8-11 daagse autorondreis Betoverend Madeira

madeira-7

Een mooie autorondreis over het bloemen-eiland Madeira is een uitstekende manier om te genieten van de schitterende natuur, de indrukwekkende vergezichten en de pittoreske plaatsjes. Beklim een van de hoogste bergtoppen van Madeira, Pico do Arieiro en rijd door het magische Laurussilva bos. U kunt ook de grotten van São Vincente bezoeken en een duik nemen in de door lava gevormde zwembaden van Porto Moniz. Een bezoek aan Funchal ontbreekt natuurlijk ook niet in het programma. U overnacht veelal in kleinschalige, romantische charme hotels.

Dag 1: Funchal – Santo da Serra/Santa Cruz (ca. 25 km)
madeira-8Vanaf de luchthaven rijdt u langs de kust naar Machico, een typisch vissersdorp en de vroegere hoofdstad van Madeira. U kunt doorrijden tot het meest oostelijke punt, Ponta De São Lourenço, waar u een soort maanlandschap kunt aanschouwen. Na uw bezoek aan Ponta De São Lourenço rijdt u via Machico door de mimosabossen naar Santo da Serra of naar Santa Cruz voor 2 nachten.

Dag 2: Santo da Serra
Vanuit uw hotel kunt u een prachtige tocht maken naar Ribeiro Frio. Onderweg kunt u een stop maken bij het plaatsje Poiso. Vanaf hier kunt u een spectaculaire wandeling maken naar Pico de Arieiro, één van de hoogste bergtoppen van Madeira (1.818m). De route gaat verder langs het magische en betoverende Laurissilva woud en Ribeiro Frio. In Ribeiro Frio is het beslist de moeite waard, een bezoek te brengen aan de forellenkwekerijen. Vanaf het dorp kunt u ook een wandeling maken naar een schitterende belvedère. Vanaf Ribeiro Frio kunt u verder rijden naar Faial aan de kust. Of u kunt terugrijden via Poiso naar Portela en nog iets doorrijden naar Machico aan de kust. In dit dorp arriveerden in de 15e eeuw de eerste ontdekkingsreizigers op Madeira.

madeira-2Dag 3: Santo da Serra – São Vicente (ca. 23 km)
U rijdt via Portela, een uitzichtpunt over Porto da Cruz en de noordkust, Faial naar Santana. Santana is het koudste dorp van het eiland. Het ligt niet alleen erg noordelijk, maar wordt ook omringd door de hoogste bergen van Madeira, zoals de Pico Ruivo, de Pico das Torres, de Pico do Gato en de Pico Grande. In deze omgeving ziet u ook veel typische Madeira huisjes met rietendaken in de kleuren wit, rood en blauw. Vanuit Santana rijdt u door naar Queimadas, een natuurpark vanwaar u schitterende wandelingen kunt maken naar onder andere de Caldeirão Verde. U kunt ook doorrijden naar Achada do Teixeira, waar u de auto kunt parkeren en de Pico Ruivo (hoogste top 1.861 m) kunt beklimmen (ongeveer een uur heen en een uur terug). Daarna volgt u de noordkust naar São Jorge, Arco de São Jorge naar São Vicente voor 2 overnachtingen.

Dag 4: São Vicente
Vandaag kunt u de omgeving van São Vicente verkennen. Een schilderachtig en pittoresk plaatsje dat bekend is vanwege haar oude lavatunnels. U kunt hier de grotten van Sao Vicente bezoeken, alsmede de botanische tuin en de kapel. Vanuit Sao Vincente kunt u ook het vruchtbare noorden van het eiland met haar watervallen en adembenemende uitzichten verkennen. Rij bijvoorbeeld naar het authentieke Porto Moniz waar u een duik kunt nemen in de door lava gevormde natuurlijke zwembaden in zee.

madeira-2

Dag 5: São Vicente – Estreito da Calheta (ca. 20 km)
madeira-7Langs de noordkust bereikt u allereerst Porto Moniz met bekende natuurlijke zwembaden. Als u langs de oude weg rijdt, passeert u een aantal watervallen! Via de hoogvlakte Paul da Serra bereikt u uw overnachtingshotel Quinta das Vinhas (of gelijkwaardig), gelegen aan de zuidkust, waar u 2 nachten verblijft.

Dag 6: Estreito da Calheta
Vandaag kunt u er voor kiezen om eens lekker te ontspannen aan het zwembad van uw accommodatie of u kunt de omgeving verkennen. Op een paar kilometers afstand van Ponta do Sol bevinden zich twee kleine vissersplaatsjes die u kunt bezoeken: Jardim do Mar en Paul do Mar. Ook kunt u een uitstapje maken naar Ribeira Brava en Camara de Lobos.

madeira-1Dag 7: Estreito da Calheta – Funchal (ca. 30 km)
Neem vooral de oude weg naar Funchal via Ponta do Sol, Ribeira Brava en Camara de Lobos om zo optimaal mogelijk te genieten van het fraaie landschap en vergezichten. Onderweg ziet u veel bananenplantages en wijngaarden. In Funchal wacht de oude binnenstad met vele winkels, terrasjes, bars en restaurants op u! Overnachting in hotel Ocean Gardens (of gelijkwaardig).

Dag 8: Funchal
Terugreis of u kunt natuurlijk nog een aantal dagen verlengen in de mooie stad Funchal e.o.

aankomst dagelijks8 dagen 11 dagen
2024
01/01-15/03€ 335€ 435
16/03-30/06€ 350€ 450
01/07-30/09€ 395€ 495
01/10-15/11€ 375€ 475
16/11-15/12€ 335€ 435
prijs per persoon

Inbegrepen:

  • 8 -11 daagse autorondreis volgens programma
  • 7 – 10 overnachtingen op basis 2 pers. kamer in 3-en 4 sterren of kleinschalige charme-hotels
  • 7- 10 keer ontbijtbuffet
  • Nederlandse routebeschrijving en informatie Portugal & Madeira

Niet inbegrepen:

Opmerkingen:

  • Deze reis is altijd te verlengen/verkorten of aan te passen, naar eigen wens
  • de 11 daagse reis zijn 3 extra overnachtingen naar keuze!
  • bij boeking ontvangt u direkt op uw bevestiging de gereserveerde hotels
    reservering direct, of via o.m. (SGR) reisburo’s (zie boekingskantoren)

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk contact met u op over de mogelijkheden.
De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan