8 daagse autorondreis Ontdek de Zwitserse Meren

lago-maggiore-1BELEEF ZWITSERLAND ! Tijdens deze autorondreis maakt u kennis met de stijlvolle Zwitserse en het Italiaanse Comomeer. Allen met hun eigen karakter waarbij u naast het meer van Zurich, het Vierwoudenstedenmeer, de Lago Maggiore, Lugano en het Italiaanse Comomeer aandoet. Op de terugreis maakt u een mooie tocht via het Aosta dal naar het Meer van Geneve.

Dag 1 en 2: Zürich
zurich-1Zürich is de grootste stad en tevens hoofdstad van Zwitserland staat bekend als één van ‘s werelds grootste financiële centra. De binnenstad van Zürich wordt dan ook gedomineerd door banken en bedrijven die met financiële markten te naken hebben. De hoeveelheid musea en galeries maken Zürich een aantrekkelijke stad voor mensen die graag kunst bekijken en/of cultuur opsnuiven. Winkelliefhebbers kunnen er prima vertoeven en dan vooral in de wereldberoemde Bahnhofstrasse met zijn grote merkhuizen.

Het mooiste en oudste deel van de stad is te vinden bij Augustinergasse. De kleurige geveltjes met hier en daar een erker waarvandaan men vroeger kon kijken wie er voor de deur stond. De straat bevindt zich in het oude centrum vlakbij de beroemde winkelstraat Bahnhofstrasse en het prachtige St. Peterhofstatt.

Meer van Zürich
In het meer van Zürich liggen twee eilandjes. Het eiland Ufenau is bewoond en het eiland Lützelau is tot natuurgebied verklaard. De vele dorpjes en steden aan dit meer zijn te bezoeken via de veerdiensten. Met die veerdiensten kun je gemakkelijk een bezoekje brengen aan het waterpark Alpamare in Pfäffikon of de chocoladefabriek Lindt & Sprüngli in Kilchberg.

zurich-2Museum of Design
Verschillende thema’s komen samen in dit museum. Kunst wordt hier naar een hoger niveau gebracht. Door middel van visuele communicatie, media, fotografie, milieu, kunst en architectuur worden hier allerlei ontwikkelingen gemaakt. De samenwerking van de Universiteit voor kunst werpt zeker zijn vruchten af. De collecties zijn verdeeld in vier categorieën: design, grafisch, kunst collecties en posters.

Swiss National Museum
De geschiedenis van Zwitserland wordt hier in een notendop weergegeven. Zelfs de inrichting van huizen komt aan bod. Zo zie je verandering van woonwensen door de eeuwen heen. De slag bij Murten wordt er in miniatuur uitgebeeld en er zijn verschillende kunst objecten te bewonderen. Wij hebben 2 nachten voor u gereserveerd in of in de omgeving van Zürich.

luzern-1

Dag 3: Zürich – Luzern (Vier Woudstrekenmeer) (ca. 55 km)
luzern-2Vanaf Zurich rijdt u in zuidelijke richting waarbij u via een mooie route in het stijlvolle Luzern aankomt. Verscholen in een indrukwekkend bergpanorama ligt Luzern, toegangspoort tot Centraal Zwitserland, aan het Vierwoudstrekenmeer. De stad is dankzij haar bezienswaardigheden, haar souvenirwinkels en horlogezaken, de attractieve ligging aan het meer en de nabijgelegen bergen voor een uitstapje de Rigi, de Pilatus of de Stanserhorn doel van veel reisgroepen en individuele gasten op hun reis dwars door Zwitserland. Het stadsbeeld van Luzern wordt gekenmerkt door de overdekte, middeleeuwse kapelbrug die met de beschilderde panelen tot een van de oudste overdekte houten bruggen van Europa wordt gerekend. Een ander symbool van de stad is de Museggmauer (middeleeuwse stadsmuur), die op een toren na in z’n oorspronkelijke weerbare vorm bewaard is gebleven.

Historische, met fresco’s versierde huizen omzomen in de autovrije oude binnenstad schilderachtige pleinen zoals bijvoorbeeld de Weinmarkt. Luzern is een stad van pleinen en kerken. De jezuïetenkerk uit de 17e eeuw geldt als het eerste sacrale barokke bouwwerk van Zwitserland en de twee torens van de Hofkirche zijn niet uit het stadsbeeld weg te denken. De stervende leeuw, die als herinnering aan de heldendood van de in 1792 in de Tuilerieën gevallen Zwitsers in de rotsen werd gehouwen, is een van de bekendste gedenktekens van Zwitserland. En met het 112 meter lange Bourbaki-panorama bezit Luzern een van de weinig bewaard gebleven monumentale panorama’s van de wereld.

luzern-3Traditie en moderne tijd staan in Luzern dicht bij elkaar want de stad heeft ook op het gebied van innovatief design naam gemaakt. Tot de architectonische hoogtepunten hoort het futuristische Kultur- und Kongresszentrum (cultureel en congrescentrum) van de Franse sterarchitect Jean Nouvel. Het KKL is ook symbool van de «Festivalstad Luzern» met door het hele jaar heen de meest uiteenlopende culturele manifestaties.

Luzern is ideaal uitgangspunt voor vele uitstapjes naar de hoogtepunten van Centraal Zwitserland. Een must is de tocht een van Luzerns huisbergen op, de Pilatus of de Rigi, de koningin van de bergen. Niet minder de moeite waard is een uitstapje de Stanserhorn of de Bürgenstock op, of een boottocht op het vertakte Vierwoudstrekenmeer. De Wilhelm-Tell-Express met vertrekpunt Luzern brengt reizigers over het Vierwoudstrekenmeer tot de voet van de Gotthardpas en verder per trein naar Ticino ten zuiden van de Alpen. De Kirschstrasse (kersenroute) loopt van Luzern door het landschap van de kersenbomen en de kirsch. Wij hebben 1 nacht voor u gereserveerd in de mooie stad Luzern,  Kastanienbaum Seehotel **** of gelijkwaardig.

Dag 4 en 5: Luzern – Lugano/Como (ca. 190 km)
lugano-1Vanaf Luzern gaat u door het indrukwekkend bergmassief naar het uiterste zuiden van Zwitserland via Locarno en het meer van de Lago Maggiore naar de meren van Lugano en Como. Naast populaire plaatjes als Como, Lecco, Varenna en Bellagio liggen er rond het Comomeer nog een groot aantal andere interessante stadjes en dorpen, waaronder: Cernobbio, Tremezzo, Menaggio, Moltrasio, Argegno, Pigra, Erba, Gravedona, Cadenabbia, Domasa, Civate, Dongo Ossuccio en Bellano in het sfeervolle en authentieke Lombardije.Wij hebben 2 nachten voor u gereserveerd in omgeving Como of Lecco (Hotel NH Pontevecchio **** of gelijkwaardig).

Dag 6 en 7: Como – Montreux (Meer van Genève) (ca. 380 km)
Vandaag rijdt u door het noorden van Italië en het indrukwekkende Aosta dal via Chamonix en de MontBlanc tunnel naar het meer van Genève.

Het Meer van Genève (of Lac Léman) is het grootste meer van Zwitserland, met een lengte van 70 km en een breedte van 13 km. De omgeving van het meer is één van de rijkste streken van Zwitserland, met grote steden als Genève, Lausanne en Montreux. De streek tussen Montreux en het ca. 7 km verderop gelegen Vevey noemt men de ‘Parel van de Zwitserse Rivièra’.

montreux-1De ‘hoofdstad’ van de rivièra, Montreux, heeft een prachtige ligging aan de oostelijke oever van het Meer van Genève. De stad is het meest bekend om het jaarlijkse Jazzfestival in juli. Montreux is voor iedereen een ware belevenis. vanaf de oude bovenstad heeft u een prachtig uitzicht over het Meer van Genève en de Alpes Savoyes.

Langs de oever van het meer is er een schitterende promenade met café’s en restaurants. U kunt er flaneren, de fraaie bloemen- en plantensoorten bewonderen of een terrasje pakken. Een boottocht naar Evian of een prachtige treinreis naar Gruyères of Gstaad behoren ook tot de mogelijkheden.

Aan de rand van Montreux staat op een eilandje het Château de Chillon. Het is één van de mooiste en best bewaard gebleven kastelen van Zwitserland. U kunt met de typische stoomradboot mooie excursies maken naar onder andere Lausanne, Genève en Evian.

Wij hebben voor u aan het mooiste deel van het meer van Genève nabij Montreux (Hotel Villa Toscana **** of gelijkwaardig) 2 nachten voor u gereserveerd.

Dag 8: Montreux – thuisreis
Vanaf Montreux rijdt u weer in noordelijke richting via Duitsland terug naar Nederland of België. Ook kunt u via Geneve rijden en via Frankrijk huiswaarts keren. Naar wens kunnen wij voor u een overnachtinghotel voor u reserveren.

vertrek dagelijks2 pers kamerbijzonderheden
2024ontbijtbuffet
01/04-15/04€ 595
16/04-30/06€ 695
01/07-30/09€ 775
01/10-15/11€ 695
* prijzen per persoon

Inbegrepen:

  • 8 daagse autorondreis volgens programma
  • 7 overnachtingen op basis 2 pers. kamer in 3-en 4 sterrenhotels
  • 7 x ontbijt (buffet)

Niet inbegrepen:

  • overige maaltijden
  • entree en parkeergelden
  • benzine/parkeergelden/toeristenbelasting/tolwegen/vignetten

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk contact met u op over de mogelijkheden.
De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan