8 daagse autorondreis Kleurrijk Corsica

corsica-5

Het eiland Corsica is gelegen in de Middellandse Zee, ten noorden van het Italiaanse eiland Sardinië. Het eiland behoort tot Frankrijk en is zowel per vliegtuig als vanaf het Franse vasteland per veerboot te bereiken. Hoewel Corsica bij Frankrijk hoort en er zeker veel gelijkenissen zijn met het vasteland, zo zijn er zeker ook een aantal verschillen te bespeuren. Zo spreekt men op Corsica vooral de lokale taal Corsicaans, waarbij Italiaanse invloeden zeker goed te horen zijn. Ook zijn de mensen temperamentvoller dan de gemiddelde Fransman en is het levensritme iets anders. Wie Corsica bezoekt zal moeten concluderen dat Corsica een eigen gezicht heeft dat de moeite waard is om te ontdekken.

Corsica heeft heel wat kust met de daarbij behorende stranden te bieden. De mooiste stranden vind je aan de oostkust van Corsica bij Porto-Vecchio. Vooral door de ligging met een azuurblauwe zee en de uitstraling van bomen op het strand met op de achtergrond de prachtige rotsen, maken dit tot één van de mooiste stranden van Corsica. Dit Palombaggia strand ligt vlak bij de jachthaven. Surfers verblijven graag op het strand bij de baai van Santa Manza vlakbij het prachtige plaatsje Bonifacio. Maar Corsica heeft heel veel stranden die liggen te wachten om ontdekt te worden. Er zijn drukke stranden, maar er zijn zeker ook nog idyllische stranden te vinden in of bij de meerder prachtige baaien die het eiland rijk is.

corsica-2Dag 1: Ajaccio
Ajaccio wordt ook wel ‘klein Nice’ genoemd, omdat het veel weg heeft van deze prachtige stad aan de Côte d’Azur. Leuke pleinen, prachtige statige huizen, lieflijke kleine straatjes waar de Corsicanen hun handel bedrijven en natuurlijk veel herinneringen aan Napoleon, die hier geboren is. Het leeft hier altijd op een gezellige wijze. U verblijft 2 nachten in of nabij Ajaccio.

Dag 2: Ajaccio e.o.
De hoofdstad van het prachtige eiland Corsica is tevens de geboortestad van de Franse Keizer Napoleon. Zijn huis is het beroemde Casa Buonaparte. De haven heeft een prominente plaats is deze stad. Je kunt hier met de Ferry naar verschillende bestemmingen varen, waaronder het eiland Sardinië en naar Nice of Toulon in Frankrijk. Het meest centrale punt van de stad Ajaccio is de rotonde op het Place Charles de Gaulle. Hier komen maar liefst twaalf straten bijeen. Hiervandaan vertrekken veel toeristische uitstapjes. Aan dit plein staat ook het stadhuis waarin het museum over Napoleon is gevestigd. Op de Place Giraud vind je één van de standbeelden van deze machtige keizer.

Dag 3: Ajaccio – Porto-Vecchio (ca. 140 km)
corsica-4
Naar Porto-Vecchio, een prachtige tocht deels door het binnenland, deels langs de kust. Via de universiteitsstad Corte, de vierde plaats van Corsica en de bakermat van de Corsicaanse taal en cultuur. Een uitstekende plek voor een Corsicaanse lunch: de restaurants in deze studentenstad hebben niet alleen een goede reputatie maar zijn ook wat voordeliger dan elders op het eiland. Vanuit Corte neemt u de weg naar de kust, die u bereikt bij de plaats Aléria. Vervolgens een tocht langs de oostkust, die bekend staat om haar prachtige stranden. U kunt hier zelf ook een duik nemen in de warme Middellandse Zee. U verblijft 2 nachten in een hotel in of bij Porto-Vecchio.

Dag 4: Bavella Massief, Bonifacio en Porto-Vecchio
Vanuit Porto-Vecchio is een tocht door het Bavella Massief een aanrader. Op de Col de Bavella kunt u picknicken met prachtig uitzicht op de grillige bergtoppen. Ook zonder picknick is het uitzicht hier zeer de moeite waard.

Porto-Vecchio zelf is de derde stad van het eiland met 10.000 inwoners. De stad kent een grote welvaart die met name aan het toerisme te danken is. U zult zich hier dan ook geen moment vervelen. Lekker genieten van een drankje aan de haven of in de oude stad (voetgangersgebied), een wandeling door de oude haven en natuurlijk genieten in een van de vele idyllische baaitjes.

corsica-4

Dag 5 en 6: Porto-Vecchio – Bastia e.o. (ca. 145 km)
corsica-3U maakt vandaag een mooie route langs de oostkust van het eiland met schitterende baaien en vergezichten. Bastia is de tweede grote stad van het eiland Corsica heeft een indrukwekkende haven. Met een bezoek aan deze haven kun je eigenlijk niet om de oude barokke gevel van de parochiekerk heen. Deze staat vlak achter de oude haven en steekt overal boven uit. Hoewel de stad Bastia al bestaat sinds de 14e eeuw is deze kerk gebouwd tussen 1636-1666. Vooral ‘s avonds is het goed vertoeven aan deze mooi haven. Je kunt er heerlijk eten. Proef vooral eens van de locale wijn. Bastia heeft namelijk nogal wat roem vergaard om zijn heerlijke wijnen. Wij bieden u ook de mogelijkheid halverwege Porto Vecchio en Bastia te verblijven in Aleria of Cervione, zodat u van hieruit Bastia (ca. 70 km) en Corte (ca. 45 km) in het Nationale Park kunt bezoeken.

corsica-5Corte
In deze voormalige hoofdstad van het eiland Corsica vind je een oud en een nieuw gedeelte. In het oude gedeelte vindt je wat historische bezienswaardigheden als een kerk, mooie pleinen als het Place Paoli en daarop het standbeeld van de vrijheidsstrijder Pasquale Paoli. Hier in het oude Corte vind je huis van de ouders van Columbus. Zij woonden namelijk aan het Place du Poilu bij de citadel. De omgeving van de plaats Corte is zeker noemenswaardig. Prachtige groene heuvels en het dal van Tavignano met bijhorende rivier de streek rondom deze plaats. Het hebben van de enige universiteit op het eiland brengt wat meer leven in de plaats Corte.

Parc Naturel Régional de Corse
In het midden van het eiland Corsica ligt een nationaal park. Dit park ‘Parc Naturel Régional de Corse’ is een waar wandel walhalla voor fervente stappers. Er zijn maar liefst voor 1500 km aan bewegwijzerde paden die regelmatig worden onderbroken met plaatsen om te logeren. Zo is hier de wereldberoemde GR20 route te vinden met zijn eigen mysterie en mythe. De flora en fauna in dit park is echt wonderbaarlijk. Evenals de goed bewaarde historische gebouwen en archeologische opgravingen die er goed worden onderhouden en beschermd. Ongeveer 40% van het eiland Corsica hoort bij dit immens grote park. U verblijft 2 nachten in Bastia of Aleria/Cervione.

Dag 7: Bastia of Aleria/Cervione – Calvi (ca. 120 km)
corsica-6Vanuit Bastia of Aleria/Cervione rijdt u via een prachtige route, door het binnenland, naar Calvi. Calvi is het centrum van de streek Balagne.

Calvi zelf is een zeer gezellig havenplaatsje met niet alleen een mooie vissershaven, maar ook een jachthaven, een citadel en mooie stranden. Het heeft ca. 5000 inwoners. Een ideale stad voor mensen die niet alleen willen genieten van de altijd stralende zon, maar ook de geneugten van een kleine stad weten te waarderen. U verblijft 1 nacht in een hotel in of bij Calvi.

Dag 8: Calvi – Ajaccio (ca. 165 km)
U rijdt vandaag weer terug via het National Park en het binnenland terug naar Ajaccio.

aankomst dagelijksprijs per persoonbijzonderheden
2024
01/04-24/04€ 495
25/04-20/06€ 650
21/06-15/07€ 775
16/07-31/08€ 895
01/09-30/09€ 795
01/10-25/10€ 595

Inbegrepen:

  • 8 daagse autorondreis volgens programma
  • 7 overnachtingen op basis 2 pers. kamer of appartement
  • 7  keer logies of soms inclusief ontbijt
  • Nederlandse routebeschrijving en informatie

Niet inbegrepen:

Wij hebben helaas beperkt beschikbaarheid op Corsica, vroeg reserveren is daarom aanbevolen!

Sardinië
Het is heel gemakkelijk om een dagje op en neer naar buureiland Sardinië te gaan. Met een Ferry ben je er in ongeveer 50 minuten, zodat je de gehele dag er op uit kunt gaan om dit eiland te ontdekken. Sardinië staat bekend om zijn prachtig mooie stranden en ongerepte natuur. Op verschillende plaatsen zijn monumenten te bezichtigen die men in Sardinië Nuraghi noemt. Dit zijn torens uit de bronstijd en zijn uniek en alleen te vinden op dit eiland. Er is zelfs bij de berggrot Tiscali een heel dorp te vinden met deze Nuraghi en andere archeologische bevindingen. Ook kunt u deze reis combineren met Sardinië, wij passen de reis graag voor u aan!

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk contact met u op over de mogelijkheden.
De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan

Op Maat Reizen

Bij AutoReisWinkel zijn we gespecialiseerd in OP MAAT REIZEN waardoor u geheel naar eigen wens uw reis samen kunt stellen, zonder extra bijkomende kosten!!