8 daagse autorondreis Ontdek Kreta

kreta-3

Ontdek het Griekse eiland Kreta tijdens deze mooie en interessante autorondreis met vertrek in de hoofdstad Heraklion en bezoeken aan o.a. Knossos, Georgioupolis, Rethymnon en Aghios Nikolaos. Met deze 8 daagse autorondreis leert u dit mooie eiland kennen.

Dag 1: Heraklion (ca. 20 km)
Op eigen gelegenheid reist u naar Kreta.  Bent u vroeg aangekomen en wilt u er nog op uit? Bezoek een van de onder dag 2 genoemde plaatsen/bezienswaardigheden.

Dag 2: Heraklion (ca. 30 km)
Bezoek ten zuiden van Heraklion de ruïnes van het Minoïsche paleis, Knossos. In Heraklion is het befaamde Archeologisch Museum en aan de boulevard (westelijk deel) zijn ook het Natuurhistorisch Museum en het Historisch Museum met enkele originele doeken van de schilder El Greco. In de winkelstraten en de marktstraat is volop bedrijvigheid; op pleinen en in stegen wemelt het van de terrasjes.

Dag 3: Heraklion – Georgioupolis (ca. 100 km)
Aghia Galini , een sfeervol plaatsje, is tegen de bergwand gebouwd. Eerst in noordwestelijke richting naar Spili met de waterbronnen en later zuidwaarts door de Kourtaliotiko-kloof naar het hoog gelegen klooster Preveli. In Plakias is het genoeglijk zitten in een van de talrijke eethuisjes langs de zee. Door de smalle Kotsifou-kloof en de bergdorpjes Kali Sikia en Velonado naar de watervalletjes bij Argiroupolis .

Dag 4: dagtocht in het westen (ca. 110 km)
Een dagtocht in het westen. Langs de Souda Baai naar het schiereiland Akrotiri; vanaf de Profeet Ilias heuvel met de graven van Venizelos, is er een schitterend uitzicht op de stad en baai van Chania. Aan de zuidoostkant van de stad bezoekt u het lieflijke nonnenklooster Chriso Pigi. In Chania winkelt u in de ruim 100 jaar oude markthal en in het gezellige stadsdeel bij de Venetiaanse haven. Terug over de oude nationale weg door de dorpen Armenoi, Neo Horio en Aghios Pandes naar Vrisses heel bekend om zijn verse yoghurt. Sluit de dag af op een terrasje bij het meer van Kournas .

Dag 5: diverse excursiemogelijkheden
In het Lefka Ori gebergte (De Witte Bergen) kan volop gewandeld worden.

– Bij Vrisses afslaan richting Chora Sfakion. De bochtige weg voert langs Imbros, waar het beginpunt van de Imbros-kloof is. Doorwandelen (7,5 km) alleen mogelijk tot eindpunt in Komitades alwaar taverna’s en dorpstaxi’s (terug naar de auto in Imbros ca. €20 per taxi).(ca. 120 km).

– Op de Omalos-vlakte ligt op ca. 1200 m. hoogte de noordingang van de Samaria-kloof, de Xyloskalon (ca. 100 km). Ter hoogte van Chania is de afslag Omalos; een prachtige groene bergroute voert naar deze hoogvlakte. Aangezien het begin- en eindpunt van de Samaria wandeltocht (18 km) ver uit elkaar liggen is het onmogelijk deze trip met (huur)auto uit te voeren. (ca. 200 km).

– Via Vrisses en over de Askifou-Imbros bergpas naar Chora Sfakion. Van hieruit vertrekt de veerboot (ca. 10.30 u.) naar de autovrije plaatsjes Loutro (30 min. varen) en Aghia Roumeli (60 min.) alwaar de beroemde Samaria-kloof uitmondt. Naar Sougia (90 min.) en Paleochora (120 min.) kan de auto mee op bepaalde ferry’s. Uitschepen in Paleochora voor een prachtige rit door de Witte Bergen naar de noordkust. Op de westelijke kustlijn ligt het indrukwekkende klooster Chrissoskalitisa hoog boven zee gebouwd en het eilandje Elafonissi dat alleen wadend te bereiken is. (ca. 200 km + overtocht per ferry).

kreta-1

Dag 6: Aghios Nikolaos (ca. 240 km)
In het knusse Rethymnon ziet u mooie gevels en prachtig gerestaureerde panden. Op de noordflank van de Ida-berg liggen interessante bezienswaardigheden: het klooster Arkadi en het pottenbakkersdorp Margarites. Zeer de moeite waard is bij Zoniana de druipsteengrot Sfedoni , gelegen op weg richting Anogia . Vervolgens door naar Heraklion en Aghios Nikolaos.

Dag 7: omgeving Aghios Nikolaos
Maak een tocht die u aanspreekt:

– Ten zuiden van Aghios Nikolaos het Byzantijnse kerkje Kera (ca. 7 km) met prachtige fresco’s en het bergdorpje Kritsa (ca. 1 km). (ca. 16 km)

– De tocht naar het uiterste oosten gaat via Ierapetra over Kreta’s smalste landengte (12 km). Langs de zuidkust en door de uitlopers van het Tripiti en Orno gebergte terug naar de noordkust. De imposante klokkentoren van het klooster Toplou rijst omhoog in het woestijnachtige landschap. Het natuurlijke palmbomenbos en –strand van Vai, uniek in Europa, ligt in het noordoosten. Terug in westelijke richting naar het stadje Sitia, een vredig havenplaatsje aan de Egeïsche Zee, met smalle straten en steegjes. De hooggelegen bochtige kustweg langs de Mirabello Baai zal u verrassen met fantastische vergezichten. Langs de ruïnes van de Minoïsche stad Gournia terug naar Aghios Nikolaos.(ca. 220 km)

– Ten noorden van Aghios Nikolaos liggen het dorpje Elounda met veel exclusieve hotels en iets verderop het gehuchtje Plaka met goede vistaverna’s. Voor de kust ligt het fameuze Spinalonga (vaartijd ca. 25 minuten). Terug via de oude weg Elounda-Neapolis-Aghios Nikolaos. (ca. 55 km).

– Zeer de moeite waard is een tocht naar het hooggelegen Lassithi Plateau in het Dikti massief. Bij Malia omhoog naar Krasi met op het dorpsplein een reuzengrote plataan. De eilanders roemen de lekkere keuken van taverna Kares aan de weg onder het plein. Bij het uitkijkpunt Seli is een gerestaureerde graanmolen open voor bezoekers. Daarna volgt een rondrit (tegen de klok inrijden) over de hoogvlakte. Bezoek het achter cipressen verscholen klooster Vidiani met een museumpje over de flora en fauna van de streek. Geniet van het uitzicht bij de mythische Dikti-grot en wandel door een van de dorpjes. Verlaat de hoogvlakte op hetzelfde punt van binnenkomst of kies voor de prachtige maar zeer bochtige oostelijke toevoerweg (afslag bij Ag. Konstandinos richting Rousakiana/Neapolis). (ca. 110 km)

Dag 8: Aghios Nikolaos – Heraklion (ca. 145 km)

Aankomst dagelijks vanprijs per persoonbijzonderheden
2024
01/04-29/02€ 295
01/03-30/06€ 395
01/07-31/08€ 495
01/09-30/09€ 455
01/10-20/12€ 350

Inbegrepen:

  • 8 daagse autorondreis volgens programma
  • 7 overnachtingen in 2 persoonskamer met bad/douche/toilet
  • verblijf in goede 3- en 4 sterrenhotels
  • Nederlandse routebeschrijving en informatie

Niet inbegrepen:

[mk_toggle style=”fancy” title=”KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER …” icon=”moon-arrow-right-2″][vfb id=’9′][/mk_toggle]

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk contact met u op over de mogelijkheden.
De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan

Op Maat Reizen

Bij AutoReisWinkel zijn we gespecialiseerd in OP MAAT REIZEN waardoor u geheel naar eigen wens uw reis samen kunt stellen, zonder extra bijkomende kosten!!