8 daagse autorondreis Ontdek Noord Spanje

cantabria-3

Deze prachtige autorondreis brengt u via Burgos naar het mooie en groene noorden van Spanje. U bezoekt ondermeer het Baskenland, Cantabrië en Asturië van het groene en nog onbekende Spanje.

[mk_highlight text=”Madrid – Burgos – San Sebastian – Bilbao – Santander – Oviedo – Léon – Salamanca” text_color=”#ffffff” bg_color=”#c0392b” font_family=”none”]

BurgosDag 1: Madrid – Burgos (ca. 240 km)
U rijdt vanaf Madrid in noordelijke richting langs naar Burgos. Deze stad is een belangrijke halteplaats voor de pelgrims naar Santiago. De enorme en indrukwekkende Gotische kathedraal werd gebouwd vanaf 1221 en staat nu op de wereld erfgoedlijst van UNESCO. De kerk heeft veel zijvleugels en kapellen uit de 16e eeuw.

Dag 2: Burgos – San Sebastian e.o. (ca. 215 km)                                              San Sebastian
San Sebastian wordt ook vaak de mooiste stad van Spanje genoemd en daarbij is geen woord teveel gezegd. Prachtige historische gebouwen, bruggen, smalle straatjes, kerken doen uw hart sneller kloppen. In de middag kunt u in de vele tapa-bars “pincho’s” bestellen, deze zijn heerlijk en u dient minimaal 4-5 tapa-bars hiervoor te bezoeken. De Baskische naam van de stad is “Donostia” in de autonome regio Baskenland. De stad heeft ca. 185.000 inwoners en is het kroonjuweel van het noorden. Geniet van de prachtige gebouwen, pleintjes, het haventje en de vele pittoreske straatjes van deze stad. Wij reserveren 1 nacht nabij San Sebastian (Irun) of met kleine toeslag in de stad zelf.

BilbaoDag 3: San Sebastian – Bilbao (ca. 110 km)
Na een wandeling door het oude centrum van San Sebastian rijden we naar Bilbao. Deze mooie stad ligt aan de rivier de Nervion en aan de pelgrimsroute naar Santiago. U kunt een bezoek brengen aan het Guggenheim-museum waarbij de collectie is ondergebracht in een wel heel bijzonder gebouw dat aan de oever van de rivier ligt.

Dag 4: Bilbao – Santander/Santillana del Mar (ca. 100 km)
Santander is de hoofdstad van de provincie Cantabrië in het noorden van Spanje. De oude elegante stad met mooie boulevards en prachtige stranden biedt u veel bezienswaardigheden. De kust is ruw met prachtige brede zandstranden. De stad heeft een rijke historie en werd al bewoond in de tijden van het Romeinse Rijk. In de 7e en 8e eeuw speelde zich binnen de hoge stadsmuren een demografische verschuiving af, waarbij de inwoners van de stad zich in twee groepen verdeelden. Dit alles is te zien in de verschillende musea van deze statige stad. U overnacht in Santillana del Mar.

santillana-1

Dag 5: Santander – Santillana del Mar – Gijon (ca. 175 km)
Vanaf Santander rijdt u naar het pittoreske oude stadje Santillana del Mar, een autovrij plaatsje met rijke historie en kleine winkeltjes, restaurants en keienstraatjes. U gaat terug in de tijd van de jaartelling echter de huizen zijn allen gerenoveerd en de winkeltjes hebben speciale handgemaakte producten. Aansluitend rijdt u door naar Oviedo. U maakt een prachtige rit door de Picos de Europa en bereikt het heiligdom Covadonga. Hier zou in de 8e eeuw de Reconquista (herovering) zijn begonnen op de Moren, die in 1711 Spanje binnenvielen. Later komt u aan in Gijon, aan de kust gelegen in Asturië, waar u overnacht.

Dag 6: Gijon – Oviedo – Leon – Salamanca (ca. 270 km)
Salamanca
U komt over de beroemde Camino de Santiago die door het binnenland loopt, maar dan in omgekeerde volgorde. U rijdt door het prachtige landschap van Galicië en we maken een korte stop in Léon om vervolgens via Zamora naar Salamanca te rijden, een prachtige en bekende historische studentenstad met rijke cultuur. De stad heeft natuurlijk een bruisend en gezellig uitgaansleven omdat de studenten hier de boventoon voeren.

Door de vele (taal) studenten is het altijd gemoedelijk in Salamanca. De Slag om Salamanca in het jaar 1812 betekende het einde van Napoleons verblijf in Spanje. De schade was enorm en de overgebleven gebouwen zijn in Romaans, Gotische en Renaissance stijl. Zoek de kikker (la Rana) op de oude universiteit en breng een bezoek aan de kathedralen. Sinds 1988 staat het oude centrum op de lijst van Unesco.

Dag 7: Salamanca – Avila – Segovia – Madrid (ca. 210 km)
Na het ontbijt rijdt u  terug naar Madrid. Onderweg kunt u nog de twee bekende plaatsen Avila (met zijn bekende stadsmuren en torens) of Segovia (met zijn aquaduct) bezoeken. De laatste nacht hebben wij  voor u  gereserveerd in of nabij Madrid.

Dag 8: Madrid – terugreis
Vandaag levert u uw huurauto weer in op de luchthaven. Verlengen is evt. mogelijk!

Madrid199

Aankomst dagelijks tussen:2 pers kamerbijzonderheden
2024incl ontbijt
01/01-29/02€ 335
01/03-15/10€ 435
16/10-31/12€ 335
*prijzen per persoon

Inbegrepen:

 • 8 daagse autorondreis vanaf Madrid volgens programma
 • 7 overnachtingen op basis 2 pers. in prima 3-en 4 sterrenhotels incl. ontbijtbuffet
 • routebeschrijving in het Nederlands
 • uitgebreide wegenkaart

Toeslagen (optioneel):

 • 1 persoonskamertoeslag € 175 p.p. (veelal 2 pers. voor alleengebruik)

Niet inbegrepen:

 • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
 • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
 • eventuele toeslag verblijf in San Sebastian-stad € 25 p.p.p.n
 • eventuele extra nachten en/of verlenging in Madrid

Opmerkingen:

 • deze reis is altijd te verlengen/verkorten of aan te passen, naar eigen wens
 • bij boeking ontvangt u direkt op uw bevestiging de gereserveerde hotels
 • reservering direct, of via o.m. (SGR) reisburo’s (zie boekingskantoren)

[mk_toggle style=”fancy” title=”KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER …” icon=”moon-arrow-right-2″][vfb id=’9′][/mk_toggle]

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk contact met u op over de mogelijkheden.
De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan

Op Maat Reizen

Bij AutoReisWinkel zijn we gespecialiseerd in OP MAAT REIZEN waardoor u geheel naar eigen wens uw reis samen kunt stellen, zonder extra bijkomende kosten!!