11 daagse autorondreis Spanje & Portugal

granada-1

Tijdens deze mooie autorondreis door het landschap van Spanje en Portugal ontdekt u prachtige streken en volop historische steden en nog lieflijke Portugese plaatsjes met een trotse en rijke geschiedenis. Uw autorondreis start vanaf Granada u via Sevilla tot aan Porto. De natuur onderweg is overweldigend. Hier komt u in contact met zowel de gastvrijheid van de lokale bevolking als de geschiedenis!

MadridDag 1: Madrid – Granada (ca. 300 km)
Het Alhambra ligt te pronken op de heuvel, tegenover de bekende wijk ‘Albaicin’, met de besneeuwde bergtoppen van de Sierra Nevada op de achtergrond. Deze middag kunt u de tijd nemen om deze enorme citadel met zijn paleizen en prachtige tuinen te bekijken (entree ongeveer 18,50 euro p.p.). Wij adviseren u vooraf uw entree te boeken via het Alhambra TICKETMASTER , omdat er een limiet aan bezoekers is per dag. In de middag kunt u ook het oudste stadsdeel Albayzin bezoeken met vele pleintjes en kleine smalle straatjes. Overgoten met de charmante Arabische sfeer. Wij kunnen eventueel een extra nacht in Madrid voor u reserveren i.v.m. late aankomst vlucht of als u meer van Madrid wilt zien!

Dag 2: Granada Alhambra - Granada
Indien een late aankomst hebt de dag ervoor dan kunt u vandaag de hele dag genieten van deze geweldige stad Granada. Naast de vele musea en pleinen zijn er volop mooie winkelstraten, terrasjes en goede restaurants. U kunt ook vandaag rustig het Alhambra bezoeken met zijn geweldige tuinen. Ook kunt u naar het hooggelegen Pradollano rijden in de Sierra Nevada en het witte wonderland aanschouwen in de meeste maanden van het jaar!

Córdoba Dag 3: Granada – Córdoba – Sevilla (ca. 220 km)
Na een vroeg ontbijt verlaat u Granada om naar Cordoba te rijden. Cordoba is een stad die u te voet moet doen, door de kleine witte straatjes. Deze stad staat bekend om de vele patio’s, overgoten met bloempotten vol geraniums. Dit alles ligt in de schaduw van de grootse moskee. Deze grootste Europese moskee heeft verschillende rood/witte bogen waar middenin de katholieke kathedraal is gebouwd in gotische en barok stijl. Ook kunt u de joodse wijk Juderia bezoeken met witte straatjes en zoek zeker naar Calle de las Flores waarvan u een goede kijk hebt op de toren van de kathedraal. Aansluitend naar Sevilla voor 2 nachten.

Dag 4: Sevilla Sevilla
Sevilla heeft een grootse monumentale geschiedenis. Als hoofdstad van Andalusië is er veel te doen. Het is tevens een gezellige en levendige stad dat de tradities sterk in ere houd. De sinaasappelbloesems zorgen tijdens de lente voor een zeer fris parfum. Vandaag brengt u een bezoek aan de Giralda Kathedraal, gebouwd in de 12e eeuw boven op de Moskee, waarvan alleen de Giralda toren en de Patio de los Naranjos zijn overgebleven. Het is de derde grootste kathedraal ter wereld. Binnen is er een weelde aan artistieke schilderijen en beeldhouwwerken te zien. In de middag kunt u het verderop gelegen koninklijk paleis zien dat een samenvoeging van Arabische (Mudejar) en christelijke cultuur heeft. Mooie Arabische mozaïeken kunt u hier bewonderen en als u in de immense tuinen loopt, vergeet u dat u in een grote stad bent.

Sevilla Dag 5: Sevilla – Merida – Evora (ca. 340 km)
U vertrekt vanuit Sevilla in noordelijke richting naar Merida, een historische stad die werd gesticht 25 jaar voor Christus door de Romeinse Keizer Augustus. De stad heeft veel bezienswaardigheden! Vervolgens rijdt u via Badajoz Portugal binnen. De plaats Evora is al meer dan tweeduizend jaar oud en met zijn smalle straatjes, pleintjes, fonteinen uit de Renaissance tijd en Moorse invloeden zijn werkelijk uniek te noemen. Kunstenaars uit Vlaanderen, Italië en Spanje kwamen hier om ideeën op te doen en hun werken te maken. De universiteit werd in 1553 geopend en is nog steeds belangrijk voor deze stad. Door zijn historische waarden werd Evora uitgeroepen tot Werelderfgoed van UNESCO.

Dag 6: Evora – Lissabon (ca. 130 km)
Na uw ontbijt rijdt u naar de hoofdstad van Portugal Lissabon. Deze stad ademt een heerlijke sfeer uit met kleine straatjes en de bekende kleine trams, die zich door de steile straatjes omhoogtrekken. Prachtige pleinen met fonteinen en een mooi gelegen kasteel waarvan u een magnifiek uitzicht heeft op de stad. De stad werd 20 eeuwen geleden opgericht aan de oevers van de rivier de Taag. Eén van de oudste wijken is Alfama, die zijn Arabische structuur met en doolhof aan straatjes, pleintje en lanen heeft behouden. U vindt er de mooie kathedraal The Sé en de gezellige vlooienmarkt Feira da Ladra. Hiernaast liggen de wijken Castelo en Mouraira, in de maand juni vol met muziek, dansen en lekker eten tijdens Santos Popularos (patroonheilige) feesten. Baixa is het commerciële en financieel district. In het westen van de stad vindt u de bekende monumenten zoals de Belém. Wij reserveren 2 nachten Lissabon voor u.

lissabon-4

Dag 7: Lissabon
U kunt de hele dag genieten van deze mooi stad en tevens plaatsen bezoeken zoals Sintra, Estoril, Ericeira of Cascais. U komt deze dag zeker tijd tekort om alles goed te zien!

Dag 8: Lissabon – Coimbra – Aveiro – Porto (ca. 300 km)Coimbrabuilding
Coimbra was de hoofdstad van Portugal in de Middeleeuwen en werd in de Renaissance-tijd de stad van de wetenschap, nadat Dom Joao besloot om de universiteit hier naar toe te verhuizen.
Vanuit Coimbra rijdt u naar Aveiro dat aan een binnenmeer ligt van de Ria de Aveiro en wordt doorsneden door een aantal kanalen.Hierdoor wordt de stad ook wel het Venetie van Portugal genoemd. De gondels in de kanalen het Barcos Moliceiros en werden veel gebruikt voor het binnenhalen van zeewier. In de stad wordt al sinds de 10e eeuw zout gewonnen. Aansluitend rijdt u door naar het mooie Porto voor 1 overnachting en waar u zeker de avond aan de gezellige haven met imposante bruggen moet doorbrengen.

PortoDag 9: Porto – Salamanca (ca. 350 km)
Porto ligt, verbonden door  2 stalen bruggen uit de 19e eeuw (van architect Eifel), langs beiden oevers van de rivier de Douro. In het oude centrum vindt u steil aflopende, smalle straatjes met pittoreske winkeltjes en eethuisjes. Ruimte is er ook, in de kasteeltuinen, stadsparken en bij de stranden. U moet natuurlijk een bezoek brengen aan de beroemde wijnkelders, want met een glas goede Port in de hand beseft u pas hoe mooi het leven in Porto is. In de middag rijdt u weer terug naar Spanje waar wij voor u in de mooie studentenstad naar Salamanca een leuk hotel in het centrum  hebben gereserveerd! De Plaza Mayor van Salamanca is uniek en de mooiste van Spanje!

Dag 10: Salamanca – Segovia – Avila – Madrid (ca. 200 km) Salamanca
Vanaf Salamanca rijdt u via een mooie route naar Avila en Segovia. Deze steden zijn vooral bekend om de indrukwekkende stadsmuren. Het oude centrum ademt weer de typische Spaanse sfeer uit. Vanaf de heuvel heeft u een prachtig uitzicht. Aansluitend rijden we door naar de omgeving van Madrid voor uw laatste overnachting.

Dag 11: Madrid
Na uw ontbijt kunt u nog kort Madrid bezoeken. Deze wereldstad is biedt u een geweldig stadsleven met het Koninklijk Paleis, het Prado Museum, de bekende Gran Via. U kunt ook nog een wandeling maken door het doolhof van kleine straatjes. U kunt eventueel nog een extra overnachting in Madrid bijboeken!

Dagelijks aankomst tussenPrijs per persoon
2024
01/01-29/02€ 450
01/03-15/10€ 550
16/10-31/12€ 450

Inbegrepen:

 • 11 daagse autorondreis volgens programma
 • 10 overnachtingen op basis 2 pers. kamer met ontbijt in 3-en 4 sterrenhotels
 • Nederlandse routebeschrijving

Niet inbegrepen:

 • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN  (advies heenreis Madrid/terugreis Madrid)
 • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
 • overige maaltijden en locale tax in Lissabon
 • entreegelden

Toeslag:

 • 1 persoonskamer € 295

Opmerkingen:

 • deze reis is altijd te verlengen/verkorten of aan te passen, naar eigen wens
 • bij boeking ontvangt u direkt op uw bevestiging de gereserveerde hotels
 • reservering direct, of via o.m. (SGR) reisburo’s (zie boekingskantoren)

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk contact met u op over de mogelijkheden.
De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan