Rijn
De Elzas is de meest zuidoostelijk gelegen regio van Frankrijk en grenst in het noorden en oosten aan Duitsland. In het zuiden grenst de regio aan Zwitserland en in het westen aan de regio Lotharingen. De Elzas is eeuwenlang onderdeel geweest van het Duitse Keizerrijk totdat het aan het einde van de achttiende eeuw door Frankrijk werd ingelijfd. Hierdoor doet de streek vaak wat Duits aan en klinken de namen van de meeste dorpen en steden eerder Duits dan Frans. De streek staat bekend om zijn heerlijke Elzas wijn en om de Munster kaas. Aansluitend reist u naar het uitgestrekte wijngebied van Rijn en Moezel met volop burchten, kastelen en kleine dorpen met eveneens de vakwerkhuizen.

Dag 1: Nederland/België – Colmar (ca. 300 km)
Colmar, het historisch en cultureel centrum van de Elzas. Bochtige straatjes en smalle steegjes verbinden de bezienswaardigheden van de binnenstad. Let u vooral op de wereldberoemde smeedijzeren uithangborden die de vele winkeltjes en magazines ambachtelijk sieren. Kenners nemen de Route du Vin. Met o.a. Riquewihr, Ribeauville en St. Hippolyte ziet u de kleurrijkste dorpjes en stadjes die de fameuze Elzasser wijnen produceren. Voor een interessante geschiedenisles is het belangrijk dat u het machtige Slot Haute Koenigsbourg bezoekt.

WijnFrankrijk-ElzasDag 2: Colmar
Deze dag kunt u geheel besteden om te genieten wat Colmar te bieden heeft en het zo bijzonder maakt. Colmar is een prachtig stadje in het noordoosten van Frankrijk in de regio Elzas niet ver bij de Duitse grens vandaan. de stad heeft altijd in het twist gebied tussen Frankrijk en Duitsland gelegen. Hierdoor zijn er zowel Duitse als Franse invloeden te ontdekken in de stad. De Duitse invloeden overheersen echter, dit komt voornamelijk door de vele vakwerkhuizen die er in Colmar te vinden zijn. Sinds de Tweede Wereldoorlog behoort de stad definitief tot Frankrijk. Er zijn in de stad tal van bezienswaardigheden te vinden. Of het nu de prachtige gekleurde huizen in de stad zijn of een gezellige brocantemarkt op een klein pleintje je kunt het hier allemaal vinden. Wat heeft meest opvalt als je door Colmar heenloopt is de schitterende staat waarin alles zich bevindt. Dit is ook niet zo gek als je beseft dat er de laatste decennia keihard is gewerkt om de stad zijn oude allure terug te geven. Een bezoek aan Colmar is dan ook meer dan de moeite waard

Het wijnfeest Foire aux vins d’Alsace bestaat al meer dan tweehonderd en vijftig jaar en is tot op de dag van vandaag weinnog steeds één van de populairste feesten in Colmar. Het feest wordt ieder jaar in augustus georganiseerd . Het is naast een populaire ontmoetingsplek voor wijnboeren en handelaars uitgegroeid tot een populair muziekfestival dat ieder jaar vele tienduizenden bezoekers trekt. Het festival wordt gehouden aan de rand van Colmar. Op het festival heb je als bezoeker de mogelijkheid om meer dan 1.500 verschillende wijnen uit de directe regio te proeven.

_ElzasDag 3: Colmar – Mulhouse (ca. 45 km)
In het zuidelijke deel van de Elzas in het departement Haut-Rhin ligt de stad Mulhouse. Het is de grootste stad van dit departement en na Straatsburg de grootste stad van de Elzas. Het is een oude stad die al in de negende eeuw na Christus genoemd wordt in de geschiedenis boeken. De stad is lange tijd een zogenaamde vrijstad geweest maar werd net als de rest van de Elzas aan het einde van de achttiende eeuw door Frankrijk geannexeerd. Het oude stadhuis van de stad stamt uit het einde van de zestiende eeuw en is één van de mooiste gebouwen van de stad. Andere bezienswaardigheden in Mulhouse zijn de dierentuin, het automuseum, het spoorwegmuseum en de neogotische kerk Temple Saint-Étienne. U maakt 1 overnachting in Mullhouse

ZURICH – 3 extra dagen 
Vanaf Mulhouse kunt u eventueel nog 2 nachten bijboeken nabij Zurich, de afstand is ca. 120 km en wij hebben een extra arrangement in een mooi 4-sterrenhotel nabij Zurich en de Zuricher See (zie tabel).

Dag 4: Mulhouse – Lahnstein/Boppard (ca. 350 km)boppard
Vanaf Mulhouse rijdt u langs het Zwarte Woud in noordelijke richting naar het uitgestrekte wijngebied van Rijn en Moezel met bekende plaatsen zoals Boppard, Traben-Trabach en Cochem a/d Moezel. Het Boven Midden-Rijndal is een van de mooiste en oudste cultuurlandschappen van gans Europa en gaat door voor een hoogtepunt van de Rijnromantiek. De grote variëteit en de schoonheid van de Midden-Rijn sprak ook de UNESCO aan, en het ongeveer 65 km lange deel tussen de oude Romeinse stad Koblenz en de steden Bingen en Rüdesheim werden in 2002 opgenomen in de lijst met werelderfgoed. Altijd al inspireerde dit deel van de Rijn schilders, dichters en musici. Geen wonder: het nauwe Rijndal door het Rijnse leisteengebergte met zijn monumenten, de langs smalle oevers als parels aan een snoer gelegen dorpen en zijn met wijnranken beplante hellingen, kent in hele Europa zijn gelijke niet. Buitengewoon is ook het aantal burchten, kastelen en vestingen: ongeveer 40 dergelijke complexen tussen Koblenz en Bingen getuigen van het strategische belang dat de Rijn al in de vorige eeuwen had.
Wij hebben een centraal en mooi gelegen hotel voor u gereserveerd voor 2 nachten nabij Lahnstein/Boppard

Burg Cochem MoselDag 5: Moezel- en Lahndal
De intensieve zonnestraling op de steile wijnbergterrassen zorgt bij de Benedenmoezel (Koblenz tot Burgen) voor een aangenaam mild klimaat, waarvan niet alleen de vakantiegangers profiteren. De leisteen, die de warmte opslaat, doet de rest en laat hier de beste Rieslingdruiven ter wereld rijpen.
Koblenz is het ideale uitgangspunt voor informatieve wijnkelderbezoeken of rondleidingen inclusief wijnproeverijen, of voor een bezoek aan een van de traditionele wijn- en heimatfeesten

roemische-weinstrasse_linkDe Lahn:  een van de meest romantische stromen van Duitsland, stroomt tegenover het slot Stolzenfels, bij Lahnstein (ong. 8 km van Koblenz Rijn-opwaarts), in de Rijn.
Toste kastelen en burchten, indrukwekkende kerken, kloosters en doms getuigen van de cultuur van het Lahndal. Sympathieke oude steden met schilderachtige vakwerkhuizen getuigen van de bedrijvigheid in lang vervlogen tijden.

wijnroute
aankomst dagelijks2 pers kamerBijzonderheden
20216 dagen
01/01-15/03€ 275
16/03-30/06€ 295
01/07-15/10€ 350
16/10-31/12€ 295
prijzen per persoon

Inbegrepen:

 • 6 daagse autorondreis volgens programma
 • 5 overnachtingen op basis logies/ontbijt in 3 en 4-sterrenhotels
 • prijs per persoon op basis 2 pers.kamer
 • voucherpakket en Nederlandse Informatie

Niet inbegrepen:

 • overige maaltijden, entreegelden
 • eventueel toeslag 1 persoonskamer
 • lokale toeristenbelasting
 • eventueel extra nachten zijn naar wens bij te boeken

Opmerkingen:

 • bij reservering op formulier graag aangeven 6 of 8 dagen
 • bij boeking ontvangt u direct op uw bevestiging de gereserveerde hotels

KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

Autorondreis gegevens

Deelnemers en reisgegevens

Thuisblijver gegevens

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met de reisvoorwaarden.

reCAPTCHA is required.

KANTOOR AMSTERDAM
 • FD TRAVEL GROUP B.V.
 • Passeerdersgracht 4-4
  1016 XH Amsterdam
 • +31 020 894 3135
HOOFDKANTOOR MADRID
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle de la Union 8 (4-1)
  28013 MADRID (Palacio)
 • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle Oliva 984
  03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
 • +34 966 764 957