10 daagse autorondreis Traditioneel Noord Spanje

olite-1Tijdens deze mooie autorondreis leert u naast de grote steden Bilbao, San Sebastian, Pamplona en A Coruña ook de charme van dit deel van Spanje, de natuur en kleine authentieke dorpen kennen in de regio’s Baskenland, Cantabrië, Asturië, Galicië, Navarra en La Rioja. De ideale rondreis voor de natuur, cultuur en gastronomie liefhebber om zo het echte Spanje te leren kennen.

Dag 1: Bilbao
tapas-2Hoewel Bilbao, de belangrijkste stad van Baskenland, ook een economisch en industrieel centrum is, merkt u daar weinig van in het aantrekkelijke stadscentrum. Een aanrader hier is zeker het Guggenheim museum, ontworpen door Frank Gehry en prachtig gelegen aan de oevers van de Nervión. Het oudste gedeelte van de stad bestond uit zeven straten en is daarom nog steeds gekend als de Siete Calles. Hier vinden we de belangrijkste winkels en een haast oneindig aanbod aan bars en restaurants. Overnachting in Bilbao.

Dag 2: Bilbao – San Sebastian – Hondarribia – Pamplona (ca. 155 km)
Vanuit Bilbao rijden we naar San Sebastián, een van de mooiste steden van Europa. Vooral het perfecte schelpvormige strand, de Bahía de la Concha, en de vissershaven zijn adembenemend mooi. De Spaanse Koninklijke familie bracht al menig zomers door in deze prachtige, door bergen omringde baaien en stranden. San Sebastián heeft hierdoor een aristocratische uitstraling, maar het oude centrum is nog bijzonder levendig. Vlakbij ligt Hondarribia, een kleine maar charmante stad met een duidelijk Franse invloed. We wandelen langs de Calle San Pedro, een straat met typische vissershuisjes met felgekleurde gevels en houten balkons. We reizen verder naar Pamplona voor de overnachting.

Dag 3: Pamplona – Olite – Logroño (ca. 85 km)
Vandaag bezoeken we Pamplona. De hoofdstad van Navarra is een stad vol contrasten. Kronkelende, nauwe straatjes van de oude wijken monden uit in moderne lanen. De belangrijkste bezienswaardigheid van het stadscentrum is ongetwijfeld de 12de-eeuwse kathedraal waarvan het gotische klooster vaak wordt bestempeld als een van de mooiste ter wereld.

Pamplona-1Elk jaar in juli verandert Pamplona in een bruisend volksfeest, waarbij een kudde stieren doorheen de straten wordt gejaagd. Voor de jongemannen van de stad is dit het moment bij uitstek om hun moed te tonen en de stieren uit te dagen, voor de andere inwoners is het vooral een goede reden om stevig uit de bol te gaan. We vertrekken vervolgens naar Olite. Dit kleine stadje wordt volledig gedomineerd door een middeleeuwse verdedigingsburcht. Tot de 16de eeuw was het de residentie van de koningen van Navarra en daarom kreeg het ook de benaming ‘Koninklijk Paleis’.

We reizen verder naar Logroño, een Romeinse havenstad die in de middeleeuwen als tussenstop diende voor de pelgrims die op weg waren naar Santiago de Compostela. De indrukwekkende 15de-eeuwse kathedraal van Santa María de la Redonda torent hoog boven de stad uit. In Logroño staat vooral de wijnbouw centraal, net zoals in de rest van de provincie, en in de nazomer wordt de wijnoogst dan ook uitbundig gevierd. Overnachting in Logroño.

Dag 4: Logroño – Santo Domingo de la Calzada – Burgos (ca. 200 km)
Na een bezoek aan Santo Domingo de la Calzada vertrekken we naar Burgos. Koning Alfonso III stichtte deze stad in 844 onder de naam El Cid in de vallei van de rivier de Arlanzón. Burgos werd vroeger hoofdzakelijk bewoond door Joodse en mudéjar-handelaars. De prachtig bewaarde middeleeuwse en renaissancepaleizen en -kerken zijn slechts een paar indrukwekkende voorbeelden van de Spaanse architectuur.

Vervolgens bezoeken we het dorp Lerma met haar vele prachtige gebouwen uit de vroege 17de eeuw. Daarna reizen we verder naar Aranda aan de Duerorivier. In het centrum van deze stad staan nog steeds een aantal authentieke herenhuizen en onder de grond bevindt zich een netwerk van tunnels die al sinds de middeleeuwen dienst doen als wijnkelders, ook wel bodega’s genoemd. Aansluitend kunt u een bodega bezoeken van een lokale wijnfabrikant. Overnachting in of omgeving Burgos.

zamora-2

Dag 5: Burgos– Peñafiel – Valladolid – Tordesillas – Zamora (ca. 190 km)
Vandaag gaan we eerst naar Peñafiel, een van de belangrijkste forten van middeleeuws Castilla. De bergruggen tussen de rivieren Duero en Duratón vormen hier een natuurlijke verdediging die door de bouw van vestingwerken nog werd versterkt. Vervolgens reizen we verder naar Valladolid voor een stadsrondrit. De huidige hoofdstad van Castilla y León, de geboorteplaats van vele Spaanse monarchen, is bezaaid met monumenten. We bezoeken hier het San Gregoriomuseum. Onze laatste halte is Tordesillas, een middeleeuws stadje met een mooi authentiek Castiliaans marktplein. Verder naar Zamora voor de overnachting.

Dag 6: Zamora – Ourense (ca. 250 km)
santiago-3We beginnen de dag met een bezoek aan Zamora. Behalve enkele muren van de christelijke vestingwerken, loont vooral de kathedraal de moeite. De verschillende architecturale stijlen en vooral de bijzondere Byzantijnse koepel maken van deze kathedraal een uniek monument. We rijden vervolgens naar Ourense via de kloof van de Garganta del Sil, een indrukwekkend stukje natuurschoon met spectaculaire vergezichten. Miljoenen jaren heeft het gekost voor de rivier de Sil dit diepe dal heeft kunnen uitslijpen.

Ourense is de hoofdstad van de enige, niet aan de kust gelegen Galicische provincie en heeft een zeer oude geschiedenis. De Puente Viejo, de oude brug, dateert uit de Romeinse tijd en hoewel deze brug in de loop der eeuwen een paar keer werd herbouwd, is het nog steeds de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. De Burgas zijn ook de moeite waard. Deze unieke warmwaterbronnen bereiken een temperatuur van maar liefst 70 graden Celsius. Overnachting in Ourense.

Dag 7: Ourense – Santiago de Compostela (ca. 110 km)
We rijden vandaag naar Santiago de Compostela doorheen het landschap van de Rías Altas en passeren langs plaatsen zoals Pontevedra, Sanxenxo, Cambados en Arousa, oude nobele stadjes en toeristische badplaatsen. Aankomst in Santiago de Compostela. Centraal staat de kathedraal van Santiago waarvan de bouw begon in de 11de eeuw en pas bijna twee eeuwen later werd voltooid. Langs de kathedraal ligt het klooster van San Martín Pinario. Volgens de legende werden de torens nooit afgewerkt omdat ze anders een schaduw konden werpen op de glorie van de kathedraal. Overnachting in Santiago de Compostela.

a-coruña-1Dag 8: Santiago de Compostela – A Coruña – Oviedo (ca. 300 km)
Vanaf Santiago de Compostela rijdt u in noordelijke richting naar de mooie stad A Coruña. Aansluitend rijdt u langs de noordkust naar Oviedo voor overnachting.

Dag 9: Oviedo – Santillana del Mar/Santander (ca. 170 km)
Vanaf Oviedo rijdt u via de Picos de Europa-autoroute naar het Middeleeuwse plaatsje Santillana del Mar. Deze autovrije plaats staat erg bekend om de rijke historie. U kunt ook nog de mooie en stijlvolle stad Santander bezoeken (ca. 30 km)

Dag 10: Santillana del Mar – Bilbao (ca. 130 km)
Vanaf Santillana del Mar rijdt u weer terug naar Bilbao.

traditioneel

aankomst dagelijks2 pers kamerbijzonderheden
2024incl ontbijt
01/01-29/02€ 350
01/03-15/03€ 450
16/03-30/06€ 550
01/07-30/09€ 595
01/10-31/12€ 525
* prijzen per persoon

Inbegrepen:

  • 10 daagse autorondreis volgens programma
  • 9 nachten op basis 2 pers. kamer in 3-4 sterrenhotels
  • 9 x ontbijt (buffet)
  • Nederlandse routebeschrijving/suggestie en informatiepakket plaatsen/bezienswaardigheden

Niet inbegrepen:

Opmerkingen:

  • deze reis is altijd te verlengen of te wijzigen.
  • naar wens reserveren wij voor u ook overnachtinghotel(s) in Frankrijk
  • u kunt deze reis ook starten vanaf Madrid

[mk_toggle style=”fancy” title=”KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER …” icon=”moon-arrow-right-2″][vfb id=’9′][/mk_toggle]

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk contact met u op over de mogelijkheden.
De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan