10 daagse autorondreis Noord Spanje & Picos de Europa

picos-de-europa-2De Picos de Europa (letterlijk: “Pieken van Europa”) is een bergketen in het noorden van Spanje onderdeel van het Cantabrisch Gebergte en dat het hoogste deel vormt. De bergketen ligt zo’n 20 km ten zuiden van de Spaanse noordkust op de grens van de autonome regio’s Asturië, Cantabrië en Castilla en Leon.

Dag 1: Bilbao (of Madrid)
Bilbao-1Deze stad staat bekend om het Frank O. Gehry’s Güggenheim museum, het nieuwe icoon van deze Baskische industrie stad, waardoor een schitterende rivier doorheen kronkelt. Bezoek het museum en de oude stad met zijn historische 7-straatjes.

Dag 2: Bilbao – Santander – Santillana del Mar (ca. 125 km)
In de morgen rijdt u langs de wilde kust van Cantabrië en kunt een aantal kleine middeleeuwse haventjes bezoeken waar deze provincie zo rijk aan is. Breng een bezoek aan Castro Urdiales met zijn bekende strand, de visafslag en de vuurtoren van Santa Maria. Aansluitend bezoekt u Laredo, een historisch dorp met rijke historie. Aansluitend rijdt u naar Santander, de grootste en meest indrukwekkende stad van Cantabrië met het schiereiland en Magdalena Kasteel. In de namiddag rijdt u door naar Santillana del Mar waar u een bezoek kunt brengen aan het Barreda Paleis en andere Romeinse overblijfselen. Wij reserveren voor u 2 nachten in dit middeleeuws dorpje.

Dag 3: Santander/Santillana del Mar
Vanaf Santillana del Mar kunt u vandaag het Nationaal Park Picos de Europa bezoeken dat gelegen is op slechts op een uur rijden. In het bezoekerscentrum kunt u informatie krijgen over het Nationale Park en het indrukwekkende gebied.

Dag 4: Santillana del Mar – Oviedo/Gijón (ca. 150 km)
santander-2Na het ontbijt rijdt u verder langs de imposante kust en rijdt u door de Picos de Europa Asturias binnen. Onderweg kunt u nog de middeleeuwse plaatsen San Vincente de la Barquera en het rivierengebied van Castilla bezoeken met het klein haventje. Vergeet niet de Gotische kerk van Santa Maria de bezoeken. Ook kunt u in het binnenland Cavadonga bezoeken, met enkele middeleeuwse overblijfselen. Aansluitend naar Oviedo/Gijon voor overnachting. Oviedo staat bekend door het historische centrum met zijn Foncalada, de Camara Santa en de San Tirso.

Dag 5: Gijon/Oviedo – Viveiro (ca. 190 km)
Viveiro is het uiterst noordelijk puntje, gelegen aan de kust in de provincie Lugo. Een landelijke omgeving met de dorpen Galdo, Landrove, Magazos, Verxeilles en San Pedro. Aan het gezellige haventje kunt u de beste visgerechten krijgen die dagelijks vers worden aangevoerd.

Dag 6: Viveiro – La Coruña (ca. 110 km)
Vanaf Viveiro rijdt u verder langs de kust naar de fiere havenstad La Coruña met de in de 18e eeuw door de Romeinen gebouwde blikvanger Torre de Hércules, de oudste nog werkende vuurtoren van Europa. Een fiks klimmetje (242 treden) naar boven wordt beloond met een mooi zicht op de oceaan.

santiago-de-compostela-1

Dag 7: La Coruña – Santiago de Compostela (ca. 75 km)
U rijdt vandaag vanaf La Coruña in zuidelijke richting naar de eindbestemming van de bekende Pelgrimsroute Santiago de Compostela. Hier kunt u de geschiedenis van de heilige Jacobus (=Santiago) ontdekken, die hier kort na zijn dood van Jezus naar toe kwam om het evangelie te verkondigen. Sinds de Middeleeuwen is de stad een belangrijk bedevaartsoord en tot de dag van vandaag arriveren de moderne Pelgrims in Santiago voor een bezoek aan de Romaanse kathedraal. Overnachting in Santiago de Compostela.

Dag 8: Santiago de Compostela – León (ca. 350 km)
leon-2We zetten onze koers naar de oude stad Leon en u kunt hier de kathedraal bezoeken met zijn prachtige glas in lood ramen en het “Panteon de los Reyes”, waar de koningen van het koninkrijk Leon werden begraven. Overnachting in Leon.

Dag 9: Leon – Burgos (ca. 175 km)
Vanaf Leon rijdt u naar de bakermat van het oude koninkrijk Castillië: Burgos. Deze stad beleefde de grote bloei inde tijd van de gotiek. Getuige hiervan is de prachtige kathedraal die door elke pelgrim, op weg naar Santiago, wordt bezocht Sinds kort is er in de stad ook een Museum van de Evolutie van de Mens naar aanleiding van de vele opgravingen in deze omgeving. We overnachten in Burgos.

Dag 10: Burgos – Bilbao (ca. 160 km) of (Madrid ca. 240 km)
Afhankelijk van uw terugvlucht en luchthaven rijdt u terug naar Bilbao of Madrid. Indien u dit wenst kunnen wij een aantal nachten extra voor u reserveren in/rond Madrid.

aankomst dagelijks2 pers kamerbijzonderheden
2024incl ontbijt
01/01-29/02€ 350
01/03-15/03€ 450
16/03-30/06€ 550
01/07-30/09€ 595
01/10-31/12€ 525
* prijzen per persoon

Inbegrepen:

  • 10 dagen/9 nachten op basis 2 pers. kamer met ontbijt
  • overnachtingen in goedgelegen en veelal kleinschalige 3/4-sterrenhotels
  • voucherpakket met Nederlandse routebeschrijving

Niet inbegrepen:

Opmerkingen:

  • deze reis is altijd te verlengen/verkorten of aan te passen, naar eigen wens
  • bij boeking ontvangt u direct op uw bevestiging de gereserveerde hotels
  • reservering direct, of via o.m. (SGR) reisbureaus (zie boekingskantoren)

[mk_toggle style=”fancy” title=”KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER …” icon=”moon-arrow-right-2″][vfb id=’9′][/mk_toggle]

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk contact met u op over de mogelijkheden.
De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan