8 daagse autorondreis Ontdek Vier Landen

schloss-neuschwanstein-5

Met deze 8 daagse autorondreis leert u vier landen kennen, te weten Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. Zo rijdt u door prachtige natuur, bezoekt u mooie en culturele steden en heeft u tijd genoeg om te genieten van al het moois wat deze landen te bieden hebben. Geniet van onze speciale vier-landen-reis.

luxemburg-2

Dag 1: Nederland/Belgie – Luxemburg
Het Hertogdom Luxemburg, het grote kleine land met een overvloed aan natuurschoon en een verbazingwekkende variëteit aan landschappen. Rijk bebost en rijk gezegend met uitbundige flora en fauna. Luxemburg is verrassend, keer op keer! Luxemburg-stad is het Europees bolwerk, Wiltz, Vianden en Clervaux , altijd even gezellig en aantrekkelijk, Echternach, meer dan alleen maar toeristisch en pal op de grens met Duitsland. Luxemburg, klein in oppervlakte, groot in natuur en historie. Wij hebben voor u een overnachting gereserveerd in de stad Luxemburg

Dag 2: Luxemburg – Colmar (ca. 300 km)
Colmar, het historisch en cultureel centrum van de Elzas. Bochtige straatjes en smalle steegjes verbinden de bezienswaardigheden van de binnenstad. Let u vooral op de wereldberoemde smeedijzeren uithangborden die de vele winkeltjes en magazins ambachtelijk sieren. Kenners nemen de Route du Vin. Met o.a. Riquewihr, Ribeauville en St. Hippolyte ziet u de kleurrijkste dorpjes en stadjes die de fameuze Elzasser wijnen produceren. Voor een interessante geschiedenisles is het belangrijk dat u het machtige Slot Haute Koenigsbourg bezoekt. U verblijft in Hotel Best Western Grand Bristol **** (of gelijkwaardig)

zurich-1

Dag 3: Colmar – Zurich (ca. 150 km)
Na het ontbijt rijdt u via de mooie stad Basel naar Zurich. Deze prachtige en stijlvolle stad, gelegen aan de uitgestrekte Zuricher See zal u zeker bekoren. Wij hebben voor u in de omgeving van Zurich een overnachting gereserveerd.

Dag 4:+ 5 Zurich – Fussen (ca. 235 km)
Vanaf Zurich maakt u vandaag een schitterende route door het boorden van Zwitserland waarbij u langs St. Gallen en de mooie Bodensee de Allgau binnenkomt. Vlakbij Fussen en Schloss Neuschwanstein hebben wij voor u 2 nachten gereserveerd in Hotel Luitpoldpark **** (of gelijkwaardig) in Fuessen e.o.

schloss-neuschwanstein-4

Dag 5: Schloss Neuschwanstein
Gelegen in het mooie plaatsje Hohenschwangau, in de staat Beieren in Duitsland, is een kasteel zoals ze alleen in sprookjes voorkomen. In Beieren tref je op veel plaatsen schitterende kastelen en buitenverblijven aan. Het allermooiste of zo je wilt meest waanzinnige is kasteel Neuschwanstein. Dit archetypische sprookjeskasteel is in de 19e eeuw gebouwd in opdracht van de later krankzinnig geworden Ludwig van Beieren.

“Dit is de allermooiste plaats in mijn land die ik kon vinden” schreef koning Ludwig aan Richard Wagner. Op verzoek van de koning maakte decorontwerper Jank ontwerpen voor het kasteel. Deze ‘decorstukken’ dienden later als voorbeeld voor architect Riedl. Neuschwanstein is nooit helemaal afgebouwd, want koning Ludwig overleed voordat klaar was. Het kasteel was voor die tijd voorzien van de aller modernste snufjes. Denk aan zaken als warm water in de keukens, verwarming en kroonluchters met elk 96 kaarsjes die met behulp van een katrol aangestoken moesten worden.

garmisch-2

Dag 6: Schwangau – Garmisch Partenkirchen (ca. 65 km)
Vanaf Schwangau en via de Romantische Strasse rijdt u door naar Oberammergau en Garmisch Partenkirchen. De plaatsen Garmisch en Partenkirchen waren vroeger twee aparte dorpen, maar tegenwoordig is het aan elkaar gegroeid. Door de Olympische Spelen die hier plaats hebben gevonden, heeft de stad bekendheid gegeven. Bij de stad ligt het skigebied, het is direct vanuit de stad te bereiken. Naast wintersporten is het hier ook goed mogelijk te ontspannen in één van de kuuroorden. Verder zijn er in de stad ook theaters, concertzalen, bioscopen en een casino te vinden. U verblijft 1 nacht in Hotel Wittenbacher Swiss Quality (of gelijkwaardig)

Dag 7: Garmisch Partenkirchen – Baden Baden/Karlsruhe (ca. 365 km)
De stad heette aanvankelijk Baden, maar werd ter verduidelijking vaak Baden in Baden genoemd, om onderscheid te maken met Baden (Oostenrijk) of Baden (Zwitserland). In 1931 werd de naam van de stad officieel gewijzigd in Baden-Baden. Het Markgraafschap Baden vond hier zijn oorsprong, evenals de opdelingen in Baden Hachberg, Baden Sausenberg, Baden Durlach en Baden Baden. In dit laatste geval heeft de dubbele naam dus een enigszins andere oorsprong dan de dubbele naam van de stad.

garmisch-1

Bij de oude Romeinen was de warmwaterbron met temperaturen tot 68 graden Celsius op deze plaats al bekend en heette de plaats Aquae. Rond het jaar 260 werd de nederzetting door de Alemannen veroverd en de thermen verwoest. De warmwaterbron raakte in de vergetelheid. In 1112 vestigde de markgraaf van Baden zijn residentie in de plaats, die rond 1250 stadsrechten kreeg. Met toestemming van de markgraaf werd in 1306 de warmwaterbron weer benut. In de negentiende eeuw werd de plaats de zomerhoofdstad van Europa genoemd. In die periode kwamen vele welgestelden uit heel Europa om te ontspannen naar Baden-Baden voor een periode in het jaar.  Wij reserveren voor u een overnachting in Baden-Baden of Karlsruhe.

Dag 8: Karlsruhe – Nederland/België
Vandaag rijdt u na het ontbijt weer terug naar Nederland of België.

vertrek dagelijks2 pers kamerbijzonderheden
2024prijzen per persoon
01/04-30/04€ 495
01/05-30/06€ 550
01/07-30/09€ 675
01/10-15/12€ 550

Inbegrepen:

  • 8 daagse autorondreis volgens programma
  • 7 overnachtingen op basis 2 pers. kamer in 3-en 4 sterrenhotels
  • 7 x ontbijt (buffet)

Niet inbegrepen:

  • overige maaltijden
  • evt toeslag 1 pers kamer
  • entree en parkeergelden, toeristenbelastingen, tolwegen/vignetten

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk contact met u op over de mogelijkheden.
De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan