10 daagse autorondreis Loire en de Dordogne

dordogne

Tijdens deze autorondreis ontdekt u de mooiste gebieden van Frankrijk. Vanaf Parijs komt u in het gebied van de Loire met zijn imposante kastelen en daarna zakt u verder af naar de Dordogne. Via landelijke wegen kunt u dit mooie gebied ontdekken waarbij wij als afsluiting hebben gekozen voor Versailles!

Dag 1: Parijs – Orleans of Blois (ca. 130 km)
Vandaag rijdt u in zuidelijke richting via Parijs naar Orleans/Blois. Na aankomst proeft u al de typisch Franse sfeer en wij hebben 2 overnachtingen voor u geboekt.

Dag 2: Orleans
Vandaag kunt u rustig de mooie omgeving van Orleans verkennen met het mooie gebied van de Loire en Blois. Breng een bezoek aan een van de mooie kastelen aan de Loire.

Dordogne

Dag 3: Orleans – Brive – la Gaillarde (ca. 350 km)
Via Chateauroux rijdt u rustig Midden-Frankrijk binnen en komt u aan in de streek Dordogne. Hier hebben wij 2 nachten voor u gereserveerd.

Dag 4: Brive – la Gaillarde Dordogne_River
In Brive-la-Gaillarde vindt u het beroemde George Brassens-plein tegenover de plaatselijke VVV. U bevindt zich hier eigenlijk op een “drielandenpunt”: aan de grens van Le Périgord, Le Quercy en Le Limousin, drie streken met elk een eigen natuur en cultuur.

Dag brive-la-gaillarde-5: Brive – la Gaillarde – Souillac/Sarlat la Canéda (ca. 40 km)
Lekker toeren door het Franse land. U heeft de tijd, het is immers niet ver rijden naar Souillac/Sarlat, waar wij 2 nachten voor u hebben gereserveerd.

Dag 6: Souillac/Sarlat e.o. Vandaag kunt u een bezoek brengen aan Martel en Cahors. Cahors zelf is een heerlijke plaats om te slenteren langs de rivier of een boottocht te maken. Trouwens, de ligging is uniek: op een gelijke afstand van de Atlantische Oceaan, de Middellandse Zee en de Pyreneeën.

Dag 7: Souillac – Sarlat la Caneda – Perigueux (ca. 95 km) perigueux
Via de ‘routes départementales’ naar Sarlat-la-Canéda (indien u in Souillac heeft overnacht). In het oude stadsgedeelte van Sarlat bevinden zich diverse middeleeuwse huizen. De markt die iedere zaterdag op de Place du Marché-aux-Obies wordt gehouden biedt typische streekproducten. Ook kunt u nog de langere route via Bergerac nemen. Deze plaats ligt voor het grootste deel aan de noordzijde van de Dordogne-rivier. Deze streek wordt gedomineerd door de wijnbouw. Bergerac is een vrolijke stad, veel bloemen en mooie winkels gevestigd in oude panden. Oude straatjes alsof u in een openluchtmuseum rondloopt. Aansluitend rijdt u door het mooie landschap van de Dordogne in noordelijke richting naar Perigueux voor 2 overnachtingen.

Perigueux-old-town-pedestriDag 8: Perigueux
Het laatste deel van de rondreis brengt u door in en rondom Perigueux. Neem wederom de tijd en stop onderweg bij de stalletjes voor regionale producten zoals jam en wijn.

Dag 9: Perigueux – Versailles (ca. 460 km)
U rijdt vandaag weer in noordelijke richting naar Parijs, wij hebben uw laatste overnachting voor u gereserveerd ten zuiden van Parijs vlakbij Versailles.

versailles_palace

Dag 10: Versailles – België of Nederland
Vanaf Versailles kunt u rustig in noordelijke richting rijden nadat u in de morgen misschien nog een bezoekt heeft gebracht aan het immense paleis van Versailles.

Dordogne

dagelijks aankomstprijs per persoonbijzonderheden
2024
01/03-29/02€ 395
01/03-15/05€ 595
16/05-30/09€ 695
01/10-15/11€ 650

Inbegrepen:

  • 10 daagse autorondreis volgens programma
  • 9 overnachtingen in goede 3- en 4 sterrenhotels en/of Chateaux
  • verblijf in 2 persoonskamers met bad/douche/toilet
  • Nederlandse routebeschrijving

Niet inbegrepen:

  • alle maaltijden
  • eventuele lokale toeristenbelasting
  • tolwegen, benzine en entreegelden

[mk_toggle style=”fancy” title=”KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER …” icon=”moon-arrow-right-2″][vfb id=’9′][/mk_toggle]

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk contact met u op over de mogelijkheden.
De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan

Op Maat Reizen

Bij AutoReisWinkel zijn we gespecialiseerd in OP MAAT REIZEN waardoor u geheel naar eigen wens uw reis samen kunt stellen, zonder extra bijkomende kosten!!