nafplion-1

Met deze spectaculaire 15 daagse autorondreis zult u het mooiste van Griekenland te zien krijgen. Deze geschiedkundige ontdekkingsreis begint natuurlijk in Athene om daarna de weg te vervolgen naar o.a. Tolo, Sparta, Olympia, Preveza en Delphi. Geniet van deze autorondreis terug in de tijd. 

Dag 1: Athene/Glyfada
Na aankomst op de luchthaven van Athene ontvangt u een informatiepakket met de hotels waar u zult overnachten, hotel vouchers die u bij het hotel moet afgeven, aanrijroutes en eventuele aanvullingen en/of wijzigingen op de hieronder omschreven beschrijving bij de autoverhuur balie. Vervolgens rijdt u naar het eerste overnachting hotel in Athene.

Dag 2: Athene – Tolo/Nafplion (ca. 150 km)
’s Morgens vertrekt u vanuit Athene of Glyfada via Korinthe naar Tolo/Nafplion waar u overnacht. Korinthe staat is bekend vanwege het zeer smalle kanaal van Korinthe, daarnaast heeft u de mogelijkheid om het museum en archeologische opgravingen te bezichtigen. U verblijft hier 2 nachten.

Dag 3: Tolo/Nafplion
Vandaag heeft u de hele dag beschikbaar om Nafplion en Mycene te bezoeken. Indien u Mycene wilt bezoeken rijdt u via Nafplion en Argos. U zult bij de routeborden veel verschillende aanduidingen van de plaats Mycene vinden; onder andere Mycene, Mikines, Mykinis en Mikine. Dit verschijnsel ziet u door heel Griekenland. De oorzaak hiervan is de vertaling vanuit het Griekse schrift naar ons hedendaagse schrift. Na dit bezoek volgt u de weg terug waar u na ca. 500 m een koepelgraf kunt bezichtigen. Hierna kunt u nog naar het beroemde Amfitheater van Epidaurus en het daarbij behorende museum, waarin de mooiste restanten van het heiligdom van de God van de Geneeskunde Asklepios te vinden zijn. Nafplion, een vriendelijk schilderachtige plaats aan de Golf van Argolis.

Voor veel Grieken de mooiste stad van het land. Hierom is Nafplion erg geliefd bij de Grieken die hier in de weekenden massaal naar toe gaan. Het oude centrum met winkeltjes en terrasjes en de mooie burcht is absoluut een bezoek waard. Op de Palemedes rots, die steil boven het stadje uit steekt, bouwden de Venetianen in de jaren 1686 -1715 een imposante vesting tegen de Turken. De haven werd sterk verbeterd en er verrezen kerken, warenhuizen en openbare gebouwen. Nafplion groeide uit tot het belangrijkste bolwerk van de Venetianen in de regio. Het panorama vanaf de Palemedes mag u beslist niet missen. Tolo is één van de bekendste badplaatsen van de Peloponnesos en heeft een mooi zandstrand. U overnacht wederom in Tolo of Nafplion.

Dag 4: Tolo – Sparta (ca. 160 km)
Na het ontbijt rijdt u via Tripolis naar Sparta. Tripoli is de hoofdstad van de provincie Arcadia en het commerciële centrum van de agricultuur van de Peloponnesos. Sparta is een leuk stadje met veel parken, rechte brede straten met sinaasappelbomen en een groot plein, waar het heerlijk is om op één van de terrasjes te zitten. U kunt natuurlijk ook een bezoek brengen aan de oude Akropolis, de tombe van Leonidas en het Archeologisch museum. U overnacht in Sparta of Gythio.

olympia-2

Dag 5: Sparta – Olympia (ca. 200 km)
Via Kalamata en Kalo Nero rijdt u vandaag naar Olympia. U rijdt door een prachtig natuurgebied en langs indrukwekkende kloven. U verblijft 2 nachten in Olympia.

Dag 6: Olympia
U kunt vandaag de gehele dag doorbrengen in het indrukwekkende Olympia, waar de Olympische Spelen zijn oorsprong heeft. U kunt een bezoek brengen aan de Tempel van Zeus, de beroemde toegangspoort tot het oude Olympisch stadion, het museum van Olympia met een prachtige collectie marmeren beelden van o.a. de Herakop en het wereldberoemde Hermesbeeld.

Dag 7: Olympia – Preveza (ca. 280 km)
’s Morgens vertrekt u vanuit Olympia en rijdt u via Patras, de bekende havenstad naar uw hotel in Preveza. In Patras kunt u een bezoek brengen aan de St. Andreas Kerk. Preveza is een mooie badplaats met een gezellig centrum. Overnachting in Preveza of Parga.

Dag 8: Preveza – Ioannina (ca. 100 km)
Vandaag rijdt u via Parga naar Ioannina. Deze plaats ligt in het mooie Epirus, u moet zeker een bezoekje brengen het gelijknamige meer en grotten van Perama. Overnachting in Ioannina.

Dag 9: Ioannina – Kalambaka (ca. 120 km)
Na het ontbijt vervolgt u uw reis naar Kalambaka waar u voor 2 nachten verblijft.

Dag 10: Kalambaka
U kunt de beroemde Meteora kloosters bezoeken. Drie kilometer van Kalambaka, liggen in het uitgestrekte groene landschap van Thessalië, 24 Kloosters, hoog op de Meteora-rotsen. Vroeger moesten bezoekers in netten omhoog gehesen worden en was de toegang aan vrouwen ontzegd. Gelukkig is dit niet meer zo en kunnen wij via trappen en bruggen de kloosters bereiken. Ook dames zijn welkom, mits ze gepast gekleed zijn (geldt ook voor de heren). Een bezoek aan deze gewijde plaatsen is een unieke belevenis. De kloosters zijn doorgaans dagelijks geopend van 09.00-13.00 uur en van 15.30-18.00 uur. Informeert u bij uw hotel in Kalambaka naar de mogelijkheden van te bezoeken kloosters en de actuele openingstijden. Na de onuitwisbare indrukken van de Meteora rijdt u naar Kalambaka, voor de overnachting.

Dag 11 en 12: Kalambaka – Pilion (ca. 150 km)
Via Trikala, Larissa en Volos rijdt u vandaag naar Pilion. U verblijft 2 nachten in het dorpje Portaria.

Dag 13: Pilion – Delphi (ca. 195 km)
U rijdt vandaag naar Delphi. U hebt de mogelijkheid om de archeologische opgraving “De Tempel van Apollo”, bekend van het Orakel te bezoeken, dit is het grootste religieuze en spirituele centrum van Griekenland en het archeologische museum met het standbeeld van Antinoos, de Bronzen koetsier en de sfinx van Naxian. Overnachting in Delphi of Arachova.

Dag 14: Delphi – Athene (ca. 180 km)
Vandaag rijdt u vanuit Delphi via Arachova, Livadia en Thiva naar de hoofdstad Athene

Dag 15: Athene
Vandaag rijdt u naar de luchthaven om u auto in te leveren.

15 dg Greece
vertrek dagelijks tussenprijs per persoonbijzonderheden
2022
01/04-15/04€ 395
16/04-30/06€ 495
01/07-15/09€ 595
16/09-10/10€ 525
11/10-31/10€ 395

Inbegrepen:

 • 15 daagse autorondreis volgens programma
 • 14 overnachtingen op basis logies met ontbijt
 • verblijf in 2 persoonskamer in 3-sterrenhotels
 • Nederlandse routebeschrijving

Niet inbegrepen:

 • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
 • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
 • entreegelden, benzine, parkeergelden
 • toeristenbelasting per 01/01/2018 (ter plaatse te voldoen)

Deze reis is altijd naar eigen wens aan te passen/verlengen!

KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

Autorondreis gegevens

Deelnemers en reisgegevens

Thuisblijver gegevens

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met de reisvoorwaarden.

reCAPTCHA is required.

KANTOOR AMSTERDAM
 • FD TRAVEL GROUP B.V.
 • Passeerdersgracht 4-4
  1016 XH Amsterdam
 • +31 020 894 3135
HOOFDKANTOOR MADRID
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle de la Union 8 (4-1)
  28013 MADRID (Palacio)
 • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle Oliva 984
  03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
 • +34 966 764 957