8 daagse autorondreis Madrid-Toledo-Salamanca-Avila-Segovia

madrid-palacio-real-1

U kunt deze mooie rondreis per eigen auto of huurauto maken, waarbij u overnacht in prima 3-en 4 sterrenhotels in en rond de steden.

Dag 1: Madrid
Madrid-15
Na aankomst op de luchthaven Madrid  rijdt u naar uw eerste overnachtingshotel nabij de luchthaven (met goede metroverbinding naar het centrum) of nabij het drukke centrum van de stad.  U verblijft hier 3 nachten.

Dag 2 en 3: Madrid
U kunt vandaag de stad gaan bezoeken waarbij u kunt starten bij Metro-Station Callao en een wandeling door de oude stad kunt maken. Suggesties zijn o.m. het Koninklijk Paleis, Puerta del Sol, Plaza Mayor, het Prado- of Thyssen Museum of heerlijk slenteren door de stad langs de vele winkels aan de Gran Via en de vele zijstraten. Ook kunt u in de middag naar het El Escorial rijden, het grootste van alle klooster paleizen van Spanje. Gebouwd in opdracht van Philips II en fraai gelegen tegen de zuidhelling van de Sierra de Guardarrama. Een zeer indrukwekkend en wereldberoemd bouwwerk dat vele kunstschatten en werken van bekende kunstenaars bevat. Tevens is hier de laatste rustplaats van de Koninklijke familieleden.

Toledo-2Dag 4: Madrid – Toledo (ca. 40 km)
Vanuit het hotel rijdt u zo de snelweg op naar Toledo. Er is bijna geen stad in Europa die u meer het gevoel geeft in de Middeleeuwen te dwalen. Honderden monumentale gebouwen staan nog recht overeind en op de juiste plaats. Het is een ‘eldorado’ van architectuurgeschiedenis. Al het moois ligt binnen de goed bewaarde stadsmuren en in de bocht van de brede rivier de Rio Tajo. De joodse wijk, het Alcazar, paleizen en kloosters liggen allen in een prettig wandelgebied. U overnacht in Toledo.

Dag 5: Toledo – Salamanca (ca. 230 km)
Na het ontbijt rijdt u naar Salamanca en u kunt onderweg nog enkele stops maken in een aantal historische plaatsen langs de mooie route. U verlaat het omliggend gebergte van Madrid weer, waarna u door een prachtig natuurlandschap rijdt met pittoreske plaatsjes naar Salamanca. U verblijft 2 nachten in Salamanca.

Dag 6: Salamanca
Salamanca-3
Door de vele (taal) studenten is het altijd erg gemoedelijk in Salamanca. De Slag van salamanca in 1812 betekende het einde van Napoleons verblijf in Spanje. De schade was enorm en de overgebleven gebouwen zijn in Romaanse, Gotische of Renaissance stijl. Zoek de kikker (La Rana) op de oudste universiteit van Spanje en bezoek de kathedralen. Sinds 1988 staat het oude centrum van de stad ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Avila-1Dag 7: Salamanca – Avila – Segovia (ca. 190 km)
Vanaf Salamanca rijdt u eerst naar de stad Avila, een mooie plek om even te stoppen om deze oude stad met stadsmuur met 88 torens en 9 toegangspoorten te bezoeken. In de middag komt u aan in Segovia met haar ommuurde binnenstad met veel Romeinse en middeleeuwse monumenten. Zo zijn er het Aquaduct van Trajanus en de kathedraal “La Dama de las Catedrales”op de gezellige Plaza Mayor. Niet voor niets staat Segovia op de werelderfgoedlijst van UNESCO. U overnacht in Segovia of Avila.

Dag 8: Segovia/Avila – Madrid (ca. 90 km)
Er valt ongetwijfeld nog genoeg te zien in deze historische stad. U kunt er ook voor kiezen om vandaag naar het koninklijk paleis “La Granja “te rijden; een imponerend barok paleis met mooie tuinen en fonteinen. La Granja was een belangrijk zomerpaleis van diverse Spaanse koningen.Ook kunt u naar het 40 kilometer verderop gelegen plaatsje Pedraza rijden, een typisch Spaans historisch stadje. Aansluitend terug naar Madrid.

Mapa Madrid-Segovia

Vertrek dagelijks tussen:Prijs per persoon
2024
01/01-15/03€ 425
16/03-31/10€ 495
01/11-31/12€ 425

Inbegrepen:

 • 7 overnachtingen op basis 2 pers. kamer met bad/douche/toilet
 • 7 keer ontbijtbuffet
 • verblijf in 3- en 4 sterrenhotels
 • routebeschrijving, kaarten en informatie in het Nederlands inclusief voucher-pakket

Niet inbegrepen:

 • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
 • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
 • overige maaltijden
 • evt. toeslag 1 persoonskamer (op aanvraag)
 • entreegelden
 • eventuele parkeerkosten
 • eventuele verlengingskosten indien u dit wenst

Opmerkingen:

 • deze reis is altijd te verlengen/verkorten of aan te passen, naar eigen wens
 • bij boeking ontvangt u direkt op uw bevestiging de gereserveerde hotels
 • reservering direct, of via o.m. (SGR) reisburo’s (zie boekingskantoren)

[mk_toggle style=”fancy” title=”KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER …” icon=”moon-arrow-right-2″][vfb id=’9′][/mk_toggle]

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk contact met u op over de mogelijkheden.
De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan

Op Maat Reizen

Bij AutoReisWinkel zijn we gespecialiseerd in OP MAAT REIZEN waardoor u geheel naar eigen wens uw reis samen kunt stellen, zonder extra bijkomende kosten!!