Dag 5 en 6: Zwarte Woud- Zurich (Zwitserland) ca. 150 km
Vanaf het Duitse Schwarzwald rijdt u via Basel verder zuidelijk en komt u het stijlvolle Zwitserland binnen. Zürich is de grootste stad en tevens hoofdstad van Zwitserland staat bekend als één van ‘s werelds grootste financiële centra. De binnenstad van Zürich wordt dan ook gedomineerd door banken en bedrijven die met financiële markten te naken hebben. De hoeveelheid musea en galeries maken Zürich een aantrekkelijke stad voor mensen die graag kunst bekijken en/of cultuur opsnuiven. Winkelliefhebbers kunnen er prima vertoeven en dan vooral in de wereldberoemde Bahnhofstrasse met zijn grote merkhuizen. U verblijft in een fijn hotel in de omgeving van Zurich.

innsbruck

Dag 7 en 8: Zurich (Zwitserland)- Innsbruck (Oostenrijk) ca. 280 km
Innsbruck wordt omringd door ongewoon prachtige bergen en is een aantrekkingspunt voor veel toeristen. Elk jaar wordt de stad en het gebied rondom de skigebieden bezocht door bijna twee miljoen bezoekers. Deze populariteit heeft Innsbruck te danken aan de unieke combinatie van cultuur, natuur en sportieve bezienswaardigheden. Zelfs de oude Romeinen wisten dat de samenloop van de rivieren Inn en Schill de beste plek is om te wonen. Zij stichtten Veldidenu, voorloper van de stad Innsbruck.

De stad groeide in het ontwikkelingsproces uit van een belangrijk middeleeuws handelscentrum tot de hoofdstad van Tirol. Innsbruck heeft een aantal schitterende barokke gebouwen, waarvan er vele zijn in de Oude Stad. Maar buiten het centrum zijn er niet minder interessante bezienswaardigheden, zoals de Alpendierentuin of de historische plaats van Andreas Hofer. Andreas Hofer was een leider van de opstand van de Tiroler boeren tegen de Franse en Beierse invallers, hij won een belangrijke overwinning in 1809. Innsbruck is het uitgangspunt om Tirol te leren kennen.

Reichentall

Dag 9: Innsbruck- Bad Reichenhall (ca. 175 km)
Vanuit Bad Reichenhall kunt u 3 verschillende landen ontdekken: Duitsland, Oostenrijk en Tjechië. Het gebied rondom Bad Reichenhall, met het beschermde natuurgebied is zeer aantrekkelijk: Een indrukwekkende Donau en een indrukwekkend cultuurlandschap vormen de basis van deze gezellige Beierse hoek. Temidden van water, bossen en weilanden  is veel te ontdekken. Ontdek het beschermde natuurgebied van de Donauleiten, een uniek natuurparadijs tussen Passau en Jochenstein, of bezoek het klooster in Thyrnau, of het eerste Beierse Schnaps museum in Hauzenberg. Vlakbij heeft u ook het bekende wintersportoord Inzell

vakwerk
RS

Dag 10 en 11: Bad Reichenhall- Munchen- Bad Mergentheim (ca. 400 km)
Volgens velen is het meest mooie en romantische deel van Duitsland gelegen aan de De Romantische Strasse. Dit gebied is een ongeveer 385 kilometer tellende route die je langs plaatsen voert in het Zuid-Duits gelegen Beieren en Baden-Württemberg. De romantische route start in de plaats Würzburg en begint direct met een aantal opmerkelijke historische schatten zoals de Mainbrücke, vesting Marienburg en het bisschoppelijke paleis. De route eindigt vele kilometers later in Füssen, in Ostallgäu waar de natuur overweldigend is. Tijdens het volgen van deze zeer bijzondere route passeer je allerlei dorpen en steden met de meest uiteenlopende, romantische en soms opmerkelijke bezienswaardigheden. Daar waar vroegen de handel langs deze route werd bedreven tref je tegenwoordig de meest prachtige burchten, kastelen, kerken, kloosters en middeleeuwse stadskernen. De route laat zich duidelijk zien. Langs de weg bevinden zich wit omlijnde bruinen borden met daarop ‘Romantische Straße’. Het is een ervaring die we je niet willen onthouden. Natuurlijk bezoekt u vanaf hier het droomstadje Bad Rothenburg ob der Tauber, met zijn karakteristieke vakwerkhuizen.

Rom strasse

U heeft 2 dagen om deze prachtige omgeving in u op te nemen en te ontdekken. Bad Mergentheim is meer dan een kuuroord alleen. Het ligt in het prachtige Taubertal en aan het begin van de beroemde Romantische Strasse. Bloeiende weiden langs de Tauber, zonovergoten wijngaarden, een van de mooiste spa-faciliteiten in Duitsland, het levendige voetgangersgebied met mooie winkels en levendige cafes die u uitnodigen om te blijven hangen. En boven alles is de sfeer die een charmante stad, haar historie en heden, natuur en cultuur, gezondheid en welzijn combineert onopvallend. U verblijft 2 nachten in Bad Bergentheim of omgeving Würzburg.

Dag 12: Bad Mergentheim/Wurzburg- Terugreis
Vanaf Bad Mergentheim rijdt u weer verder terug in noordelijke richting via Keulen/Dusseldorf en Limburg naar Nederland of België.

aankomst dagelijks2 pers. kamerbijzonderheden
2024
01/01-14/03€ 595
15/03-31/05€ 695
01/06-30/09€ 775
01/10-15/11€ 695
16/11-15/12€ 595
prijs per persoon

Inbegrepen:

  • 12 daagse autorondreis volgens programma
  • 11 overnachtingen op basis 2 pers. kamer in 3-en voornamelijk 4 sterrenhotels
  • 11 x ontbijt (buffet)

Niet inbegrepen:

  • overige maaltijden
  • lokale toeristenbelastingen
  • evt toeslag 1 pers. kamer
  • entree en parkeergelden/tolwegen/vignetten

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk contact met u op over de mogelijkheden.
De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan