15 daagse autorondreis Tour de France

Eiffel-Tower-Paris-France

tour-de-franceHonderd jaar Tour de France! Ongetwijfeld kent u die prachtige helicopterbeelden. Die beroemde kathedraal, van boven gefilmd. Of dat vulkaanlandschap waar in 1978 Joop Zoetemelk als eerste de Puy-de-Dôme opreed. De fietsers die langs de kastelen van de Loire rijden. In tegenstelling tot de renners, kunt u wél de mooiste plekjse van Frankrijk op uw gemak bekijken. Van de Bourgondische wijngaarden tot Avignon en de Mediterrannée. U eindigt natuurlijk in Parijs. Weet u nog wie de laatste Nederlander was die won op de Champs-Elysées?

Dag 1: Utrecht – Dijon (ca. 700 km)
Frankrijk is het land van de ‘joie de vivre’  En wat is een passender start van deze rondreis door het zoete leven dan de hoofdstad van de Bourgogne? Dijon, de stad van de mosterd, de wijn en van de bouwer van de Eiffeltoren, is bovendien de laatste jaren zo gerenoveerd dat de monumentale karakter steeds beter tot uitdrukking komt.

dijonDag 2: Dijon – L’Isle-sur-la-Sorgue/Avignon (ca. 440 km)
U rijdt vandaag van de Bourgogne naar de Provence. Om precies te zijn naar het Venetië van de Provence: L’isle sur la Sorgue. Dit sfeervolle plaatsje was lange tijd een vissersplaatsje op een eiland tussen de rivieren en moerassen. Tegenwoordig is de plaats vooral bekend om z’n antiek en brocante. U verblijft hier 4 nachten.

Dag 3 – 6: L’Isle-sur – la-Sorgue/AvignonAvignon
Het is heerlijk bivakkeren in dit schilderachtige plaatsje, maar u kunt ook mooie uitstapjes maken. Vanuit L’Isle-sur-la-Sorgue bereikt u eenvoudig Avignon, met z’n pauselijke paleis, z’n beroemde ‘pont’ en z’n historische centrum, maar ook Orange, met z’n fraaie amfitheater, en Arles, de stad van Vincent van Gogh. En om in de sfeer van de Tour de France te blijven: ook een uitstapje naar de Mont Ventoux is mogelijk.

Dag 6: L’Isle-sur-la-Sorgue/Avignon – Saint-Raphaël (ca. 185 km)
Een reis langs de hoogtepunten van Frankrijk moet natuurlijk langs de Côte d’Azur voeren. Vandaag rijdt u naar Saint-Raphael. Stopt u onderweg voor een kop koffie onder de platanen in het elegante Aix-en-Provence? U verblijft In Saint Raphaël 3 nachten.

Dag 6 t/m 9: Saint-Raphaël
In de sporen van Brigitte Bardot, Picasso en andere beroemdheden… Neemt u een kijkje bij de Promenade des Anglais in Nice, vergaapt u zich aan de villa’s in Antibes of gaat u sterren spotten in Saint-Tropez?

Dag 9: Saint-Raphaël – Clermont-Ferrand (ca. 625 km)St-Raphael
Op naar de Auvergne, de streek van enkele van Frankrijks beste kazen en beroemde vulkanen. Dit is wat de Fransen ‘La France profonde’ noemen, ‘de diepe kern’  van Frankrijk.

vue-imprenable-sur-laDag 10: Clermont-Ferrand – Tours (ca. 340 km)
Tijd voor wat koninklijke allure! Vandaag rijdt u naar de kastelen van de Loire. Die kunt u gaan bezichtigen vanuit een van de levendigste en mooiste provinciesteden van Frankrijk: Tours. Wist u dat dit de stad is van Sint-Maarten die ook in ons land op 11 november nog wordt bezongen?

Dag 10 t/m 13: Tours
De Loire wordt niet voor niets ‘de tuin van Frankrijk’ genoemd. Deze prachtige regio is niet alleen vanwege zijn tientallen prachtige kastelen de moeite waard, maar ook vanwege z’n prachtige rivierlandschap, z’n heerlijke wijnen en z’n lekkere restaurantjes. Maar goed, die kastelen mag u natuurlijk niet overslaan. Een paar suggesties: het kasteel van Amboise, waar Leonardo da Vinci de laatste jaren van zijn leven werkte, dat van Chenonceau, Villandry, en Saumur. Maar soms is het net zo leuk om de wat minder bekende kasteeltjes te bekijken. Bezoekt u ook de prachtige abdij van Fontevraud, met het graf van Richard Leeuwenhart?

tours-1

Sacre-CoeurDag 13: Tours – Parijs (ca. 240 km)
In de Tour de France is de laatste rit die naar Parijs. Het is vaak een triomftocht waarin de champagne wordt ontkurkt en de glazen worden geheven. Wij nodigen u uit dat voorbeeld te volgen. Op naar de mooiste stad ter wereld! Of stopt u onderweg nog even bij het kasteel van Chambord?

Dag 14 en 15: Parijs
Stad van de liefde, stad van de film, stad van de mode, stad van het licht. Stad van de mooiste musea, de verleidelijkste parfums en de heerlijkste restaurants. Stad van honderd bijzondere ervaringen per dag. De Champs Elysées is een mooie plek om, onder het genot van een glaasje, nog eens na te kaarten over al het bijzonders dat u hebt beleefd op deze reis langs de mooiste plekjes van Frankrijk.

 

TourdeFrance

aankomst dagelijksprijs per persoonbijzonderheden
2024
01/01-31/03€ 650
01/04-30/06€ 795
01/07-31/08€ 1050
01/09-15/10€ 995
16/10-15/12€ 695

Inbegrepen:

  • 15 daagse autorondreis volgens programma
  • 14 overnachtingen op basis 2 persoonskamer met bad/douche/toilet
  • 14 x ontbijt of soms alleen logies
  • 14 overnachtingen in goed gelegen 3- en 4 sterrenhotels

Niet inbegrepen:

U verblijft:
-1 nacht Dijon
-4 nachten Avignon
-3 nachten St Raphaël e.o
-1 nacht Ferrand
-3 nachten Tours
-2 nachten Parijs e.o.

[mk_toggle style=”fancy” title=”KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER …” icon=”moon-arrow-right-2″][vfb id=’9′][/mk_toggle]

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk contact met u op over de mogelijkheden.
De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan