8 daagse autorondreis De Smaak van La Rioja

la-rioja-1

Op weg naar het noordoosten van Spanje komt u eerst langs de oorsprong van de bekende Duero-rivier die van Spanje naar Porto (Portugal) loopt. Aansluitend rijdt u naar Burgos met de grootste kathedraal van Spanje. In het bekende wijngebied La Rioja met pittoreske dorpen en schilderachtige straatjes met wijnkelders verblijft u twee dagen. Via een aantal natuurgebieden en kleine plaatsen rijdt u weer rustig terug richting Madrid.

Dag 1: Madrid – Segovia/Avila (ca. 65 km)
Vandaag rijdt u een mooie route door het landschap van de binnenlanden van Spanje. Vanaf de luchthaven rijdt u eerst naar het ca. 65 km verderop gelegen Avila. Dit is de geboorteplaats van de beroemde Spaanse mysticus Santa Teresa de Jesus en Saint John. U komt de stad binnen via indrukwekkende poorten waarachter de kathedraal, de San Vincent Basiliek, paleizen en statige woonhuizen van bekende Spaanse families staan. Tevens kunt u een bezoek brengen aan het klooster.

Vervolgens rijdt u naar Segovia met het spectaculaire Romeinse aquaduct, een kroonjuweel van de Romeinen en gebouwd in de 1e eeuw. U kunt door de Joodse wijk lopen waar u een bezoek kunt brengen aan de Casa de los Picos en het fort van Torreon de los Lozoya. Aansluitend naar Segovia. U verblijft in Segovia of Avila voor 1 overnachting.

Dag 2: Segovia/Avila – Valladolid (ca. 112 km)
Na het ontbijt rijdt u naar Valladolid, de hoofdstad van het Duero gebied. U kunt alvast een wandeling maken door de oude binnenstad met zijn mooie plein, smalle straatjes en typisch Spaanse sfeer. Ook kunt u de kathedraal of de universiteit bezoeken met het Santa Cruz paleis. U kunt vervolgens met de auto langs de Duero rivier rijden via de wijnvelden en een bezoek brengen aan het wijnmuseum dat in het middeleeuwse kasteel gehuisvest is in Penafiel. In de middag kunt u wijn proeven in Cigales in de plaatselijke stokerij.

Dag 3: Valladolid – Palencia – Burgos (ca. 125 km)
Vanaf Valladolid rijdt u in noordelijke richting naar de bakermat van het oude koninkrijk Castillië: Burgos. Deze stad beleefde de grote bloei inde tijd van de gotiek. Getuige hiervan is de prachtige kathedraal die door elke pelgrim, op weg naar Santiago, wordt bezocht Sinds kort is er in de stad ook een Museum van de Evolutie van de Mens naar aanleiding van de vele opgravingen in deze omgeving. U overnacht in Burgos.

Dag 4 en 5: Burgos – La Rioja/Logroño (ca. 130 km)
Eerst verkennen we het centrum van de hoofdstad van La Rioja, Logroño. Slenterend door de hoofdstraat komt u bij de gotische kerk van St. James, vervolgens ziet u de kathedraal en de Bartholome kerk. De dorpen vlakbij Logroño zijn ondermeer schilderachtige stadjes, zoals Samaniego en Labastida.

Aansluitend rijdt u naar Navarette, een kleine stad waarvan hoofdstraat ons leidt naar het kasteel en de Romeinse poort van de begraafplaats. Als hoofdstad van de Rioja ziet u in Navarette  de mooiste vergezichten over de wijngaarden van de Rioja. Natuurlijk met volop Mogelijkheden om een ​​aantal wijnkelders te bezoeken en te proeven.

In de middag rijdt u naar het noordelijk deel van de Rioja. De hoofdstad Haro wordt omringd door prestigieuze wijnkelders waar dit gebied rijk aan is. Geniet van dit indrukwekkende gebied met geweldige vergezichten over de wijnvelden van Rioja.

Dag 6: Logroño – Soria – Sigüenza – Guadalajara (ca. 260 km)
Vandaag rijdt u door de schitterende natuurgebieden en Nationale Parken vlakbij Soria  naar Sigüenza, een middeleeuws stadje met een rijke historie. Aansluitend naar Guadalajara.

Dag 7: Guadalajara-Madrid Airport (ca. 45 km)
Vanaf Guadalajara rijdt u terug naar Madrid voo laatste overnachting van deze reis!

Dag 8: Terugreis- einde reis

LaRioja

aankomst dagelijks2 pers. kamerbijzonderheden
2024incl. ontbijt
01/01-15/03€ 335
16/03-31/10€ 395
01/11-31/12€ 335
* prijzen per persoon

Inbegrepen:

  • 8 dagen / 7 nachten op basis 2 pers. kamer met ontbijt
  • overnachtingen in goedgelegen en veelal kleinschalige 3/4-sterrenhotels
  • voucherpakket met Nederlandse routebeschrijving

Niet inbegrepen:

Opmerkingen:

  • u kunt deze reis ook starten vanaf Bilbao of Nederland/België.
  • deze reis is altijd te verlengen/verkorten of aan te passen, naar eigen wens
  • bij boeking ontvangt u direct op uw bevestiging de gereserveerde hotels
  • reservering direct, of via o.m. (SGR) reisbureaus (zie boekingskantoren)

[mk_toggle style=”fancy” title=”KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER …” icon=”moon-arrow-right-2″][vfb id=’9′][/mk_toggle]

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk contact met u op over de mogelijkheden.
De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan