11 daagse autorondreis Oostenrijk – Stijlvol Sissi

schonbrunn-palace-wien-1

Het centraal in Europa gelegen Oostenrijk behoort tot de meest bezochte vakantielanden onder Nederlandse toeristen. De relatief geringe afstand speelt hierbij natuurlijk een belangrijke rol, maar nog belangrijker is het feit dat Oostenrijk iets te bieden heeft wat je in de Lage Landen ver moet zoeken: enorm veel bergen. Het Alpenland weet jaarlijks grote hoeveelheden wintersporters aan te trekken, terwijl in de zomermaanden de liefhebbers van rust en natuur massaal naar Oostenrijk trekken. Hoofdstad Wenen heeft als belangrijke cultuurstad een grote aantrekkingskracht op mensen die een stedentrip willen maken.

Dag 1 en 2: Innsbruck
inssbruck-4Een van de binnensteden die het mooist bewaard is gebleven, is zeker die van het Oostenrijkse Innsbruck. Talrijk zijn de huizen die vaak al eeuwen oud zijn. De stad zou een prachtig decor zijn voor een film die in de Middeleeuwen speelt. Dan moet natuurlijk wel de plaatselijke middenstand de etalages vol moderne spullen als breedbeeld televisies en computers even leeg maken, maar veel meer is niet nodig om de sfeer van vroeger terug te halen.

Wandelen door de smalle straatjes met hoge huizen is hier zoiets als bladeren in een geschiedenisboek. Historisch centrum heeft haar charme nog niet verloren

In Oostenrijk schroeft men vaak bordjes aan huizen, waar componisten eens de nacht doorbrachten. In de binnenstad van Innsbruck vinden we ook zo’n huis, waar vader Leopold Mozart met zijn toen al beroemde zoon van zeventien jaar verbleef. Wolfgang was daar om op 14 december 1769 een concert aan het hof te geven.

innsbruck-3De toeristen die naar Innsbruck komen, willen allemaal het ‘Goldenes Dachl’ zien, een forse erker waar de keizer zat om zich door het volk te laten bekijken en om zich bijvoorbeeld te vermaken met een riddertoernooi, want televisie was er in die tijd natuurlijk niet. In een van de huizen dichtbij deze toeristische plek, is een reliëf te zien, waarop zo’n toernooi is afgebeeld

De huizen zijn hier allemaal zo’n vijf eeuwen oud. Meestal zijn ze erg smal, omdat men dan minder straatbelasting hoefde te betalen. Vaak zijn ze ook voorzien van een erker om zo meer licht in huis te krijgen. Veel huizen hebben een binnenplaats met een lichtkoepel. In 1689 werd Innsbruck getroffen door een aardbeving. Daarna werden de huizen aan de onderkant breder gemaakt om zo het gevaar voor instorten te verminderen. De arcades in de straten werden niet gemaakt om het winkelend publiek te beschermen tegen de zon, maar om de huizen wat groter te maken. Dat mocht niet ten koste gaan van de ruimte op straat. U verblijft 2 nachten in het Alphotel Innsbruck **** (of gelijkwaardig)

Dag 3, 4 en 5: Innsbruck – Krimml – Zell am See (ca. 150 km)
Vanaf Innsbruck rijdt u bij Jenbach het Zillertal binnen en neemt u de steile weg naar boven richting Gerlos. Vanaf Gerlos komt u in het Natuurpark Krimml met de prachtige natuurschoon en de imposante waterval.

Krimmler Wasserfälle
wasserfal-1De hoogste waterval van Europa bevindt zich in het dorp Krimml in Oostenrijk. In het nationale park Hohe Tauern stort deze 380 meter hoge waterval in drie fases naar beneden. Via een panoramaweg is het mogelijk tot bovenaan de waterval te komen.

Vanaf Krimml is het een korte afstand naar het uitgestrekte meer van Zell am See en Kaprun.  Het Zellermeer biedt gelegenheid voor zwemmen en uiteenlopende manieren van water-recreatie. De Kitzsteinhorn Gletsjer, gelegen op 3.029 meter is ook zeker een bezoekje waard en biedt mooie uitzichten bij helder weer. Omliggende dorpen in deze regio zijn Brück, Fusch en Schüttdorf. De bergstad Zell am See, één van de mooiste plaatsen van Oostenrijk, is schilderachtig gelegen tussen de Zeller See en de Schmittenhöhe met zijn top op 2.000 meter. Zell am See telt 9.727 inwoners. U verblijft 3 nachten aan de Zeller See in Hotel Schutthof of Sporthotel Latini (of gelijkwaardig)


Dag 6 en 7: Zell am See – Salzburg (ca. 105 km)
Salzburg is de vierde stad van Oostenrijk, een land gelegen in centraal Europa. Salzburg staat vooral bekend als de geboortestad van de wereldberoemde componist Wolfgang Amadeus Mozart. De in het noorden van Oostenrijk gelegen stad is verder rijk aan een grote schat van barokgebouwen. Mede hierdoor staat de gehele binnenstad van Salzburg op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. U verblijft 2 nachten in Hotel Best Western Plus Amedia Art **** (of gelijkwaardig)

salzburg-1

Getreidegasse
De meest drukke, maar ook sjieke winkelstraat van Salzburg is Getreidegasse. Dit was ooit de straat waar wel gefortuneerde rijke burgers als dokters, handelaren en ambachtslieden woonden. In deze grote winkelstraat van Salzburg is Wolfgang Amadeus Mozart op 27 januari 1756 geboren. Aan het begin van de straat staat een huis met torentje en klok. Dit is sinds 1407 het stadhuis van Salzburg (waar Mozart geboren is).

Festung Hohensalzburg
salzburg-3In de stad Salzburg staat dit mooie kasteel Festung Hohensalzburg bovenop de Festungsberg berg. Met zijn afmeting behoort dit kasteel tot één van de grootste middeleeuwse kastelen van Europa. Er is een binnenplaats met het St. George’s Chapel en er zijn verschillende vleugels.

Huis familie Von Trap
Het huis van de muzikale familie Von Trap vind je aan de Traunstraße 34 in Salzburg. De musical ‘The sound of music’ is op hen gebaseerd. In dit huis heeft ook de SS-leider Heinrich Himmler gewoond. Nu is het een hotel en trouwlocatie onder beheer van Villa Trapp Foundation.

Geboortehuis Mozart
mozart-1Aan de prestigieuze en belangrijke winkelstraat Gertreidegasse, staat het bijzondere geboortehuis van de beroemde componist Mozart. Deze straat, wat tevens onderdeel is van het Hagenauerplatz, was vroeger vooral bewoond door rijke burgers als doktoren, handelaren en ambachtslieden. Aan het begin van de straat staat een huis met klokkentoren. Dit is het huis waar Wolfgang Amadeus Mozart in 1756 voor het eerst het licht zag.

Schloss Hellbrunn
Op een prachtige landgoed aan de zuiderlijke rand van Salzburg ligt het ongelooflijke mooie Schloss Hellbrunn. Dit kasteel en park zijn ontworpen en aangelegd onder leiding van de beroemde Santino Solari, die ook medeverantwoordelijk is voor de eveneens prachtige Dom van Salzburg. Het zeer ruime park heeft een aantal grappige en unieke waterpartijen waarvan sommige zijn verborgen in grotten. Verder vind je verspreidt over het park een aantal indrukwekkende beelden uit de 17de eeuw

Dag 8 t/m 11: Salzburg – Wenen (ca. 290 km)
wenen-1Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en ligt in het noordoosten van het Alpenland. Wenen vormt een eigen deelstaat binnen Oostenrijk en ligt aan de rivier de Donau. Met bijna twee miljoen inwoners is Wenen de grootste stad van Oostenrijk. Wenen vervult een belangrijke rol op cultureel, politiek en economisch gebied binnen het land. Wenen heeft een rijke historie wat geresulteerd heeft in een groot aantal musea en historische gebouwen. Wenen wordt tevens gezien als het centrum van de klassieke muziek en opera. Talloze beroemde componisten hebben in Wenen gewoond en gewerkt, zoals Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven en  Joseph Hayden. Met de Wiener Staatsoper heeft de stad één van de beste operahuizen ter wereld binnen de stadsgrenzen. Geen bezienswaardigheid maar wel een must-do in Wenen is het eten van de oorspronkelijke Sachertorte in Hotel Sacher, waar deze heerlijke chocoladetaart in het jaar 1832 uitgevonden is. U verblijft 3 nachten in Wenen in Hotel Steigenberger Intercity **** (of gelijkwaardig)

sissi-1De hoofdstad van Oostenrijk is wereldberoemd om zijn klassieke muziek, Mozart, Beethoven en keizerin Sissi. Hierover is dan ook veel te vinden in deze stad. Je vind er ook veel oude maar ook nieuwe gebouwen. De meest bijzondere bezienswaardigheden zijn Schloss Schönbrunn een paleis met Sissi museum, Tiergarten Schönbrunn oudste dierentuin, Museum Quartier en het Weense Staatsopera. Stephansdom is de grootste kathedraal van Wenen en de zetel van de aartsbisschop van Oostenrijk. Met zijn 107 meter aan lengte en 34 meter breedte is dit met recht een zeer groot bouwwerk te noemen. Deze kathedraal zal zeker indruk maken met zijn architectuur en pracht en praal.

Kunsthistorisch Museum
Het kunsthistorisch museum in Wenen is zeer belangrijk voor de Europese schilderkunst. Niet alleen de kunst is prachtig, maar ook het gebouw aan de Ringstraße is een lust voor het oog. De collectie komt voornamelijk uit de 15e tot 18e eeuw. Bekende namen zijn onder andere Titiaan, Canaletto, Veronese, Pieter Bruegel de Oude, Diego Velázquez, Rubens en Van Dyck.

Schloss Schönbrunn
Dit zeer grote paleis van Wenen heeft een lange geschiedenis en wordt gezien als meest belangrijk cultureel monument van Oostenrijk. Het Schloß Schönbrunn paleis was het zomerverblijf van de keizer. Het telt 1441 kamers en heeft ook nog een bijzonder mooie tuin met een dierentuin. In het paleis is ook een Sissi museum te bezoeken.

Slot Schönbrunn is een van de drukst bezochte attracties van Oostenrijk. Vorig jaar alleen al brachten 2,9 miljoen toeristen een bezoekje aan het slot en de tuinen.

vertrek dagelijksprijs per persoonbijzonderheden
2024
01/04-30/06€ 695
01/07-30/09€ 795
01/10-15/11€ 695

Inbegrepen:

  • 11 daagse autorondreis volgens programma
  • 10 overnachtingen op basis 2 pers. kamer in 3-en 4 sterrenhotels
  • 10 x ontbijt (buffet)

Niet inbegrepen:

  • overige maaltijden
  • lokale toeristenbelasting
  • entree en parkeergelden
  • naar wens kunnen wij voor u overnachtingen reserveren in Duitsland

 

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk contact met u op over de mogelijkheden.
De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan