15 daagse “Island Hopping” Griekse Cycladen

“CYCLADEN”  Island Hopping
Mykonos – Santorini – Naxos – Paros

griekenland-combi-1

Hoogtepunten van deze eilanden-reis zijn de uitstekende kleinschalige hotels in combinatie met indrukwekkende kunst en monumenten en leuke stranden zodat u 4 verschillende eilanden kunt ontdekken!

Dag 1: Aankomst in Mykonos of Santorini
Transfer van de luchthaven / haven naar uw hotel voor overnachting.

Dag 2: Santorini
Transfer naar de haven en overtocht naar Santorini of Thira (indien u op Mykonos aankomt). Dit is het zuidelijkste eiland van de Cycladen. Het maakt deel uit van een gezonken vulkaan in  zee . De hoofdstad Thira is het culturele en sociale centrum van het eiland en staat bekend om zijn bruisend nachtleven. Andere bezienswaardigheden zijn de opgravingen van de oude hoofdstad van Thera en Akrotiri. Er zijn goed onderhouden stranden zoals in Kamari, Perissa en Red Beach. U verblijft 3-4 nachten op Santorini.

Dag 5: Naxos
Transfer naar de haven. Overtocht naar Naxos. Dit vrij onbekende eiland Naxos is wel het grootste eiland van de Cycladen. Het gezellige Chora met zijn prachtige haven promenade , de talloze cafés en taverna’s aan de haven, de leuke kleine winkels in de straten nodigen u uit om te wandelen en vertoeven . Aan de rand van het eiland Naxos bevindt zich vanaf de 6e Eeuw voor Christus een inheemse marmeren deur . Boven de stad is het Venetiaanse Kastro . Naxos is de perfecte plekom te zwemmen. Brede zandstranden en uitgestrekte duinlandschappen maken het eiland tot een paradijs voor strandliefhebbers U verblijft 3 nachten op Naxos.

Dag 8 t/m 11: Paros
Transfer naar de haven. Overtocht naar Paros. Paros staat bekend om zijn marmer ( waaronder het graf van Napoleon van marmer inParos werd gemaakt). U kunt nog steeds de oude mijnen bezoeken. In het hart van de hoofdstad Parikia ligt de wijk Kastro  Verschillende tijdperken hebben hier hun sporen achtergelaten. Bezoek de overblijfselen van het Venetiaanse kasteel. In de buurt van de haven is een van de mooiste kerken van de Cycladen “Panagia Ekatontapliani” (vertaald als “kerk met de honderd poorten”). De meer dan 1600 jaar oude kerk werd gebouwd in drie verschillende fasen. Een andere bezienswaardigheid is het archeologisch museum. Zwemmen kan men in Martselo , Krios of in een van de vele baaien. U verblijft 3 nachten in Paros.

griekenland-6

Dag 11 t/m 14: Mykonos
Transfer naar de haven. Oversteek naar Mykonos . Mykonos is het meest glamoureuze en trendy eiland van de Cycladen . Het eiland staat vooral bekend om haar extravagante nachtleven. De hoofdstad heeft ook andere charmes naast het nachtleven. Deze is genesteld in een wirwar van witte huizen en talrijke smalle straatjes en gangen. Deze nodigen u uit voor een leuke wandeling langs winkels en pittoreske haventjes. De beroemde stranden van Paradise en Super Paradise bieden de keuze om te zwemmen. U verblijft 4 nachten op Mykonos.

Dag 15: Terugreis van Santorini of Mykonos

cycladen

aankomst dagelijksprijs per persoonbijzonderheden
2024
15/04-30/04€ 795
01/05-30/06€ 895
01/07-15/09€ 1250
16/09-30/09€ 1050
01/10-31/10€ 895

Inbegrepen:

  • 14 nachten volgens reisbeschrijving (aankomst Santorini of Mykonos)
  • verblijf in kleinschalige 3 en 4 sterren hotels met ontbijt

Niet Inbegrepen:

  • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
  • uw huurauto / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
  • taxi van/naar de luchthaven of haven en ferry´s/overtochten
  • overige maaltijden
  • 1 persoonskamertoeslag
  • toeristenbelasting

[mk_toggle style=”fancy” title=”KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER …” icon=”moon-arrow-right-2″][vfb id=’9′][/mk_toggle]

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk contact met u op over de mogelijkheden.
De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan

8 daagse autorondreis Ontdek Kreta

Ontdek het Griekse eiland Kreta tijdens deze mooie en interessante autorondreis met bezoeken aan o.a. Herklion, Knossos, Rethymnon en Aghios Nikolaos.

Op Maat Reizen

Bij AutoReisWinkel zijn we gespecialiseerd in OP MAAT REIZEN waardoor u geheel naar eigen wens uw reis samen kunt stellen, zonder extra bijkomende kosten!!