13 daagse autorondreis Noord Italië & Kroatië

porec1-breed

Het schiereiland Istrië ligt aan de Adriatische Zee tussen de Golf van Triest en de Kvarner. Ooit behoorde Istrië bij Italië, maar tegenwoordig valt het onder Kroatisch grondgebied. De meest bekende plaatsen zijn Pula, Porec en Rovinj. De kilometerslange kustlijn leveren prachtige stranden en knusse baaien op, waar u heerlijk kunt zonnebaden en/of snorkelen. Ook qua natuurschoon is Istrië een heerlijke bestemming om te bezoeken. U kunt er de grotten van Beredine bezoeken, maar ook de ondergrondse rivier ‘Pazincica’ bij Pazin is een waardevolle tip. Winkelen doet u vervolgens in sfeervolle steden als Pula. Echt grote winkelcentra zult u in Istrië niet vinden. Maar leuke winkels zijn er genoeg. Kroatische wijnen uit deze streek zijn een aanbeveling waard. De omstandigheden zijn dan ook uitstekend voor de druiven om te groeien. De betere restaurants schenken graag een gepast wijntje voor u in. Want eten en drinken is in Istrië duidelijk een belangrijke aangelegenheid.

Dag 1: Nederland/België – München e.o (ca. 775 km)
Via Duitsland rijdt u deze eerste dag via Stuttgart of Frankfurt naar Munchen e.o., hoofdstad van de deelstaat Beieren.

Dag 2 en 3: München e.o.- Gardameer/Sirmione (ca. 400 km)
Vanaf München rijdt u via Oostenrijk en de Brennerpas rustig door de mooie berggebieden van Noord Italië via Trento en Riva naar het Gardameer. Hier hebben wij 2 nachten voor u gereserveerd aan de zuidkant van het uitgestrekte meer, in of rond het mooie plaatsje Sirmione.

Het Gardameer is het grootste en beroemdste van de Italiaanse meren. Het landschap is erg afwisselend. In het noorden heeft het steile rotswanden en in het zuiden liggen uitgestrekte stranden. Al in de vroege middeleeuwen onderkenden de heersende families het strategisch belang van het meer en bouwden indrukwekkende verdedigingswerken. Langs de oevers liggen pittoreske dorpjes en kastelen. Aan het Gardameer valt heel veel moois te ontdekken. Iedere dag is er wel ergens markt. Een rondje Gardameer van het vlakke naar het bergachtige noorden en weer terug. Flaneren over boulevards. Met de kabelbaan naar boven in Malcesine voor een mooie wandeling op de monte Baldo! Lunchen tussen de oude stadsmuren van Lazise! Ook heerlijk: lekker luieren op het rustige strand van Ronchi, op loopafstand van Peschiera del Garda. Of wijnproeven bij het Zeni wijnmuseum in Bardolino! Maak je een ritje rond het meer? Geniet u van de stranden? Of maakt u een dagtochtje naar Verona, de stad van de opera en van Romeo en Julia.

Dag 4: Sirmione/Gardameer – Mestre/Treviso (ca. 180 km)
U rijdt vanaf het Gardameer via Vicenza en Padova naar de parel van Italië, Venetië. Wij hebben 2 nachten voor u gereserveerd in Mestre of Treviso, vlakbij Venetië.

Dag 5: Veneto/Venetië Venetië: dat is genieten van water, gondels en maskers! Hoeveel van de 409 bruggen tel je? Er zijn ook verschillende campaniles (torens) die je kunt beklimmen voor een mooi uitzicht. Die op de Piazza San Marco heeft meestal lange wachtrijen, de San Giorgio di Maggiore is een goed alternatief. Ook leuk: een bezoekje aan het eiland Murano of Burano, voor de Venetiaanse kust.

Dag 6 en 7: Mestre/Treviso – Poreč (ca. 240 km)
Na de bergen en de stad, is het tijd voor de zee. En wat voor zee! Het water is zo helder, dat vraagt om frisse duik! De kust van Kroatië is schitterend met prachtige stranden en overweldigende natuur.

Poreč ligt aan de kust op het mooie schiereiland Istrië. Het is al een erg oude plaats die werd gesticht door de Romeinen en die prachtig intact is gebleven. Het is dan ook één van de belangrijkste toeristenplaatsen op het schiereiland.

Poreč werd gesticht door de Romeinen. Dit is goed te zien aan het stratenpatroon van de plaats wat nog steeds goed in tact is. Twee gekruiste rechte lijnen maken het makkelijk je weg te vinden door het dorp. Tijdens de val van het Romeinese rijk werd Poreč door de Gothen. Gelukkig bleef een groot gedeelte van de stad in tact. Vanaf de zesde eeuw hoor Porec bij het byzantijnse keizerrijk. De Byzantijnen maakte van de stad een officiële bisschopszetel. De prachtige Euphrasiusbasiliek is hier nog een mooi overblijfsel van. Deze prachtige kerk in het midden van de plaats is een prachtig voorbeeld van Byzantijnse bouwkunst. Het is een in met Romaanse bogen gebouwde kerk. De zuilen zijn prachtig bewerkt, maar het mooiste vindt men achterin de kerk. Achterin bij het altaar zijn enkele prachtige mozaïeken te vinden die het leven voorstellen van de heilige Euphrasius. Wij hebben 2 nachten voor u gereserveerd in Poreč.

Dag 8 en 9: Poreč – Pula (ca. 60 km)
Vandaag een korte rit langs de groene kust verder zuidwaarts. Ontdek de natuur welke het land te bieden heeft.

In de historische stad Pula zijn waardevolle bezienswaardigheden te bezoeken. De Tempel van Augustus is er hier één van. De tempel met zes zuilen is gebouwd in opdracht van keizer Augustus. En hij besloot ook zelf om het heiligdom naar zichzelf te vernoemen. Destijds werden tempels gezien als een belangrijke plaats waar burgers bijeenkomen. Tegenwoordig wordt het gebruikt als tentoonstellingsruimte.

Amfitheater van Pula
Het in de eerste eeuw voor Christus gebouwde Romeins amfitheater van de stad Pula is een prachtig plaatje om te zien. Ooit werden hier bloedstollende maar ook bloed vergietende toernooien gehouden waarbij er plaats was voor meer dan twintigduizend toeschouwers. Doordat het amfitheater ‘Pulski Amfiteatar’ tegen een heuvel is gebouwd, telt de voorkant drie verdiepingen en de zijde tegen de helling maar twee. Tegenwoordig wordt het amfitheater van Pula voor een ander soort entertainment gebruikt, namelijk voor muziekconcerten en festivals zoals het Pula Film Festival. U verblijft 2 nachten in of nabij de historische stad Pula op basis halfpension (ontbijt en diner)

Dag 10 en 11 Pula – Opatija (ca. 100 km)
U rijdt via het binnenland en de mooie natuurgebieden van Kroatië naar de bekende en mooie stad Opatija. Wij hebben in of nabij Opatija 2 nachten voor u gereserveerd! Deze stad is een van de meest populaire vakantieoorden in Kroatië. Al in het begin van de vorige eeuw trok deze mooie plaats toeristen uit Europa. Mild klimaat, schilderachtige natuur en veel animatie zijn hier 12 maanden per jaar beschikbaar. De naam van de stad kan letterlijk vertaald worden uit het Latijn als het “klooster”. De reden daarvoor is het feit dat de eerste nederzettingen werden gesticht rond het Benedictijner klooster, gebouwd in de 15e eeuw. Vanaf het midden van de 19e eeuw begonnen rijke en nobele mensen van Europa de bouw van de eerste villa’s en herenhuizen in Opatija. Gestaag werd de stad de plaats voor vakantie van koningen en hun families, evenals vele kunstenaars. Tegenwoordig is bijna elke villa en elke oude huis verbonden met de namen van grote heersers en edelen.

De stad ligt aan de voet van de berg Učka, waarvan de hellingen al lange tijd wintersporters en skiliefhebbers aantrekken. Het skiseizoen opent hier eind november en duurt tot de medio maart. De berg beschermd Opatija tegen koude wind, dus het klimaat is hier verrassend mild. Dergelijk windstil weer is vooral geliefd bij de fans van de visserij. De beste plekken om te vissen zijn de volgende gebieden – Lovran, Icici, Moshenicheska Draga, Veprinats en Kastav. U verblijft 2 nachten in Opatija.

Dag 12: Opatija – München e.o. (ca. 530 km)
Ook vandaag een moie route noordwaarts via het schitterende zuiden van Oostenrijk, t.w. Karinthië via Villach en de muziekstad Salzburg naar München voor overnachting.

Dag 13: München-Nederland/België (ca. 800 km)
Na een mooie en indrukwekkende rondreis rijdt u weer terug naar Nederland of België.

Aankomst dagelijkprijs per persoonbijzonderheden
2024
01/04-30/04€ 595
01/05-31/05€ 695
01/06-30/06€ 795
01/07-15/09€ 895Reeds uitverkocht
16/09-10/10€ 795
10/10-25/10€ 595

Inbegrepen:

  • 13 daagse autorondreis volgens programma
  • 12 overnachtingen op basis 2 pers. kamer in 3-en 4 sterrenhotels incl. ontbijtbuffet

Niet inbegrepen:

  • overige maaltijden
  • tolwegen
  • lokale toeristenbelastingen
  • nieuw per 01/2/23 toegangskaartje Venetië ca. € 10 p.p.
  • entree en parkeergelden

Let op: Kroatië is een populaire bestemming, daardoor is het hoogseizoen vroegtijdig vol geboekt!
Reserveer nu al voor zomer 2024! 

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk contact met u op over de mogelijkheden.
De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan