7 daagse autorondreis Kastelen & Loire

Saumur, Loire

De langste rivier van Frankrijk begint eigenlijk al in de Ardèche en eindigt in het historische Bretagne. Maar wanneer over de Loire wordt gesproken, gaat het meestal over dat deel waar de Franse koningen hun optrekjes (en dan soms kolossaal zoals het paleis van Chambord) bouwden, in de tijd vóór Versailles.

Dag 1: heenreis Blois
Vroeg op pad, want op weg naar de Loire-streek passeert u na Parijs de stad Orleáns, de stad waar Jeanne d’Arc zo’n grote rol heeft gespeeld bij de beëindiging van de belegering van de stad. Het Maison Jeanne d’Arc vertelt u het hele verhaal.

Te voet naar het sierlijke château – over de rivier de Cher gebouwd – dat op slechts 500 m gelegen is. Het is het eerste kasteelblois van vele die u vandaag kunt bezoeken. Aan u de keus: Amboise, majestueus uittorenend boven de Loire; het château in Blois met een prachtige openluchttrap (waarschijnlijk ontworpen door Leonardo da Vinci) of het grootste kasteel van het Loire-dal, het renaissancistische Chambord. U verblijft in het 18e eeuwse kasteel Château de la Rozelle op een schitterend landgoed of gelijkwaardig (u verneemt dit bij boeking) voor 2 nachten

kastelen-langs-de-loireDag 2: Blois en omgeving
U kunt vandaag vanuit de Château een mooie tocht maken in de omgeving en de pittoreske en landelijke plaatsen bezoeken. Tevens zijn er in de directe omgeving nog een aantal kastelen te bezoeken of stap even binnen bij een wijnproeverij.

Dag 3: Blois – Tours (ca. 60 km)Chateau-de-Saint-Brisson-sur-Loire-01
Tours de hoofdstad van de Touraine, een lichte, ruime stad met veel groen. Dwaal door de middeleeuwse wijk en bezoek de kathedraal Saint Gatien. Iets ten noordoosten van Tours ligt Vouvray, bekend om de wijn die voor 100% gemaakt wordt van de witte chenin-druif – maakt u tijd vrij voor een wijnproeverij? Wij hebben voor u 2 nachten gereserveerd in Tours e.o.

LOIRE_~1Dag 4: Tours
Wordt het een kasteelbezoek of een wijnroute? Misschien wel een combinatie. Aan u de keuze: Château de Villandry met z’n beroemde tuinen, of Langeais met z’n machtige torens? De Loire-streek is niet alleen bekend om z’n kastelen maar ook om de wijnen: een aantal wijnroutes kunt u geheel of gedeeltelijk rijden.

Dag 5: Tours – Saumur e.o. (ca. 75 km)loire05
Onderweg komt u langs het schitterend gelegen kasteel van Azay-le-Rideau. De schilderachtige, oude stad van Chinon loont de moeite van een bezoek. De abdij van Fontevraud is een belevenis op zich, een van de meest uitgestrekte en bezienswaardige kloostercomplexen van Frankrijk, ooit anderhalve eeuw in gebruik als staatsgevangenis. U heeft 2 overnachtingen aan de oevers van de Loire.

chambord-1

loire04Dag 6: Saumur
Saumur wordt ook wel de ‘tuin van Frankrijk’ genoemd, het Val-de-Loire, een belangrijk centrum van wijnbouw (voornamelijk witte, mousserende wijn) en champignonteelt (bezoek de onderaardse kwekerijen). In de oude wijk van Saumur wandelt u langs tal van 17e-eeuwse huizen. Het kasteel van Saumur herbergt drie musea. Laatste etappe in deze indrukwekkende rondreis is Angers, universiteitsstad met parken en kleurrijke tuinen. Angers is een stad van wandkleden, die u dan ook onder meer aantreft in het grootse kasteel. Angers is ook bakermat van de Cointreau (een rondleiding in de distilleerderij is mogelijk).

Dag 7: Saumur – terugreisloire07
Einde rondreis. Op weg naar huis zou u misschien nog even langs Chartres kunnen rijden: de twee torens van de Notre-Dame zijn al van verre te zien. De kathedraal is een groots meesterwerk van de gotische kunst.

Naar wens kunt u nog verlengen of een bezoek aan Parijs brengen, wij verzorgen dit uiteraard graag voor u !

dagelijks aankomstprijs per persoonbijzonderheden
2024
01/01-29/02€ 335
01/03-31/05€ 395
01/06-30/06€ 425
01/07-15/09€ 445
16/09-31/10€ 395
01/11-31/12€ 350

Inbegrepen:

  • 7 daagse autorondreis Loire volgens programma
  • 6 overnachtingen op basis 2 pers. kamer met bad of douche/toilet
  • verblijf in charme hotels en/of Châteaux op basis logies
  • Nederlandse routebeschrijving

Niet inbegrepen:

  • uw vliegreis of huurauto VOORDELIGE AUTOHUUR
  • maaltijden
  • entreegelden
  • locale tax en toeristenbelasting

[mk_toggle style=”fancy” title=”KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER …” icon=”moon-arrow-right-2″][vfb id=’9′][/mk_toggle]

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk contact met u op over de mogelijkheden.
De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan