13 daagse autorondreis Geheimen van Zuid Frankrijk

zuid frankrijk01

Tijdens deze autorondreis rijdt u in eigen tempo rustig via de Autoroute du Soleil naar de mondaine Cote d’Azur. Onderweg doet u nog een aantal leuke plaatsen aan, rijk aan historie en typisch Frans!

auxerreDag 1: Parijs – Auxerre (ca. 180 km)
Vanaf Parijs neemt u de zuidelijke route waarbij u eerst stopt in de hoofdstad van de provincie Bourgogne, t.w. Auxerre. Deze stad staat bekend om zijn zeshoekig centrum, mooie wandelboulevards en de middeleeuwse stadswallen. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Pont Paul Bert, de kathedraal St. Etienne.

Dag 2: Auxerre – Avignon (ca. 525 km)  auxerre11
Via de Route du Soleil komt u aan in het schilderachtige Avignon.  Even bijkomen van deze mooie route en  reis naar de Provence! Wij hebben hier 3 nachten voor u gereserveerd.

Carcassonne-vignes-470x268Dag 3 t/m 5: Avignon e.o.
Misschien bent u op zondagochtend in L’Isle-sur-la-Sorgue dan kunt u naar de beroemde antiekmarkt in het dorp. Lekker snuffelen tussen de snuisterijen. L’Isle sur la Sorgueligt in het hart van de Vaucluse, op ca. 25 km van Avignon. Het werd in de 12e eeuw gebouwd op paalwerken in de moerassen. Een greep uit de mogelijke bezienswaardigheden zijn naast Avignon ook Arles, de Mont-Ventoux, diverse ‘plus beaux villages de France’, Orange, Gordes, Cavaillon, de lavendelvelden op het Plateau de Valensole. En iets verder rijden de streek Lubéron, de prachtige plaats Aix-en-Provence en zelfs een dagje strand in de Camargue behoort tot de mogelijkheden.

coast hotel france
Dag 5: Avignon – Marseille (ca. 100 km)
Op naar de cultuur! Het is niet ver rijden naar Marseille. U kunt op uw gemak ontbijten, uitchecken en naar Marseille rijden zodat ik vroeg in de middag aankomt. Kunt u wellicht alvast naar het Office du Tourisme om de Marseille City Pass voor 24 uur op te halen. Wij hebben 3 overnachtingen voor u gereserveerd in Marseille e.o..

Dag 6 en 7: Marseille marseille-hotel
Marseille-Provence 2013: Marseille is Europese culturele hoofdstad voor 2013 en de stad is absoluut een bezoek waard. Geniet van het heerlijke Franse stadleven en de cultuur!

South-of-FranceDag 8: Marseille – Saint-Raphaël (ca. 150 km)
Op naar de mondaine Côte d’Azur en de Golf van St. Tropez. U kunt ervoor kiezen de snelweg te nemen of via een kleine omweg langs de kleine kustplaatsen Cassis, La Ciotat, Les Lescques en Bandol om vervolgens in Toulon de snelweg richting Saint-Raphaël te nemen. Het is aan te rijden om in het hoogseizoen niet langs de kust te rijden, het is dan erg druk op o.a. de kustwegen aan de Côte d’Azur. U verblijft 2 nachten in Saint-Raphaël.

Dag 9: Saint-Raphaël  zuid frankrijk03
Een heerlijke plaats om een paar dagente genieten van zon, zee en strand. Maar ook van heerlijk eten, winkelen of het achterland te bezoeken. Bezoek zeker ook Saint-Tropez, de stranden bij Ramatuelle, karakteristieke plaatsjes als Ramatuelle en Gassin. Er is hier zoveel te doen, teveel om op te noemen.

Dag 10: Saint-Raphaël  – Juan-les-Pins (ca. 60 km)
De laatste etappe brengt u naar Juan-les-Pins. De kustweg via Théoule-sur-Mer en Cannes is prachtig, maar kan erg druk zijn. U verblijft 2 nachten in Juan-les-Pins.

nice483Dag 11: Juan-les-Pins
Juan-les-Pins zelf. Antibes, Cannes, Nice, Monaco, Grasse, Saint-Paul-de-Vence….. er is zoveel te zie en te doen dat verlengen zeker een optie is.

Dag 12: Juan-les-Pins  – Dijon (ca. 600 km)dijon01
Vanaf de kust van Juan-les-Pins rijdt u weer in noordelijke richting. Om de afstand in 1 dag niet te groot te maken hebben wij voor u onderweg een hotel gereserveerd in het leuke stadje Dijon, bekend om zijn mosterd.

Dag 13: Dijon – terugreis naar België of Nederland
Vanaf Dijon rijdt u verder noordelijk voor uw thuisreis.

zuidfrankrijk

dagelijks aankomstprijs per persoonbijzonderheden
2024
01/03-31/03€ 595
01/04-30/06€ 850
01/07-30/09€ 995
01/10-15/11€ 795

Inbegrepen:

  • 13 daagse autorondreis volgens programma
  • 12 overnachtingen in goede 3- en 4 sterrenhotels en/of Chateaux
  • verblijf in 2 persoonskamers met bad/douche/toilet
  • Nederlandse routebeschrijving

Niet inbegrepen:

  • alle maaltijden (sommige hotels hebben ontbijt)
  • eventuele lokale toeristenbelasting
  • tolwegen, benzine en entreegelden

[mk_toggle style=”fancy” title=”KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER …” icon=”moon-arrow-right-2″][vfb id=’9′][/mk_toggle]

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk contact met u op over de mogelijkheden.
De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan