10 daagse autorondreis Loire en de Dordogne

dordogne

Tijdens deze autorondreis ontdekt u de mooiste gebieden van Frankrijk. Vanaf Parijs komt u in het gebied van de Loire met zijn imposante kastelen en daarna zakt u verder af naar de Dordogne. Via landelijke wegen kunt u dit mooie gebied ontdekken waarbij wij als afsluiting hebben gekozen voor Versailles!

Dag 1: Parijs – Orleans of Blois (ca. 130 km)
Vandaag rijdt u in zuidelijke richting via Parijs naar Orleans/Blois. Na aankomst proeft u al de typisch Franse sfeer en wij hebben 2 overnachtingen voor u geboekt.

Dag 2: Orleans
Vandaag kunt u rustig de mooie omgeving van Orleans verkennen met het mooie gebied van de Loire en Blois. Breng een bezoek aan een van de mooie kastelen aan de Loire.

Dordogne

Dag 3: Orleans – Brive – la Gaillarde (ca. 350 km)
Via Chateauroux rijdt u rustig Midden-Frankrijk binnen en komt u aan in de streek Dordogne. Hier hebben wij 2 nachten voor u gereserveerd.

Dag 4: Brive – la Gaillarde Dordogne_River
In Brive-la-Gaillarde vindt u het beroemde George Brassens-plein tegenover de plaatselijke VVV. U bevindt zich hier eigenlijk op een “drielandenpunt”: aan de grens van Le Périgord, Le Quercy en Le Limousin, drie streken met elk een eigen natuur en cultuur.

Dag brive-la-gaillarde-5: Brive – la Gaillarde – Souillac/Sarlat la Canéda (ca. 40 km)
Lekker toeren door het Franse land. U heeft de tijd, het is immers niet ver rijden naar Souillac/Sarlat, waar wij 2 nachten voor u hebben gereserveerd.

Dag 6: Souillac/Sarlat e.o. Vandaag kunt u een bezoek brengen aan Martel en Cahors. Cahors zelf is een heerlijke plaats om te slenteren langs de rivier of een boottocht te maken. Trouwens, de ligging is uniek: op een gelijke afstand van de Atlantische Oceaan, de Middellandse Zee en de Pyreneeën.

Dag 7: Souillac – Sarlat la Caneda – Perigueux (ca. 95 km) perigueux
Via de ‘routes départementales’ naar Sarlat-la-Canéda (indien u in Souillac heeft overnacht). In het oude stadsgedeelte van Sarlat bevinden zich diverse middeleeuwse huizen. De markt die iedere zaterdag op de Place du Marché-aux-Obies wordt gehouden biedt typische streekproducten. Ook kunt u nog de langere route via Bergerac nemen. Deze plaats ligt voor het grootste deel aan de noordzijde van de Dordogne-rivier. Deze streek wordt gedomineerd door de wijnbouw. Bergerac is een vrolijke stad, veel bloemen en mooie winkels gevestigd in oude panden. Oude straatjes alsof u in een openluchtmuseum rondloopt. Aansluitend rijdt u door het mooie landschap van de Dordogne in noordelijke richting naar Perigueux voor 2 overnachtingen.

Perigueux-old-town-pedestriDag 8: Perigueux
Het laatste deel van de rondreis brengt u door in en rondom Perigueux. Neem wederom de tijd en stop onderweg bij de stalletjes voor regionale producten zoals jam en wijn.

Dag 9: Perigueux – Versailles (ca. 460 km)
U rijdt vandaag weer in noordelijke richting naar Parijs, wij hebben uw laatste overnachting voor u gereserveerd ten zuiden van Parijs vlakbij Versailles.

versailles_palace

Dag 10: Versailles – België of Nederland
Vanaf Versailles kunt u rustig in noordelijke richting rijden nadat u in de morgen misschien nog een bezoekt heeft gebracht aan het immense paleis van Versailles.

Dordogne

dagelijks aankomstprijs per persoonbijzonderheden
2024
01/03-29/02€ 395
01/03-15/05€ 595
16/05-30/09€ 695
01/10-15/11€ 650

Inbegrepen:

  • 10 daagse autorondreis volgens programma
  • 9 overnachtingen in goede 3- en 4 sterrenhotels en/of Chateaux
  • verblijf in 2 persoonskamers met bad/douche/toilet
  • Nederlandse routebeschrijving

Niet inbegrepen:

  • alle maaltijden
  • eventuele lokale toeristenbelasting
  • tolwegen, benzine en entreegelden

[mk_toggle style=”fancy” title=”KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER …” icon=”moon-arrow-right-2″][vfb id=’9′][/mk_toggle]

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk contact met u op over de mogelijkheden.
De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan