11 daagse autorondreis Zuid Frankrijk & Provence

provence-1

Wie de Provence bezoekt zal versteld staan van de heerlijke geuren en kleuren van deze regio. Deze regio is onbetwist één van de mooiste regio’s van Frankrijk. Met de voeten in de Middellandse Zee en het hoofd in de Alpen biedt deze regio een breed scala aan kleurrijke landschapstypen.

Dag 1: Orleans (ca. 700 km)
orleans-1U rijdt vandaag in zuidelijke richting via Parijs naar Orleans, in het mooie gebied van de Loire rivier. U kunt hier al de typisch Franse sfeer proeven. U maakt 1 overnachting in Orleans.

avignon-1Dag 2 en 3: Orleans – Avignon (ca. 690 km)
Vandaag rijdt u verder in zuidelijke richting naar het zonnige zuiden. Avignon is de stad waar de pausen tot 1791 heersten. Hoogtepunten van deze stad zijn Palais des Papes, waar de pausen hebben gewoond, Petit Palais, waar de gasten van de pausen verbleven en natuurlijk de brug St. Bénezet, wat befaamd is dankzij het liedje ”Sur le Pont d’Avignon”. ‘s Avonds heeft u vanuit de stad een sprookjesachtig uitzicht op de pont d’Avignon die dan verlicht is. U verblijft 2 nachten in Avignon.

Dag 4 en 5: Avignon – Salon de Provence (ca. 55 km)
Vandaag vertrekt u naar Salon de Provence. Omdat dit hotel in de nabijheid ligt van Avignon kunt u deze dag de omgeving gaan verkennen. Onze geheimtip? Bezoek L’Isle sur la Sorgue, een prachtig klein stadje dat doorkruist wordt door kleine beekjes. Elke zondag is hier een grote brocante waar veel antiek verkocht wordt. Sla ook zeker een bezoek aan Gordes niet over, dit dorpje staat op de lijst van één van de mooiste dorpen van Frankrijk en dit is zéér terecht! Het dorpje ligt op een heuvel en biedt prachtige vergezichten, een klein beetje Toscane in Frankrijk. Vanuit Gordes is het ca. een uur rijden naar Salon de Provence, waar u de komende twee nachten zult verblijven in Salon de Provence.

avignon-1

Dag 6 en 7: Salon de Provence – Martigues (ca. 40 km)
arles-3Tijdens u reis naar Martigues is het zeker aan te bevelen uit te wijken naar Aix-en- Provence. Het is een gezellige Provençaalse stad, met een mediterrane sfeer. Ook zou u een dag kunnen doorbrengen op het zonnige strand van Marseille, de Plages du Prado. Ook de stad zelf is de moeite van het bekijken waard. Neem bijvoorbeeld de hop-on-hop-off bus zodat u langs alle belangrijke bezienswaardigheden komt. U verblijft 2 nachten in Martigues e.o.

Dag 8 en 9: Martigues – Arles (ca. 55 km)
Als u vanuit Martigues vertrekt naar Arles is er een mooie route dwars door de Camargue, hier heeft u kans om de flora en fauna van dit bijzondere gebied te ontdekken, zoals roze flamingo’s, zwarte stieren en witte paarden. Arles is de plaats waar Vincent van Gogh vele van zijn beroemde schilderijen maakte.

dijon-2Dag 10: Arles – Dijon (ca. 475 km)
Vanaf de Frans zuidkust rijdt u vandaag weer rustig in noordelijke richting via het mooie Franse landschap naar het mooie stadje Dijon, bekend om de mosterd! Slenter door de smalle straatjes en winkeltjes en vergeet dan zeker niet u mosterd-voorraad hier aan te vullen. Overnachting in Dijon

Dag 11: Dijon- België of Nederland (ca. 600 km)
Dit is alweer de laatste dag van uw rondreis. U kunt nog even genieten van het ontbijt, om vervolgens te beginnen aan uw reis richting Nederland en België.

aankomst dagelijksprijs per persoonbijzonderheden
2024
01/01-29/02€ 550
01/03-30/06€ 750
01/07-15/09€ 850
16/09-15/11€ 750
16/11-15/12€ 595

Inbegrepen:

  • 11 daagse autorondreis volgens programma
  • 10 overnachtingen in goede 3- en 4 sterrenhotels en/of Chateaux
  • 10 x op basis logies, sommige hotels hebben ontbijt
  • verblijf in 2 persoonskamers met bad/douche/toilet
  • Nederlandse routebeschrijving

Niet inbegrepen:

  • overige maaltijden
  • eventuele lokale toeristenbelasting
  • tolwegen, benzine en entreegelden

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk contact met u op over de mogelijkheden.
De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan