8 daagse autorondreis Spaanse World Heritage UNESCO

avila-1

Deze autorondreis brengt u rond de steden van Madrid die onder bescherming en op de Werelderfgoedlijst staan van de UNESCO. Steden en plaatsen vol historie en met een rijk verleden.

Dag 1: Madrid
Toledo-2De rondreis start in Madrid waar u 1 nacht verblijft. Wij hebben voor u een hotel gereserveerd in één van de betere wijken van de stad vlakbij de metro naar het centrum.
Overnachting in Hotel Silken Torre Garden *** of gelijkwaardig.

Dag 2: Toledo (ca. 85 km) 
Er is bijna geen stad in Europa die ons meer het gevoel geeft door de Middeleeuwen te dwalen. Honderden monumentale gebouwen staan nog recht overeind op de juiste plaats. Het is een eldorado van architectuur en geschiedenis. Dat de oude Spanjaarden er net zo over dachten blijkt uit de grote aantrekkingskracht van Toledo. Zoals mag worden verwacht ligt al dat moois binnen de goed bewaarde stadsmuren en in de bocht van een brede rivier: de Rio Tajo. De joodse wijk, het Alcazar, paleizen en kloosters liggen allen in een prettig wandelgebied. Overnachting in Hotel Eurostars Toledo **** of gelijkwaardig.

Caceres-3Dag 3: Madrid – Caceres (ca. 262 km)
Na een vroeg ontbijt volgt u de route langs de Tajo rivier waarna u uitkomt in de bergen van Extramadura en het Guadalupe heiligdom. Hier kunt u de collectie zien van kunstwerken tot de 18e eeuw, de mooiste van Zurbaran. Ook mooi zijn de nauwe straatjes, het San Juan ziekenhuis en het Colegio de Gramatica dat nu een luxe parador is. Tevens kunt u hier een bezoek brengen aan een Arabisch kasteel uit de 10e en 11eeeuw met prachtige vleugels. U overnacht in Caceres.

Dag 4: Caceres – Salamanca (ca. 200 km)                                                                                                     
Het groot aantal mooie gebouwen, huizen en paleizen rond de Plaza Mayor van Caceres doen u terugdenken aan het verre verleden en rijke geschiedenis. Binnen de stadsmuren van het Almohad zijn de Golfines, het Toledo Moctezuma, Godoy Carvajal en andere paleizen. Via de zilverroute uit de Romeinse tijd komt u bij de ommuurde stad Plasencia met smalle straatjes die gelegen zijn rondom de Plaza Mayor. Bekend zijn de twee kathedralen die met elkaar zijn verbonden. U vervolgt de zilverroute en passeert het Sistema Central berggebied van Castille en Leon. U maakt 2 overnachtingen in Salamanca.

salamanca-3

Dag 5: Salamanca
Avila-1Salamanca herbergt de beroemdste universiteit van Spanje die gehuisvest is in een aantal historische gebouwen. Een unieke studentenstad waar de jonge bevolking en de toeristen goed samengaan. U kunt een terrasje nemen op de mooiste Plaza Mayor van Spanje, het Monterrey Palace bezoeken of slenteren door de unieke straatjes van de stad. U kunt tijdens een wandeling de mooie goedbewaarde brug bewonderen en vele gebouwen uit de Middeleeuwen en Renaissance tijd. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het Art Deco museum in Casa Lis.

Dag 6: Salamanca – Avila – Segovia (ca. 165 km)
Vandaag rijdt u een mooie route door het landschap van de binnenlanden van Spanje. U rijdt eerst naar het ca. 65 km verderop gelegen Avila. Dit is de geboorteplaats van de beroemde Spaanse mysticus Santa Teresa de Jesus en Saint John. U komt de stad binnen via indrukwekkende poorten waarachter de kathedraal, de San Vincent Basiliek, paleizen en statige woonhuizen van bekende Spaanse families staan. Tevens kunt u een bezoek brengen aan het klooster. Vervolgens rijdt u naar Segovia met het spectaculaire Romeinse aquaduct, een kroonjuweel van de Romeinen en gebouwd in de 1e eeuw. Vervolgens kunt u door de Joodse wijk lopen waar u een bezoek kunt brengen aan de Casa de los Picos en het fort van Torreon de los Lozoya.

Segovia-2Dag 7: Segovia – Madrid (ca. 95 km)                                                                                                                
Na het ontbijt kunt u nog even in Segovia blijven en een bezoek brengen aan de gotische kathedraal die bekend staat als de “Lady of Cathedrals” en het fort van Alcazar. Vervolgens rijdt u naar Madrid voor uw laatste overnachting.

Dag 8: Madrid
De rondreis eindigt na het ontbijt. Afhankelijk van uw terugreis, heeft u wellicht nog tijd om Madrid te ontdekken.

Unesco01

Vertrek dagelijks tussen:2 pers kamerbijzonderheden
2024incl ontbijt
01/01-15/03€ 335
16/03-30/09€ 525
01/10-31/12€ 450
* prijzen per persoon

Inbegrepen:

  • 7 overnachtingen op basis 2 pers. kamer met bad/douche/toilet
  • overnachting in 3- of 4-sterrenhotels
  • 7 x ontbijtbuffet
  • routebeschrijving, kaarten en informatie in het Nederlands inclusief voucher-pakket

Niet inbegrepen:

Opmerkingen:

  • deze reis is altijd te verlengen/verkorten of aan te passen, naar eigen wens
  • bij boeking ontvangt u direkt op uw bevestiging de gereserveerde hotels
  • reservering direct, of via o.m. (SGR) reisburo’s (zie boekingskantoren)

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk contact met u op over de mogelijkheden.
De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan