15 daagse autorondreis Grand Tour Portugal

porto-5

Deze 15 daagse Grand Tour leidt u door heel Portugal, waarbij steden, strand en natuur een goede combinatie zijn om met de Portugese gastvrijheid en geschiedenis kennis te maken! U kunt bij ons ook deze autorondreis starten in Lissabon of Porto en indien u ook ene stukje Spanje wilt zien dan kunt u dat via ons ook combineren!

Dag 1: Faro
faro-2Deze autorondreis start in Faro of Quarteira. Naar wens kunt u ook starten in Lissabon of Porto, afhankelijk van voordeliger vluchtmogelijkheden of indien u liever de route start in Lissabon of Porto of vanuit Spanje aankomt.

Dag 2: Algarve – Évora (ca. 220 km)
U start deze autorondreis in noordelijke richting door de provincie Alentejo naar Évora. Deze stad heeft een wirwar van straatjes en staat bekend om een duister verleden van ketter-vervolging. Évora is door UNESCO in de werelderfgoedlijst opgenomen. Terecht zoals u zult ervaren!

evora-1Dag 3: Évora – Castelo de Vide (ca. 125 km)
De reis gaat verder noordwaarts en u eindigt de rit in het bergachtige gebied bij Marvão vlakbij de Portugees/Spaanse grens. U overnacht in Castelo de Vide, vroeger een belangrijke vesting, thans een gezapig stadje met eindeloos heerlijke charme.

Dag 4: Castelo de Vide – Guarda (ca. 200 km)
Een mooie route vandaag. U steekt de rivier de Tejo over richting de hoogst gelegen stad van Portugal (ca. 1060 m): Guarda. U heeft een prachtig uitzicht over het omliggende gebied. De smalle straatjes van de Joodse wijk zijn heerlijk om doorheen te slenteren.

Dag 5: Guarda – Lamego (ca. 200 km)
U verlaat de bergen en gaat richting het dal van de Douro-rivier, een beroemd wijngebied. U overnacht in Lamego, waar u een Romaanse kathedraal en een bijzonder barok kasteel aantreft.

Dag 6: Lamego – Braga (ca. 130 km)
braga-1U rijdt langs Vila Real naar de historische steden Braga en Guimarães. Een stop bij het Casa Mateus (bekend van de beroemde Mateus Rosé) is zeker de moeite waard. U overnacht in Braga, in de Romeinse tijd Bracara Augusta geheten, en een belangrijke plaats op de verbindigsweg tussen het Iberisch schiereiland en Rome. U verblijft hier 2 nachten.

Dag 7: Braga/Guimarães
Vannacht slaapt u in hetzelfde hotel, waardoor u uitgebreid de tijd heeft om de steden Guimarães en Braga te ontdekken. Bij Braga vindt u het bedevaartsoord Bom Jesus. Op ca. 50 km ligt het Nationaal Park Peneda-Gerês, een mooi gebied van bossen, stuwmeren en pittoreske bergdorpjes.

porto-3Dag 8: Braga – Porto (ca. 75 km)
Een mooie route langs de Costa Verde (‘Groene Kust’) leidt u naar de heerlijke stad Porto, waar u 2 nachten zult verblijven.

Dag 9: Porto
Porto is een compacte stad en qua oppervlakte niet zo groot. Dit maakt de stad uitermate geschikt om een stadswandeling te maken. Bezoekt u onder andere de Ribeira, het oude pittoreske stadscentrum dat sinds 1996 op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. In de voetsporen van de Grieken, Romeinen en de Visigoten kunt u een wandeling maken langs de Sé kathedraal, de São Francisco kerk en over de schilderachtige Ribeira kade. Aan de andere kant van de rivier de Douro ligt Vila Nova de Gaia, de oorsprong van de beroemde Portwijnen. Vanuit het centrum van deze stad heeft u een prachtig zicht op het oude centrum van Porto.

Dag 10: Porto – Óbidos (ca. 250 km)
U rijdt zuidwaarts richting Óbidos. Onderweg genoeg keuze voor mooie stops zoals de universiteitsstad Coimbra, bedevaartsplaats Fatima of Batalha met een van de mooiste kloosters van Portugal.

lissabon-7

Dag 11: Óbidos – Lissabon (ca. 100 km)
Op naar de wereldstad Lissabon! Wellicht wilt u eerst nog een van de sprookjespaleizen van Sintra bezoeken. Een schitterend stukje cultuur temidden van het prachtige Sintra gebergte. Vervolgens rijdt u door naar Lissabon waar u 2 nachten verblijft.

Dag 12: Lissabon
lissabon-1De hoofdstad van Portugal met een rijke cultuur en eeuwenoude historie. Vele bezienswaardigheden, pleinen met fonteinen en in het oude stadsdeel, smalle steile straatjes met oude ambachten. Kerken, musea, historische gebouwen afgewisseld door zeer moderne architectuur. U maakt kennis met het bijzondere en beroemde licht van Lissabon, veroorzaakt door haar ligging. Filmmakers en fotografen roemen dit licht en het maakt deze contrastrijke stad nog meer bijzonder. Wandel langs de rivier, ga lekker eten in het oude stadsdeel en geniet van de Vinho Verde of een heerlijke Mateus rosé.

lagos-1Dag 13: Lissabon – Lagos (ca. 300 km)
Via de kustroute rijdt u naar de Algarve, naar Lagos. Lagos is een fijne badplaats met historische kern en mooie stranden. Heerlijk om aan het strand de indrukken van de afgelopen weken nogmaals de revue te laten passeren. U verblijft 2 nachten in Lagos of Sagres.

Dag 14: Lagos of Sagres
Nog een heerlijke dag aan de Algarve. U kunt natuurlijk naar het strand gaan, maar een bezoek aan Sagres, het meest zuidwestelijke stukje van Europa is ook zeker de moeite waard!

Dag 15: Faro
De autorondreis eindigt na het ontbijt.

aankomst dagelijks2 pers. kamerbijzonderheden
2024
01/01-29/02€ 495
01/03-30/04€ 595
01/05-30/06€ 695
01/07-15/09€ 795
16/09-31/10€ 695
01/11-31/12€ 525
prijs per persoon

Inbegrepen:

  • 15 daagse autorondreis volgens programma, graag aangeven of u vanaf Faro-Lissabon of Porto wilt vertrekken
  • 14 overnachtingen op basis 2 pers. kamer in 3 sterrenhotels
  • 14  keer ontbijt
  • Nederlandse routebeschrijving, informatie

Niet inbegrepen:

  • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
  • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
  • brandstofkosten, parkeerkosten en tolwegen
  • overige maaltijden, entreegelden
  • toeslag 1 persoonskamer

Deze reis is altijd aan te passen of te wijzigen naar eigen wens!

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk contact met u op over de mogelijkheden.
De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan