8 daagse autorondreis Stijlvol Spanje

cuenca-3

Deze autorondreis start vanaf de oostkust van Spanje in Valencia. Deze mooie stad met veel musea en mooi aangelegde parken biedt alles om uw Spanje rondreis te starten. Aansluitend naar de hangende huizen van Cuenca, het historische hoogtepunt Toledo en aansluitend brengt u een bezoek aan de hoofdstad Madrid.

Dag 1: Valencia
Uw autorondreis start vanaf Valencia waarbij u kunt genieten van deze mooie stad. Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u vandaag eventueel het nieuwe deel van de stad zien met de futuristische bouwwerken. De “Cuidad de Artes” werd grotendeels gebouwd door de architect Santiago Calatra en deze zal grote indruk op uw maken. Ook bent u in de gelegenheid een aantal gebouwen te bezoeken om ook een goede indruk te krijgen van de hoogstandjes van deze bouwstijl. U verblijft 2 nachten in Valencia.

Dag 2: Valencia
Vandaag kunt u naar het oude centrum om een stadswandeling te maken, u kunt hier de lunch gebruiken en hebt voldoende vrije tijd om te winkelen en het historische of nieuwe centrum te ontdekken. Tevens kunt u musea naar keuze bezoeken waar u zeker tijd te kort zult komen.

Dag 3: Valencia – Wijnroute – Requena – Cuenca (ca. 200 km)
U rijdt vandaag het binnenland van Spanje binnen en via mooie wegen en langs wijnvelden arriveert u in Requena. Wij adviseren u hier een van de bodega’s te bezoeken. Aansluitend rijdt u door naar Cuenca een prachtige en historische plaats met smalle straatjes, tunnels, pleintjes en mooie gebouwen die uit de Arabische en Joodse geschiedenis stammen. De stad staat ook op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. U ziet hier ook de unieke hangende huizen aan en op de rotsformaties. Deze plaats zal grote indruk op u maken. U overnacht in de buurt van Cuenca

Dag 4: Cuenca – Toledo – Madrid (ca. 260 km) 
Na het ontbijt rijdt u vanaf Cuenca naar Toledo. Er is bijna geen stad in Europa die u meer het gevoel geeft in de Middeleeuwen te dwalen. Honderden monumentale gebouwen staan nog recht overeind op de juiste plaats. Het is een “eldorado” van architectuur geschiedenis. Al het moois ligt binnen de goede bewaarde stadsmuren en in de bocht van de brede rivier: de Rio Tajo. De Joodse wijk, het Alcazar, paleizen en kloosters liggen allen in een prettig wandelgebied. We maken een wandeling door het doolhof van de kleine straatjes langs de beroemde kathedraal (entree ca. € 7.00 p.p.) en de voormalige 14 eeuwse synagogen. Toledo is een groot museum, ook vanwege de beroemde schilder El Greco. In de namiddag verlaat u Toledo en rijdt in 1 uur naar Madrid waar u 3 nachten zult verblijven.

Dag 5: Madrid
In de morgen kunt u rustig deze grote stad bekijken of een stadsrondrit maken waarbij u de imposante gebouwen van deze grote stad zult zien, zoals het grote Plaza Cibeles plein, de Plaza Espana en de Gran Via. Ook kunt u bijvoorbeeld het Prado museum of het Koninklijk Paleis bezoeken of door het oude centrum wandelen met de Plaza Mayor en Puerta de Sol.

escorial-1

Dag 6: Madrid – El Escorial – Madrid (ca. 60 km)
Na het ontbijt kunt u naar het indrukwekkende El Escorial rijden, dat ca. 30 km ten noorden van de stad ligt. In opdracht van Philips II werd op de zuidflank van de Sierra de Guadarrama een klooster gebouwd dat ook dienst zou doen als paleis: San Lorenzo del Escorial (entree ca. € 10 p.p.) Het complex omvat naast een klooster en een paleis met veel kunstschatten ook een basiliek met het Koninklijk Pantheon. Naar wens van zijn vader Karel V werd deze laatste rustplaats gebouwd onder het hoofdaltaar van de kerk. Bijna alle vorsten van Spanje en hun echtgenoten rusten hier en de overige familieleden liggen in het Pantheon de Los Infantes.

Dag 7: Madrid – Aranjuez – Albacete (ca. 250 km)
Vanaf Madrid rijdt u eerst naar het historische plaatsje Aranjuez (ca. 50 km) waar u dit bijzondere dorp kunt bezoeken. Het Palacio Royal heeft een residentie van de Koning van Spanje en het enorme paleis is open voor het publiek. Aansluitend rijdt u door naar Albacete  in de provincie Castilla & La Mancha voor uw laatste overnachting.

Dag 8: Albacete – Valencia (ca. 185 km)
Vanaf Albacete rijdt u in ca, 1,5 uur terug naar Valencia om uw terugreis te maken of u kunt eventueel nog verlengen in deze stad.

aankomst dagelijksprijs per persoonbijzonderheden
2024
01/01-29/02€ 395
01/03-31/10€ 525
01/11-31/12€ 395


Inbegrepen:

  • 8 daagse autorondreis  volgens programma
  • 7 overnachtingen in 3-en 4 sterrenhotels met ontbijtbuffet
  • hotelvoucher-pakket in handige map
  • Nederlandse routebeschrijving

Niet inbegrepen:

Opmerkingen:

  • deze reis is altijd te verlengen/verkorten of aan te passen, naar eigen wens
  • bij boeking ontvangt u direkt op uw bevestiging de gereserveerde hotels
  • reservering direct, of via o.m. (SGR) reisburo’s (zie boekingskantoren)

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk contact met u op over de mogelijkheden.
De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan