8 daagse autorondreis Klassiek Griekenland

athene-1

Tijdens deze rondreis maakt u kennis met het Klassieke Griekenland. We duiken in het verleden en bezoeken de meest interessante plaatsen en haar bezienswaardigheden, zoals de Akropolis in Athene, het Kanaal van Korinthe, het Olympisch Stadion in Olympia en het Heiligdom van Apollo in Delphi. We maken een reis door de tijd, waarbij we veel over de Griekse Oudheid te weten komen, maar we ook veel van het huidige Griekse leven ervaren. De vriendelijke bevolking ontvangt u met een glimlach.

Dag 1: Athene – Tolo/Nafplion (ca. 105 km)
Na aankomst op het vliegveld van Athene en ontvangstnamen huurauto rijdt u richting Peloponnesos. De eerste stop zal gemaakt worden bij Korinthe, dat bekend staat vanwege het zeer smalle kanaal van Korinthe. Daarnaast zijn er in Korinthe een museum en archeologische opgravingen te vinden. Vervolgens rijden we door naar de kustplaats Tolo/Nafplion voor 3 overnachtingen.

Dag 2:  Mycenae  (ca. 60 km v.v.)
Vandaag staat een tocht op het programma naar de Argolis streek. U kunt een bezoek brengen  aan Mycenae, de oude hoofdstad van Agamemnon, met de bekende Koningsgraven en de Leeuwenpoort, en aan Epidaurus met zijn bekende theater. Dit is het best bewaarde theater van Griekenland en stamt uit de 4e eeuw voor Christus. Dit theater met een geweldige akoestiek, wordt in de zomer nog steeds gebruikt voor voorstellingen. Ook het gezellige plaatsje Nafplion is zeker een bezoek waard. Nafplion is een mooie plaats met een Venetiaanse vesting. De burcht op de heuvel van de stad is zeker een bezoek waard.

Dag 3:  Hydra/Spetses
Vandaag kunt u  heerlijk uitrusten en genieten van strand en zee of u kunt een boottocht maken naar Hydra en Spetses, twee van de Saronische eilanden. Hydra staat bekend om zijn haven met de jachten van vele nationaliteiten. Deze haven is als een amfitheater tegen de heuvel gebouwd, wat een prachtig uitzicht oplevert als u op het eiland aankomt. Spetses is het kleinste eiland van deze eilandengroep en zeer geliefd bij de Atheners. Het is een rustig eiland met zeer gezellige haven en uitgestrekt centrum.

Dag 4: Tolo/Nafplion – Sparta – Olympia (ca. 150 km)
In de ochtend vertrekt u richting Sparta. Sparta is een gezellige stad gelegen in een mooie omgeving, we bezoeken ook de plaats Mystras, de Byzantijnse ruïnestad, wat één groot openluchtmuseum is met al zijn kloosters en kastelen. Hierna rijden we door de prachtige natuur en langs indrukwekkende kloven door naar de omgeving van Olympia voor  overnachting.

olympia-1

Dag 5: Olympia – Delphi (ca. 200 km)
De dag begint met een bezoek aan Olympia, de geboorteplaats van de Olympische Spelen. U ziet o.a. de tempels, waaronder de Tempel van Zeus, de beroemde toegangspoort tot het oude Olympisch stadion en natuurlijk de plaats waar het Olympisch vuur wordt ontstoken elke 4 jaar. Ook het prachtige museum met een prachtige collectie marmeren beelden waaronder het wereldberoemde Hermesbeeld zal worden bezocht. In de middag rijden we door naar Delphi voor de overnachting.

Dag 6: Delphi – Athene (ca. 200 km)
Na het ontbijt begint uw dag  met een bezoek aan het indrukwekkende Delphi, hier bezoekt u het archeologische museum en de opgravingen, zoals het Heiligdom van Apollo met het theater en de tempel. Hier komt u veel te weten over de Griekse Oudheid. ‘s Middags rijdt u  richting Athene. U kunt stoppen in het pittoreske bergdorpje Arachova met een bezoek aan het nabij gelegen klooster Ossios Loucas. Daarna rijdt u verder naar Athene voor  overnachting.

Dag 7: Athene
Vandaag kunt u Athene zelf verkennen, zodat u de belangrijkste bezienswaardigheden van deze stad kunt zien, waarbij u zeker een bezoek aan de alom bekende Akropolis moet maken.  U kunt  nog één van de vele mooie musea bezoeken. Bijna een ‘must’ is het prachtige nieuwe Akropolis Museum en een bezoek aan de wijk Plaka, het ‘oude Athene’ aan de voet van de Akropolis. .

Dag 8: Athene
Alweer de laatste dag van deze reis. Na het inleveren van uw huurauto vertrekt u weer van het vliegveld van Athene.

vertrek dagelijks tussen:prijs per persoonbijzonderheden
2024
01/04-15/03€ 350
16/03-30/06€ 450
01/07-15/09€ 495
16/09-30/11€ 450

Inbegrepen:

  • 7 overnachtingen op basis 2 pers. kamer in goede 3-sterrenhotels
  • 7 x ontbijt
  • Nederlandse routebeschrijving, voucherpakket

Niet inbegrepen:

  • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
  • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
  • overige maaltijden
  • toeslag 1 persoonskamer
  • entreegelden bezienswaardigheden
  • toeristenbelasting per 01/01/2018 (ter plaatse te voldoen)

U kunt deze reis altijd verlengen of wijzigen, naar eigen wens!

[mk_toggle style=”fancy” title=”KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER …” icon=”moon-arrow-right-2″][vfb id=’9′][/mk_toggle]

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk contact met u op over de mogelijkheden.
De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan

Op Maat Reizen

Bij AutoReisWinkel zijn we gespecialiseerd in OP MAAT REIZEN waardoor u geheel naar eigen wens uw reis samen kunt stellen, zonder extra bijkomende kosten!!