13 daagse autorondreis Geheimen van de Toscane & Elba

siena-1Combineer natuur, heerlijke wijnen en wellness tijdens deze 13-daagse autorondreis! U ontdekt per eigen auto het mooiste van Midden-Italië. Bezoek o.a. beroemde Toscaanse steden, mooie landschappen en het Italiaanse eiland Elba. Bezichtig en overnacht in Florence met kunstwerken uit de periode van de Renaissance, bewonder de wereldberoemde toren van Pisa en wandel door de sfeervolle straten en over de vele pleinen van Lucca. 

U kunt uw programma verder invullen met een bezoek aan het charmante Siena, het groene eiland Elba, het schilderachtige plaatsje Massa Marittima en het rosédorpje Bolgheri. In San Gimignano en Volterra lijkt het alsof u een stapje terug zet in de tijd en in de omgeving van Monteriggioni vindt u uitgestrekte wijngaarden waar de Chianti (rode wijn) wordt geproduceerd. Als wijnliefhebber moet u dan ook beslist even de tijd nemen voor een proeverij.  

montecavini-1Dag 1: Nederland of België – Montecatini Terme (ca. 1.350 km):
Vandaag gaat uw autorondreis Italië van start! U rijdt naar uw overnachtingshotel gelegen in hartje Toscane, in het centrum van het charmante stadje Montecatini Terme. Vanuit Montecatini Terme kunt u de komende dagen diverse mooie excursies maken naar beroemde Toscaanse steden, culturele hoogtepunten en prachtige natuurgebieden. Kom na uw reis even heerlijk tot rust in het hotel of verken het prachtige stadje Montecatini Terme dat bekend staat om de kuuroorden met thermaal baden. Met negen kuurinrichtingen is het één van de belangrijkste thermaal badplaatsen van Europa. Alleen al de gebouwen waarin de kuurinrichtingen zijn gevestigd, zijn bewonderingswaardig. Prachtige bouwwerken zijn onder meer de antieke tempel Terme Leopoldine en Tettuccio, het symbool van de stad. Maar de stad heeft meer te bieden dan alleen kuuroorden. Bezoek bijvoorbeeld het oude gedeelte van Montecatini Terme, ‘Montecatini Alto’, dat met de kabelbaan te bereiken is.  Wij reserveren voor u 4 overnachtingen in het mooie en groene Montecatini Terme

cinqueterre-1Dag 2: Cinque Terre (ca. 115 km)
Vandaag kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het mooie Cinque Terre aan de Italiaanse kust. Het culturele erfgoed van Cinque Terre is alweer enige tijd opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Cinque Terre bestaat uit 5 unieke vissersdorpjes die door middel van een wandelpad, de Via dell’Amore, en een spoorlijn met elkaar zijn verbonden. Om een aantal dorpjes behorende tot Cinque Terre te bezoeken, dient u ter plaatse een dagkaart te kopen (kosten ca. € 12 p.p., inclusief trein naar Riomagiorre, trein trajecten in Cinque Terre en wandelpad). De vijf kleine dorpjes Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza en Monterosso liggen tussen de kliffen, heuvels en stranden. Elk dorp heeft zijn eigen karakter en samen vormen ze nu één van de meest geliefde wandelgebieden in Italië. Vanaf de wandelpaden heeft u een prachtig uitzicht op zee.

Dag 3:  Viareggio – Garfagnana – Carrara (ca. 255 km):
viareggio-1U kunt vandaag naar Viareggio rijden, een badplaats in het westen van Toscane. De stad geniet internationale bekendheid als badplaats aan de Ligurische Zee. Dit deel van de kust draagt de naam Versilia. De kust wordt vooral bezocht door Italianen: veel stadsbewoners uit Milaan en Florence brengen hier hun strandvakantie door. Viareggio is ontstaan uit een kasteel, dat in 1172 door de steden Lucca en Genua werd gebouwd als verdediging tegen de stad Pisa. Ten zuiden van Viareggio strekt zich het grote natuurpark Parco di Migliarino, San Rossore, Massaciuccoli uit. Dit gebied omvat 23 kilometer kust, duinen, bossen en het meer Lago di Massaciuccoli. Maak vervolgens een mooie panoramatour door de bergachtige streek Garfagnana in het noordwesten van Toscane en stop dan vooral even bij Carrara, voornamelijk bekend van de ongeveer 300 marmergroeven in de omgeving. Het grootste deel van de inwoners van de stad werkt in deze groeven. Het was in de 16e eeuw Michelangelo die persoonlijk de blokken Staturio, oftewel wit marmer, uitzocht om te bewerken. Deze groeven zijn absoluut een bezoekje waard. In het centrum van Carrara valt er tevens volop te bewonderen. De Sant’Andrea Duomo (13e eeuw) is het centrale pronkstuk van het centrum. De dom is geheel opgetrokken uit marmer. Niet ver van de dom, aan de Via Roma (de hoofdstraat), bevindt zich de Academia di Belle Arti met schilderijen en oude en nieuwe marmeren beelden.

pisa-1

Dag 4: Lucca – Pisa (ca. 97 km):
Na het ontbijt kunt u een bezoek brengen aan beroemde Toscaanse plaatsen als Lucca en Pisa. In Lucca is het al sinds de 11e eeuw prima vertoeven, wat mede blijkt uit de in Romaanse stijl gebouwde dom. In Lucca zijn vele mooie pleinen en kerken te vinden, maar breng ook een bezoek aan de 4 kilometer lange vestingmuur, ooit gebouwd om aanvallen vanuit Florence af te schermen. Tijdens een bezoek aan Pisa mag een bezichtiging van de scheve toren van Pisa natuurlijk niet ontbreken! Maar ook de botanische tuinen en het Piazza dei Cavalieri, ook wel ‘ridderplein’ genoemd, zijn zeker de moeite waard. Evenals de Battistero, de grootste doopkapel ter wereld.

Dag 5: Montecatini Terme – Florence (ca. 50 km):
florence-1Natuurlijk mag ook de kunststad Florence niet ontbreken op het programma van uw autorondreis. Deze geboorteplaats van de Renaissance, met Michelangelo als de belangrijkste vertegenwoordiger, karakteriseert zich door de vele kerken en paleizen. Nergens anders in Italië bevinden zich zoveel gebouwen en kunstwerken uit deze periode. Absolute hoogtepunten in Florence zijn o.a. de Ponte Vecchio, de beroemde middeleeuwse brug over de rivier de Arno, maar natuurlijk ook de Piazza della Signorina met het Palazzo Vecchio (stadhuis) en het Uffizi, één van de belangrijkste kunstmusea ter wereld. De Santa Maria del Fiore of kortweg de Duomo is de kathedrale basiliek en het dominerende symbool van Florence. De Duomo ligt midden in het historisch centrum en is de op drie na grootste kathedraal van Europa. Om u de sfeer van de stad te laten proeven hebben wij voor u 1 overnachting geboekt in het gezellige centrum van Florence.

Dag 6: Florence – Siena (ca. 75 km):
In de morgen kunt u rustig nog Florence verder bezoeken om in de namiddag door te rijden naar het Hart van de Toscana t.w. Siena. Siena is na Florence de belangrijkste stad van Toscane en één van de belangrijkste toeristentrekkers van Italië. U zult snel genoeg ontdekken waarom! Siena is een charmant stadje met een zeer goed behouden middeleeuws stadsbeeld en een bijzondere geschiedenis. Wij hebben 4 overnachtingen voor u gereserveerd in de omgeving van Siena.

siena-5Dag 7:  Siena
Bezoek onder meer het Piazza del Campo, het schelpvormig stadsplein in het centrum van Siena dat door velen wordt gezien als het mooiste plein ter wereld. Vele Middeleeuwse straatjes komen uit op dit plein. Bewonder op het plein prachtige bouwwerken als het Palazzo Pubblico en de bekende klokkentoren, Torre del Mangia. Ook de beroemde Dom van Siena, die ver boven de stad uittorent, is zeer bewonderingswaardig.

Dag 8:  Siena – Monteriggioni – Chianti (ca. 80 km):
Bezoek vandaag bijvoorbeeld Monteriggioni: één van de best bewaarde middeleeuwse vestingplaatsen in Italië. Het prachtige plaatsje is gelegen in de glooiende wijnstreek Chianti. De schitterende burcht met 13e-eeuwse stadsmuren en vele torens is al van verre te zien en is het symbool van Monteriggioni. De burcht en de schitterende omgeving hebben al vele malen als decor gediend voor bekende films, reclames en computerspellen. Op één van de gezellige terrasjes kunt u onder het genot van een heerlijke rode wijn uit de streek de omgeving in u opnemen. Een leuk souvenir uit deze streek is de traditionele mandfles waarin de Chianti (wijn) wordt bewaard.

Dag 9:  Massa Marittima – Bolgheri (ca. 225 km):
massa-marittima-1Even indrukwekkend, maar minder toeristisch dan Siena is het op een heuvel gelegen Massa Marittima. Het schilderachtige stadje tussen Follonica en Siena zal uw hart sneller laten kloppen! Massa Marittima bestaat uit twee delen: de oude benedenstad (Massa Vecchia) met voornamelijk Romaanse bouwwerken en de hoger gelegen nieuwe stad (Massa Nuova) met gotische bouwwerken. Wandel door de smalle kronkelende straatjes die middeleeuws aandoen en laat u verrassen door schitterende historische bouwwerken, zoals de talrijke stadspoorten en het plein Piazza Garibaldi met de Dom en Palazzo Pretorio. Ook het rosédorpje Bolgheri, gelegen tussen de wijngaarden, olijfboomgaarden en bezaaid met eeuwenoude cipressen, is een bezoek waard. Het lieflijke, oude dorp dat is gesticht in de 9e eeuw was ooit de woonplaats van de bekende dichter Giosuè Carducci. Het huis waarin dit icoon zijn jeugd doorbracht bevindt zich aan het dorpsplein. Bijzonder is ook de 5 kilometer lange, met cipressen omzoomde laan (de Via dei Cipressi) die vanuit Bolgheri naar het kerkje van San Guido in Castagneto Carducci leidt.

Dag 10: Siena – San Gimignano – Volterra – Livorno (ca. 130 km):
Vandaag kunt u kennis maken met San Gimignano, een andere geliefde vakantiebestemming in Toscane. Net als in Siena bepalen bijzondere Middeleeuwse bouwwerken hier het stadsbeeld. Al zult u al snel een verschil opmerken: in San Gimignano springen met name de boven de stad prijkende torens in het oog. De opvallende torens, waar er in het verleden maar liefst zo’n 70 stuks van waren, werden hoofdzakelijk door rivaliserende families in het leven geroepen als prestigeobject. Het centrum van deze bijzondere stad is overigens opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Na het bezoek aan San Gimignano kunt u verder reizen naar Volterra. Deze van oorsprong Etruskische stad is gelegen op een heuvel, vanwaar u prachtig uitzicht heeft over de omgeving. Maar niet alleen de omgeving is de moeite waard! In Volterra staat onder meer één van de oudste paleizen en ook de indrukwekkende Dom en het oude Romeinse theater zijn een lust voor het oog! Aansluitend rijdt u door naar de kust waar u 3 overnachtingen maakt in Livorno.

Portoferraio

Dag 11:  Elba (ca. 300 km):
Het Italiaanse eiland Elba, gelegen ten zuiden van Livorno, is een mooie optie voor vandaag. Qua oppervlakte is het na Sicilië en Sardinië het grootste eiland van Italië. Om er te komen, rijdt u allereerst naar Piombio, vanwaar dagelijks veerboten heen en weer varen (ca. 1 uur per ferry vanaf Piombino). Kenmerkend voor Elba zijn de vele mineralen die er te vinden zijn (en verkocht worden), maar ook het heldere water en de groene natuur maken deze bestemming geliefd bij zowel lokalen als toeristen. Verder herbergt het eiland de nodige herinneringen aan Napoleon, die hier een jaar in ballingschap doorbracht. In zijn oude zomerhuis is een klein museum gevestigd, waar voornamelijk liefhebbers van geschiedenis zich verdiepen in de geschiedenis. Eventuele extra nacht(en) op het eiland Elba kunnen wij eveneens voor u reseveren

Dag 12:  Livorno e.o.
Deze laatste dag van uw reis kunt u nog heerlijk nagenieten in de stad of omgeving van Livorno. Ontdek deze mooie stad met rijke historie met zijn smalle straatjes, leuke terrasjes en het mooie strand. 

Dag 13:  Livorno – Nederland  of België (ca. 1.365 km):
Het einde van uw autorondreis is aangebroken. Na nog een heerlijk ontbijt te hebben genuttigd, begint u vanuit Livorno aan uw terugreis naar  Nederland. U kunt terug kijken op een onvergetelijke autorondreis Italië.

elba

aankomst dagelijksprijs per persoonbijzonderheden
2024
01/04-30/04€ 495
01/05-30/06€ 675
01/07-30/09 € 775
01/10-31/10€ 595

Inbegrepen:

  • 13 daagse autorondreis volgens programma
  • 12 overnachtingen in 3-en 4 sterrenhotels met ontbijtbuffet
  • voucherpakket en algemene informatie in het Nederlands

Niet inbegrepen:

  • entreegelden, tolwegen en parkeerkosten
  • lokale toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)
  • overnachtingen op heen/terugreis (eventueel door ons extra te reserveren)
  • eventuele extra nacht(en) en overtocht/boot op het eiland Elba kunnen wij eveneens voor u reseveren

[mk_toggle style=”fancy” title=”KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER …” icon=”moon-arrow-right-2″][vfb id=’9′][/mk_toggle]

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk contact met u op over de mogelijkheden.
De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan