8 daagse autorondreis Noord Portugal & Costa Verde

costa-verde-2

Het groene Noorden van Portugal is natuur, rust, heuvels en adembenemend. Via smalle wegen kunt u dit noordelijk deel bekijken, via de druivenvelden en de Duero rivier die zich hier doorheen kronkelt.

Dag 1: Porto – Aveiro (ca. 60 km)duero
Vanaf Porto rijdt u in zuidelijke richting naar Aveiro/Caramulo, in een groene omgeving met schone berglucht. In het plaatsje zelf vindt u twee musea en even zuidwaarts van Caramulo vindt u het op 1074 meter hoog gelegen Caramulinho, waar u een prachtig uitzicht heeft. U maakt 2 overnachtingen in omgeving Aveiro/Caramulo.

john-miller-pousada-santa-marinha-guimaraes-costa-verde-portugal-europe_i-G-24-2424-SGYXD00ZDag 2: Aveiro e.o.
Vandaag kunt u het groene en deels ongerepte gebied van Costa Nova verkennen.
Aveiro heeft een grote zeehaven was en en bekend stond door de zoutwinning en kabeljauwvisserij. Helaas is de haven verzand en de grote rijkdom verdwenen, maar het is een mooi plaats met een zeer gezellig centrum gelegen aan een kanaal die uitkomt in de “ria”, de lagune. De lagune beslaat ongeveer 65 vierkante km. en is bijna 50 km. lang. U vindt er bossen, de zoutpannen van Aveiro en het natuurreservaat van São Jacinto (met de duinen) tot aan de stranden van Costa Nova, een schattig badplaatsje met typische gestreepte huizen in diverse kleuren.

Vanuit Aveiro kunt u een boottochtje maken door de kanalen in een “moliceiro”. Dit is een kleurrijke boot waarmee men de zeewier uit zee haalt voor kunstmest. Chemische kunstmest heeft de vraag naar “moliço” (mest van zeewier) verminderd, vandaar dat er nu veel van deze boten omgebouwd zijn voor een boottochtje over de kanalen.

Dag 3: Aveiro – Coimbra – Vila Real (ca. 100 km) RONDREIS_NOORD_PORTUGAL__Portugal_Auto_rondreis_Fly_drive_Noord_Portugal___incl__huurauto_8   
Vanuit Caramulo/Aveiro kunt u vandaag starten met een bezoek aan Coimbra en aansluitend naar Viseu, hier vindt u het standbeeld van de vrijheidsstrijder tegen de Romeinen: Viriato. Viseu heeft een leuk centrum, een mooie kathedraal en musea.

Ten slotte kunt u oude universiteitsstad Coimbra bezoeken met een prachtig centrum,  kathedraal, het Augustijner klooster of het museum van Coimbra. Natuurlijk zijn de imposante universiteitsgebouwen zeker een bezoek waard. En u kunt heerlijk wandelen bij “Quinta das Lagrimas” met de “Liefdesbron” (Fonte dos Amores), of in de Botanische tuin van Coimbra. Vervolgens rijdt u naar Vila Real voor 2 nachten. 

260px-VilaRealSquareDag 4: Vila Real
Deze plaats, gelegen aan de rivieren de Corgo en de Cabril, is gesticht door koning Dinis. Vila Real is een druk handelscentrum en een goed beginpunt om het Douro-dal en het natuurreservaat “Parque Natural do Alvão” te bezoeken. Even buiten Vila Real vindt u het slot Solar de Mateus met bijbehorend park. Het paleis is bekend van de etiketten van de Mateus Rosé. Beslist een bezoek waard!

Tevens is het ook erg leuk om een bezoek te brengen aan de wijnkelders van Murganheira. Hier kunt u de heerlijke sprankelende wijn van dit gebied proeven.
Na Lamego bezocht te hebben, vervolgt u de weg naar het noorden en komt bij de Douro rivier uit, bij het plaatsje Peso da Régua. U bevindt zich in één van de mooiste gebieden van Portugal.  U heeft alle tijd om dit prachtige gebied te bekijken en eventueel een boottochtje over de Douro rivier te maken.

Ook kunt u een bezoek brengen aan Lamego, een mooi en rustig plaatsje bekend voor zijn ham en wijn. Lamego bestaat uit de benedenstad met een gezellig centrum en de bovenstad. De benedenstad wordt verbonden met de bovenstad door statige trappen die u leiden naar de Romaanse kathedraal die zeker een bezoekje waard is. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de plaats Lamego. U kunt ook met de auto naar boven, als u geen trappen wilt lopen. Verder kunt u het 12de-eeuwse kasteel van Lamego bezoeken.

Mogelijkheden vanuit Vila Real: Porto-Rotondo  
Peso da Régua
Dit plaatsje is het centrum van het portdistrict. Het gebied tussen Régua en Pinhão heeft de naam “wijnland”. Langs de Douro-rivier vindt u overal hellingen vol wijnstokken.Vanuit hier worden de wijnvaten vervoerd naar de portkelders in Porto. Als u Régua inrijdt over de brug over de Douro-rivier, heeft u een prachtig uitzicht.

Pinhão
Rustig plaatsje, prachtig gelegen aan de Douro-rivier. Veel beroemde portnamen hebben “quintas” (landgoed) in de buurt van Pinhão. Het treinstation is een bezoekje waard en aan de rivier kunt u op een terrasje onder het genot van een portwijntje genieten van het prachtige uitzicht over de Douro. Vanaf hier kunt u prachtige boottochten maken over de Douro rivier.

Amarante
Amarante wordt ook wel het “centrum van de Vinho Verde” genoemd… Vinho verde is groene wijn. De kleur is niet groen, maar de wijnranken worden gekweekt op groen graniet en de wijn wordt gemaakt van groene, nauwelijks rijpe druiven. Deze frisse wijn heeft een laag alcoholpercentage en is vooral heerlijk als u ‘m ijskoud drinkt!

Serra do Marão e Alvão
De vallei waarin Casa da Campeã is gelegen, bevindt zich tussen twee bergheuvels: Marão en Alvão. Het is een prachtig gebied waar u heerlijk kunt wandelen.

Chaves
Vandaag gaat de tocht verder naar het noorden richting Chaves. Chaves is beslist de moeite waard om te bezoeken!
Bij Chaves volgt u de prachtige route naar Montalegre, gelegen op een plateau in het noorden van het Barroso gebergte. Het gebergte bestaat uit heideachtige heuvels en wordt in tweeën gedeeld door het enorme stuwmeer “Barragem do Alto Rabagão. Hier liggen vele waterreservoirs, ontstaan door het indammen van rivieren om waterkracht op te wekken. In Montalegre vindt u een 14e eeuwse kasteelruïne.Het plaatsje is ontstaan door de warmwaterbronnen en de goudmijnen. De warmwaterbronnen zijn nog steeds beroemd. Ook de ham van Chaves is bekend. Verder heeft Chaves een oud, historisch centrum met diverse bezienswaardigheden. Zo kunt u een bezoek aan de prachtige Misericórdia kerk met zijn azulejos niet missen en ook de Romeinse brug met zestien bogen is het bezichtigen waard. Vanuit het centrum is het een paar minuten lopen naar één van de warmste bronnen van Europa. Het omhoog borrelende water heeft een temperatuur van 73º en wordt aanbevolen voor de behandeling van diverse ziekten, zoals reuma.

Dag 5 en 6: Vila Real – Braga (ca. 110 km)
Vanaf Vila Real rijdt u via een mooie route naar Braga, deze plaats heeft een rijke historie en biedt u een fijn verblijf, Wij hebben 2 nachten voor u gereserveerd in Braga. Deze plaats met ongeveer 30 kerken en kapellen is gebouwd door de aartsbisschoppen. Het centrum van de stad is een druk plein, de Praça da República. Even buiten Braga ligt op een heuvel de kathedraal, een populair pelgrimsoord, genaamd Bom Jesus do Monte.

Behalve een beeld van paus Pius XII, vindt u er monumentale trappen, kapellen, beelden en een groot park waar u een prachtig uitzicht heeft. In Guimarães is het koninkrijk Portugal geboren. Guimarães is een gezellige stad met een heel leuk centrum. Even buiten het centrum, boven op een heuvel, ligt één van de mooiste Pousadas van Portugal, vroeger een klooster. Absoluut een bezoekje waard (volg de borden “Penha”). In Guimarães staat het Paleis van de hertogen van Bragança. Dit paleis kunt u bezoeken. Links van het paleis staat het standbeeld van Afonso I, de eerste koning van Portugal. Vanuit het centrum gaat een kabelbaan naar het Penha gebergte.                                                  

Dag 7: Braga – Porto (ca. 55 km)
Vandaag raden wij u aan vroeg te vertrekken, vooral als u ook nog wat van Porto wilt zien.  Wij hebben voor u de laatste nacht in Porto gereserveerd.

pestana-portoPorto
Na Lissabon de grootste stad van Portugal. In Porto vindt u veel historie, cultuur, handelskantoren en portkelders gelegen aan de rivier de Douro. Het is mogelijk om de portkelders te bezoeken. Er worden dagelijks rondleidingen georganiseerd.

Verder kunt u ook een boottochtje maken over de Douro in een “barco rabelo”, de naam van de kleine boten die werden gebruikt op de Douro voor het transport van de portvaten.
De oude volkswijk “Cais de Ribeira” is heel gezellig voor een wandeling. Heel indrukwekkend is de uit twee verdiepingen bestaande Dom Luis brug over de Douro rivier. Verder vindt u in het centrum diverse bezienswaardigheden, zoals de prachtige gebouwen: het Bisschoppelijk Paleis, de Kathedraal (Sé) en diverse kerken. Vanaf het klooster Nossa Senhora do Pilar heeft u een mooi uitzicht op Porto. U kunt een verlenging bij ons reserveren in Porto.

Porto

Vertrek dagelijks tussen:Prijs per persoon
2024
01/01-15/04€ 335
16/04-15/10€ 455
16/10-31/12€ 350

Inbegrepen:

  • 8 daags prorgamma als boven beschreven
  • 7 overnachtingen in 3-en 4 sterrenhotels met ontbijtbuffet
  • prijs per persoon op basis 2 pers.kamer
  • routebeschrijving in het Nederlands en informatie

Niet inbegrepen:

Opmerkingen:

  • deze reis is altijd te verlengen/verkorten of aan te passen, naar eigen wens
  • bij boeking ontvangt u direkt op uw bevestiging de gereserveerde hotels
  • reservering direct, of via o.m. (SGR) reisburo’s (zie boekingskantoren)

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk contact met u op over de mogelijkheden.
De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan